MaxTV putem struje

poruka: 20
|
čitano: 23.421
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Pozdrav ljudi,

imam jedan problem i nadam se da mi možete pomoći. Naime, radi se o tome da imam MaxTV na 2 katu u kući. Mama bi isto, a ona je u prizemlju. E sad, nije problem što je samo 2 kata razlike nego se niti ne nalaze prostorije jedna ispod druge. Ne bi baš želio bušiti okolo naokolo pa sam se sjetio ovoga, ali ne znam da li će to raditi. Već sam prije neke godine vidio tu mogućnost da mreža ide preko struje. Sad me zanima, ako bi uzeo adaptere za mrežu, da li bi i MaxTV radio preko toga? Mislim, da ne bi trebalo biti problema jer je kabel za mrežu i MaxTV isti. Imam ovih nekoliko adaptera pa me samo zanima, da li tko ima iskustva sa time i da li će to raditi.

http://www.links.hr/?naziv=powerline-adapter-d-link-dhp-309av-mreza-putem-strujnog-kabela&option=artikl&id_artikl=053.515.018

http://www.links.hr/?naziv=powerline-adapter-d-link-dhp-310av-mreza-putem-strujnog-kabela-mini-adapter&option=artikl&id_artikl=053.515.023

Hvala na pomoći...

0 0 hvala 0
17 godina
MaxTV putem struje

Posjedujem jedan par dlinkova, sličan ovom tvom skupljem modelu. Plaćen je 299kn u linsku, početkom godine.

Iako primarno radi samo za slanje "intreneta" u podrum, gdje wifi iz kuće ne hvata, a ima jedno računalo kojem je potreban pristup internetu, radi i za maxtv.

Znam jako često iznijeti TV vani kad je ljeto, i kad se gleda neka tekma. S obzirom da nemam 50ak metara lan kabla, onda koristim ovo.

Jedina bitna stvar je da su oba strujna priključka na istom brojilu.

Dali radi savršne? Meni je radilo več 15ak puta bez problema, međutim znam par ljudi koji tvrde da im se nekad zna izgubiti signal preko tih adaptera.

Neznam do čega je, ali konkretno, to mi je jednom pričao xxxman (mod ovog foruma), da se znalo njemu zblesirati signal kad uključi neke aparate...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 8:58 (rooswelt1991).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Mislim da ti to neće radit jer bi trebala biti jedna kućna električna instalacija, što bi značilo ako se između dva adaptera nalaze sat ili osigurači oni gube vezu jedan sa drugim.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Hm, sat je samo jedan i on je dolje. Ja jedino imam osigurače u svom stanu tako da ako nesto izbaci, izbaci osigurač samo kod mene, a ne za cijelu kuću. To je privatna kuća.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

U teoriji kad su osigurači između ne bi trebalo funkcionirat. Bilo je nekih koji su i tako spajali, sve u svemu to je pod upitnikom. Ne mogu sa sigurnošću reći.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Ništa, hvala na pomoći. Izgleda da ću ipak morati bušiti na sve strane. Drugi način više ne znam...

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: MaxTV putem struje
rooswelt1991 kaže...

Neznam do čega je, ali konkretno, to mi je jednom pričao xxxman (mod ovog foruma), da se znalo njemu zblesirati signal kad uključi neke aparate...

Upravo tako...zblesira mi se kad se uključi neki veći potrošač...

Kezo, najbolje bi bilo kad bi mogao posudit pa probat...ili pitaj i trgovini dal možeš vratit ako neće radit kako treba.

TROLLBUSTER ! ! !
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Hvala. Budem pogledao ako mi ima tko od mojih pa da vidim da mi posudi. A uzeo bi i ak se zblesira da je za mene. Al kad je za mamu, onda se bas ne bi zezao s tim. Nisam uopće razmišljao i skroz sam zaboravio na osigurače kod mene. Hvala svima na pomoći.

Može lock...

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Osigurači ne smetaju, čini mi se da je kolega nešto pobrkao. Ili nema puno znanja o el. instalacijama.

Meni do prekida dolazi jedino kod paljenja jačih el. motora od preko 2000W...naprimjer kutna brudilica, kružna pila...ali to je vjerojatno zbog jako velike struje koju povuku u trenutku paljenja jer nema problema dok rade, nego samo prekid veze u trenutku paljenja.

Brojilo ti je jednofazno ili trofazno?

TROLLBUSTER ! ! !
17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Uf, sad me puno pitas. Mislim da je trofazno, ali nisam siguran. A nisam ni doma da pogledam. A koja je razlika u tome da li je jednofazno ili trofazno? Ima neka razlika koja smeta tome?

0 0 hvala 0
17 godina
Kezo kaže...

Hvala. Budem pogledao ako mi ima tko od mojih pa da vidim da mi posudi. A uzeo bi i ak se zblesira da je za mene. Al kad je za mamu, onda se bas ne bi zezao s tim. Nisam uopće razmišljao i skroz sam zaboravio na osigurače kod mene. Hvala svima na pomoći.

Može lock...

Ovo sa osiguračima je i meni bio problem. Kad sam kupovao neki su mi rekli da bi to trebao biti problem.

Zato sam zamolio Links da probam, i dali mogu isti dan vratiti ako ne radi.

Rekli su mi da može, ja sam probao, i sve normalno radi.

Također imam osigurače odvojene za svaki kat kuče, kao i za vanjsku "klet", iako je na istom satu sve.

Inače kod mene je stavljeno ovo novo trofazno digitalno brojilo prije nekih godinu dana, pa možda ima veze do toga, zašto meni ne puca {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

Budem onda zvao Links sutra pa da vidim dal može i dalje da se posudi da se isproba. Ako može onda ću otići po to i isprobati. Ako radi super, a ako ne ništa. Možda se i ne bi sa tim puno zezao, ali razlika mi je da mama uzima telefon i televiziju i plaća 170kn ili joj ja uzmem dodatni maxtv i plaćam 50kn... Za 2, 3 mjeseca isplatim adaptere...

15 godina
moderator
Kezo kaže...

Uf, sad me puno pitas. Mislim da je trofazno, ali nisam siguran. A nisam ni doma da pogledam. A koja je razlika u tome da li je jednofazno ili trofazno? Ima neka razlika koja smeta tome?

Ako je trofazno onda su ti 3 faze raspoređene po zgradi (kući) i moguće je da neide ista faza na obje utičnice gdje želiš uštekati adaptere. Ako neide ista faza sa brojila na obje utičnice, neće raditi.

rooswelt1991 kaže...

Ovo sa osiguračima je i meni bio problem. Kad sam kupovao neki su mi rekli da bi to trebao biti problem.

Zato sam zamolio Links da probam, i dali mogu isti dan vratiti ako ne radi.

Rekli su mi da može, ja sam probao, i sve normalno radi.

Također imam osigurače odvojene za svaki kat kuče, kao i za vanjsku "klet", iako je na istom satu sve.

Inače kod mene je stavljeno ovo novo trofazno digitalno brojilo prije nekih godinu dana, pa možda ima veze do toga, zašto meni ne puca {#}

Sve to je nebitno. Problem nastaje kad su utičnice na različitim fazama.

Zašto oni pričaju o osiguračima nemam pojma, valjda neznanje...ili im je tako lakše objasnit.

TROLLBUSTER ! ! !
17 godina
neaktivan

Ništa, najbolje da isprobam pa šta bude. Ako radi dobro, a ako ne onda bušilica u ruke i raditi rupe kroz zidove :)

17 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Iz tog razloga sam i rekao da osigurači mogu biti problem, jer su mi u elipsa rekli da je to problem. Ugl ispričavam se na prenošenju dezinformacije. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
MaxTV putem struje

Najbolje tako :)

Uvijek imajte na pameti da su u trgovinama zaposleni trgovci, koji znaju samo ono što im je netko rekao ili su pročitali...nisu oni ni informatičari, ni električari pa logično da neznaju neke stvari.

TROLLBUSTER ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala Bogu, na internetu i forumima. Ja stvarno nisam ni malo ne znam o struji da bi isao ista petljati sa njom. Ovako se barem mogu dijeliti neka iskustva i znanje.

17 godina
XXX-Man kaže...

Najbolje tako :)

Uvijek imajte na pameti da su u trgovinama zaposleni trgovci, koji znaju samo ono što im je netko rekao ili su pročitali...nisu oni ni informatičari, ni električari pa logično da neznaju neke stvari.

Pa ne baš uvijek, ima par dučana gdje možeš pošten razgovor voditi s prodavačem {#}

15 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...

Pa ne baš uvijek, ima par dučana gdje možeš pošten razgovor voditi s prodavačem {#}

Rijetko je to, ali ima ljudi koji se razumiju :)

Kolega je spomenuo Elipso, tamo ih nema Smijeh

TROLLBUSTER ! ! !
11 godina
neaktivan
MaxTV putem struje

Bok Ekipa!

ima li kakvih novih iskustava glede spajanja TV-a putem strujnih adaptera?

Moj problem je sto sam se prebacio na VIP i kada sam potpisao ugovor ispalo je da mi ipak moraju povući kabal do televizora. To mi ne dolazi u obzir pa mi je palo na pamet da mi oni uvuku VIP kabal u hodnik gdje bi mogao signal "propustiti" dalje putem strujne instalacije do televizora.

Jel to drži vodu??

Ima neko nakakvo iskustvo?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice