IP change nakon router reseta

poruka: 11
|
čitano: 11.121
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IP change nakon router restarta (ugasim i upalim)

Pa, kako Naslov teme kaže, svaki put kad resetiram ruter ip se promjeni (neznam zašto) pa bilo bi dobro da netko pomogne ;)

Ovaj problem me baš živcira zbog nekih programa (kao HeidiSQL (ip za permisije) i takve) a neznam jel bi to bilo do T-com.a

Radi na router modu, (Kasda + Dlink DWLg700AccesPoint) < ja sam preko Wireless-a (Dčoml DWLg700AccesPointa)

---

E sad jel bih trebao pitat ove iz T-com.a ili šta da radim? (neuzimam nikakve proxy programe)

_____

Hvala na pomoći!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: IP change nakon router restarta (ugasim i upal
Bilo bi dobro da nam kazes da li ti se promijeni tvoja IP adresa prema Internetu ili IP adresa izmedju tvog routera i racunara?

I jos da odgovoris u tom pitanju sta se misli pod tim da se router resetuje. Da li to znaci da se ugasi pa upali ili resetuje "prisilno" putem malog okruglog gumbica na zadnjem dijeli router-a.
16 godina
neaktivan
joint kaže...

Pa, kako Naslov teme kaže, svaki put kad resetiram ruter ip se promjeni (neznam zašto) pa bilo bi dobro da netko pomogne ;)

Ovaj problem me baš živcira zbog nekih programa (kao HeidiSQL (ip za permisije) i takve) a neznam jel bi to bilo do T-com.a

Radi na router modu, (Kasda + Dlink DWLg700AccesPoint) < ja sam preko Wireless-a (Dčoml DWLg700AccesPointa)

---

E sad jel bih trebao pitat ove iz T-com.a ili šta da radim? (neuzimam nikakve proxy programe)

_____

Hvala na pomoći!!

Jel si ih tražio statičku IP adresu, ili imaš dinamičku, ili neku treću? Mislim da se statička adresa kod t-com-a plaća.
17 godina
neaktivan

promjena ip adrese je pojava koju ne možeš izbjeći u klasičnim uslugama svih naših operatera.

rješenja su:

• nabavi (w)lan router koji će biti uvijek spojen, na taj način minimizirat ćeš promjenu koja će se u pravilu događati jednom u 36 sati ili
  • uzmi dodatnu uslugu fixne IP adrese koja od operatora do operatora košta između 400 i 600 kn mjesečno.

edit. ako si mislio na internu ip adresu, to se može sredit: pogledaj u dhcp postavkama tvog routera. mora biti opcija tipa "always use same adress" ili "do not change internal ip adress of this computer (device)" ili "ip adress reserving" pa tamo fixiraj adresu. ako je više uređaja spojeno pa ne znaš koja ti je interna adresa pritisni win+r; upiši cmd; zatim unutar komandne linije upiši ipconfig. izlistat će ti listu mrežnih adaptera s pripadajućim ip adresama koje su ti trenutno dodjeljene.

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 20:57 (bubbach).
16 godina
neaktivan

Pa gledajte, mjenja mi se ip adresa svaki put kad ga ja resetiram na gumb, a živcira me jako. Čuo sam da svi operateri mjenjaju ip, svi, jel to istina? Stvarno mi treba mislim.. u srbiji im nemjenjaju, u americi i ostalim, jedino u hrvatskoj (<siromašni samo svi hoće pare)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: IP change nakon router reseta

IP se svima nama na ADSL-u mijenja svaka 24 sata ili kada resetiras ruter,to je takva tehnologija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 21:20 (Kristyans).
17 godina
neaktivan
joint kaže...

Pa gledajte, mjenja mi se ip adresa svaki put kad ga ja resetiram na gumb, a živcira me jako. Čuo sam da svi operateri mjenjaju ip, svi, jel to istina? Stvarno mi treba mislim.. u srbiji im nemjenjaju, u americi i ostalim, jedino u hrvatskoj (<siromašni samo svi hoće pare)

hahh.. mijenjaju i u srbiji i u amerikama.. ovisi o tehnologiji a ne o državi.
čekaj, je li to samo kategorija "nerviranja" ili imaš neku potrebu za fixnom adresom?
A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
16 godina
neaktivan
joint kaže...

Možeš dobiti svoju IP adresu ako si korisnik t-com usluga. Otiđi na njihove stranice i pročitaj kako doći do željene IP adrese. Ali, ponavljam, mislim da se ona plaća. Još ti je jednostavnije nazvati 0800 9000, za broj Iskona bi trebao ići potražiti negdje u fasciklu, a za ostale ne znam.
16 godina
neaktivan

Ok, hvala. Treba mi adresa za taj SQL permission.Izlanuo se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti se mijenja IP adresa s tvog kompa prema routeru to se lako sredi:

control panel -> network connections -> desni klik na konekciju na kojoj želiš fiskni IP -> properties -> TCP/IP -> Properties -> set IP i stavi koju hoces (192.168.1.XXX).

Ako pak želiš prema internetu statički IP možeš naručiti od providera ili se poslužiti alatima tipa www.no-ip.com i www.dyndns.com preko kojih dobiješ adresu koja preusmjerava sve na tvoj komp.

Internet IP se svima nama mijenja svaka 24 sata(ili kad resetiraš router). A tako je i u Srbiji i Americi i svugdje gdje ISP ne nudi static IP u paketu usluga ili se posebno ne naruči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam ali neide. Nemogu se konektirat na internet.

I ruter konfiguracija ip mi je 192.168.0.50

E sad šta je problem neznam.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice