Država prijeti masovnim prisluškivanjem...

poruka: 31
|
čitano: 3.722
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Država prijeti prisluškivanjem svih osoba koje skinu ijedan ilegalan sadržaj s neta (pjesma, film, igra, ...).

Nabasao sam na ovaj link:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/drzava-prijeti-masovnim-prislusk.aspx

Narode, postajemo Kinezi. Plač

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Država prijeti masovnim prisluškivanjem...

bez straha. niti imaju znanja, niti imaju sredstava za takvo sto i najvaznije nemaju volje.

17 godina
r420r kaže...

bez straha. niti imaju znanja, niti imaju sredstava za takvo sto i najvaznije nemaju volje.

Ma ne bojim se ja; prošle godine bilo je samo 9 slučajeva povrede autorskih prava u Hrvatskoj Iznenađen.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina

Eh mislim ja da će jednoga dana prebacivanje podataka između računala biti enkriptirano tj. sami podatci da će biti inkriptirani! pored ovakih zakona pirati će morati mijenjati svoje navike. al' neka znaju samo to da pirate nemogu srediti!!!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je skidanje svih tih sadržaja ilegalno, onda me zanima zašto tvrtke za pružanje telefonskih/internetskih usluga kao što su Iskon, T-com, B-net ili koje god već, nude uslugu flat-rate i omogućuju neograničeni promet. I dijete iz vrtića bi shvatilo da ljudi na ilegalni način skidaju zbog te mogućnosti na stotine gigabajta. Ili možda u tolikoj mjeri gledaju youtube? Iznenađen A u ostalom, tko ima toliko para da kupuje sve pjesme, igre, progame, filmove itd...Ako postoji ta mogućnost da se takve stvari 'besplatno' nabavljaju preko neta (mada nam nuditelji usluga ipak uzimaju novac za taj promet, na kraju krajeva), ljudi će dakako skidati na taj način, tj. ilegalan. Siguran sam, skoro 100% da je svatko, ali baš svatko, i oni koji tvrde da su oni 'čisti' i da nisu nikad to radili i bla bla, skidao s neta nešto što bi zakonski bilo zabranjeno. A što se tiče piratstva, on će nestati kad dođe komunizam, te sve bude besplatno..Smijeh

Moj PC  
7 2 hvala 0
17 godina
r420r kaže...

Mislim da si zasad upravu. 

Medjutim, najbitnija stavka su sredstva (novcana) > moze se "kupiti" znanje i oprema  > a kad se to sve dobro plati doci ce i volja za tim radnjama.

Bez obzira na sve, mislim da ima mnogo bitnijih stvari (pedofilija, korupcija, droge) o kojima se treba prvenstveno  povesti racuna prilikom upotrebe posebnih istraznih radnji.

Neznam za vas, ali sam misljenja da je prioritenije "prisluskivanjem" suzbijati npr. pedofiliju na internetu , nego tlacit nekog klinca za download igrice....

Vremena se mjenjaju, jacaju interesni lobiji koji kroz politiku namecu svoje interese u zakonu, pa je moguce svasta.

Vrijeme ce pokazati...

Ima tu i problem sa narusavanjem ljudskih prava - veoma klizav teren - u mnogo slucajeva tesko dobiti "dozvolu" za takvo nesto.

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." ~ Muhammad Ali
17 godina
191x7 kaže...

Država prijeti prisluškivanjem svih osoba koje skinu ijedan ilegalan sadržaj s neta (pjesma, film, igra, ...).

Nabasao sam na ovaj link:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/drzava-prijeti-masovnim-prislusk.aspx

Narode, postajemo Kinezi. Plač

Ja bi radje bio Kinez. Kupovao bi hardware za sice dolara, imao bi svoju WoW farmu, znao bi kung fu...

Ivo. Govori ti Big Brother. To nije dovoljno dobar razlog.
16 godina
neaktivan

pametno rečeno....

mislim na rikera..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 1:45 (stipica_zd).
16 godina
neaktivan

Potpisujem ono što je rekao Riker... ISP-ovi jednostavno imaju prevelike koristi od toga da bi dozvolili bilo kakvo špijuniranje...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Potpisujem ono što je rekao Riker... ISP-ovi jednostavno imaju prevelike koristi od toga da bi dozvolili bilo kakvo špijuniranje...

Ma ne...nije problem u prisluškivanju. Ionako nas prisluškuju i prate već godinama. U tome je 'najmanji' problem. Problem je u tom provođenju 'zakona' u ovoj banana državi. Ali sada je to već neka druga tema, koju neću započinjati tu.

17 godina
neaktivan

I što bi to oni dobili prisluškivanjem?

Baš je lijepo to da bi oni trošili moj i vaš porezni novac na to da slušaju nekog klinca kako se dogovara sa prijateljima kako ide van u subotu, a oni sve to slušaju jer skida hrpu igrica mjesečno...

jednom rječju, debili. Nažalost i ostatak se svijeta sve više i više približava američkom modelu... a to je onaj samo kažeš "national security" i možeš zatvorit babu koja prodaje krastavce bez dozvole u guantanamo.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
r420r kaže...

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/05/16/0149006.html

Policija će moći tajno ući u stanove i postaviti kamere!

World Of Tanks nick: TheChosen
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:15 (TheChosen).
15 godina
neaktivan

Neotvaraš nikome i rješen problem...pa nemaju oni ključ od mojeg stana da mi mogu uć unutra kad god požele...-.-..gluposti...

blacky

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Debili.

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86 Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakva im korist od toga što mene prisluškuju?...NIKAKVA....samo im je dosadno u životu pa neznaju šta bi radili..-.-

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Država prijeti masovnim prisluškivanjem...
blackchoco kaže...

Kakva im korist od toga što mene prisluškuju?...NIKAKVA....samo im je dosadno u životu pa neznaju šta bi radili..-.-

natuklo bi se koristi od oko 20.000 kuna :D

potpis :D
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Neotvaraš nikome i rješen problem...pa nemaju oni ključ od mojeg stana da mi mogu uć unutra kad god požele...-.-..gluposti...

uz sudski nalog im i ne treba kljuc niti ti da im otkljucas...vec portabl ovan za probijanje vrata...{#}

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:28 (malina22).
15 godina
protjeran

Čekaj, šta će meni onaj policajac kojem je vrhunac inteligencije dignut je*eni stop da bi ti zaustavio auto dolazit blizu mog kompjutera, da mi još nešto sjebe? I dont think so.

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

hhahaha sta ces mu reci, odmakni se sjebat ces mi nesto...pa kad dobijes pendrekom po ledjima...bio sam prisutan jednom takvom pretresu kad su mi komsu zbog nekih stvari poslovnih pretresali...ne smijes ni pomisliti tako nesto a kamoli zucnuti...odmah ti preurede vilicu tako da ni sam zubar ne bi bolje uradio.

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:35 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

demokracija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
malina22 kaže...

hhahaha sta ces mu reci, odmakni se sjebat ces mi nesto...pa kad dobijes pendrekom po ledjima...bio sam prisutan jednom takvom pretresu kad su mi komsu zbog nekih stvari poslovnih pretresali...ne smijes ni pomisliti tako nesto a kamoli zucnuti...odmah ti preurede vilicu tako da ni sam zubar ne bi bolje uradio.

Ciljo sam na nešto tako:D

15 godina
neaktivan
malina22 kaže...
blackchoco kaže...

uz sudski nalog im i ne treba kljuc niti ti da im otkljucas...vec portabl ovan za probijanje vrata...{#}

Hhahahaah da baš ljudi bih odma mogli pretpostavit da je bio lopov ili tak neš..

Ja vjerujem da imaju obučene ljude za otvaranje vrata-lockpicking- a da kad dođeš kući bude sve kako si ostavio..

Ali opet ja svoju sobu redovito očistim i znam šta imam u sobi tako da bilo šta ostave mogu znat da je netko bio..i mali pomak neke stvari znam netko mi je bio u SOBI

alat za otključavanje alat za otključavanje
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:38 (dragec0).
16 godina
neaktivan

{#}

daj mi reci koji to lopov nosi sa sobom ovna kad ide provaljivati??

Ja da vidim da mi neko prcka oko brave prvo bih pomislio lopov a tek onda policija, previse gledas Fox Crime {#}

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:42 (malina22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vec vidim scenu: dolazim sa posla kad 3 pandura u stanu

- STA RADITE?

- gospodine, skidali ste nasty chiks 3 koji je ilegalan i mi smo dosli postavit kamere da vidimo koliko natezete majmuna na taj film... ako natezete kratko onda je to 300 kuna, ako vam dugo treba onda je 150 jer znaci da film ne valja

- a za dirty sluts 2 vam je 5.000 jer je to novi film

Win7, adobe i autocad nas ne zanimaju, to premalo koristite :ppp

a jos jaci FAIL je kad bu uletili sa ovnom u stan zbog 2TB filmova :D proc kroz vrata od 10.000 kuna

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 14:44 (Hacker-ri).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma decki, evo od 9mj ugradjujem ovo (Music (koji se ne sjecaju Tattoa):Not gonna get us(po ruški))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja ne eksternom disku imam ilegalne stvari na ovom unutarnjem legalne, ako ih vidim da dolazi ću ovog izvadit i zašfikat ga negdje:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čini li se samo meni da je ovo samo podizanje prašine radi skretanja pažnje s nečeg bitnijeg?

KaeR
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Neznam za vas, ali sam misljenja da je prioritenije "prisluskivanjem" suzbijati npr. pedofiliju na internetu , nego tlacit nekog klinca za download igrice....

Nema zarade u pedofiliji. A klincu je lako stisnuti kaznu.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu...
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Ja ne eksternom disku imam ilegalne stvari na ovom unutarnjem legalne, ako ih vidim da dolazi ću ovog izvadit i zašfikat ga negdje:D

isto ko i ovaj win7 ultimate XD samo 500€ dodje

14 godina
protjeran
KaeR kaže...

Čini li se samo meni da je ovo samo podizanje prašine radi skretanja pažnje s nečeg bitnijeg?

To je kod nas vise pravilo, nego izuzetak nazalost.

World Of Tanks nick: TheChosen
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice