Dva računala na jedan USB wireless adapter

poruka: 7
|
čitano: 4.990
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz. Na jednom računalu mi se nalazi TP-LINK TL-WN422g wireless adapter preko kojega hvata wi-fi signal. NA to računalo spojeno je još jedno preko LAN kabla. Da li je moguće napraviti da i to drugo računalo ide na internet preko ovoga prvoga na kojemu se nalazi USB adapter? Stvarno mi je hitno jer na poslu treba moja kolegica internet a nemamo žicu da je spojimo a tek sljedeći tjedan će se naručivati novi adapteri

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Dva računala na jedan USB wireless adapter
Keklja kaže...

Pozz. Na jednom računalu mi se nalazi TP-LINK TL-WN422g wireless adapter preko kojega hvata wi-fi signal. NA to računalo spojeno je još jedno preko LAN kabla. Da li je moguće napraviti da i to drugo računalo ide na internet preko ovoga prvoga na kojemu se nalazi USB adapter? Stvarno mi je hitno jer na poslu treba moja kolegica internet a nemamo žicu da je spojimo a tek sljedeći tjedan će se naručivati novi adapteri

Možda ovi linkovi pomognu:

http://www.ic.ims.hr/informaticke_mreze/vista-xp-98se/vista-xp-98se.html

http://www.ucionica.net/mreze/kako-spojiti-vise-racunala-na-internet-33/

P♥L♥U♥R
16 godina
neaktivan

tu ima svega ali ne ono što je meni potrebno. Nemam routera ili switcha vec samo 2 kompa spojena vjerovatno crossover kablom. Dal je to moguće preko bridge konekcije? Nešto sam čito o tome al nikad nisam pokušao napravit

14 godina
neaktivan
Naravno da je moguce preko bridga oznaci wifi adapter i lan adapter desni klik i bridge :D
Njuška
16 godina
neaktivan

ako to uradim onda nece da se poveze na internet

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji Os imaš? Pogledaj inbox imas PP
Njuška
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 13:34 (NJUSKA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uspio sam. Bilo je dosta jednostavno. Samo share napravim za wireless i na drugom računalu napravim da automatski dobije ip adresu. Izgleda da sve radi. Hvala svima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice