X-fi vs. mbo zvuk

poruka: 38
|
čitano: 7.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
X-fi vs. mbo zvuk

Nisam previše upućen u zvučne kartice pa bi vas molio za pomoć i mišljenje, dali je bolje koristiti (kvaliteta zvuka) zvučnu karticu x-fi gamer ili zvučnu karticu na matičnoj (Asus P8P67 LE)? Zvučnici su Creative Inspire T6060. x-fi karticu imam od prije samo mi nije jasno dali ju je zvuk na matičnoj prešišao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: X-fi vs. mbo zvuk

Slobodno koristi creativovu X-fi karticu jer je uvijek bolje rješenje od ugrađenog zvučnog čipa na matičnoj ploči.

15 godina
neaktivan
Lursa kaže...

Nisam previše upućen u zvučne kartice pa bi vas molio za pomoć i mišljenje, dali je bolje koristiti (kvaliteta zvuka) zvučnu karticu x-fi gamer ili zvučnu karticu na matičnoj (Asus P8P67 LE)? Zvučnici su Creative Inspire T6060. x-fi karticu imam od prije samo mi nije jasno dali ju je zvuk na matičnoj prešišao.

Nije i neće. X-Fi Gamer je odlična kartica.

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/07/01/creative_x-fi_xtremegamer/1

Odličan 114db DR DAC, solidan ADC, Asio 2.0 HW podrška, EAX 5.0HD za igre - isto sve hardverski. Neusporedivo sa onboardom.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 7:49 (thedream).
17 godina
X-fi vs. mbo zvuk

Neznam ja kakve vi to uši imate, ali moje ne prepoznaju razliku izmedju integrirane kartice i X-fi. A da vas stavim na test i da na iste zvucnike pustim zvuk sa ove dvije kartice, ni vi vjerovatno nebi prepoznali razliku. Osim rijetkih koji imaju sluh kao šišmiši. Tako da je ovo "naravno da ce ti biti bolji zvuk" zapravo preseravanje. Bit ce bolji, ali hoces li ti to cut? Vrlo vjerovatno ne.

Mentalist je moj idol...

1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Neznam ja kakve vi to uši imate, ali moje ne prepoznaju razliku izmedju integrirane kartice i X-fi. A da vas stavim na test i da na iste zvucnike pustim zvuk sa ove dvije kartice, ni vi vjerovatno nebi prepoznali razliku. Osim rijetkih koji imaju sluh kao šišmiši. Tako da je ovo "naravno da ce ti biti bolji zvuk" zapravo preseravanje. Bit ce bolji, ali hoces li ti to cut? Vrlo vjerovatno ne.

NHF ali pričaš gluposti. Pusti test, pa ću ga ja tebi pustiti, i kad ti AudigySE već bude na 60% zvučala bolje od Realteka i VIA-e na 100% glasnoće, bez imalo šuma, o čistoći odnosno kako ameri kažu - crisp zvuku naravno da nema ni govora o usporedbi, onda možemo razgovarati.

Isto tako Audigy SE ima SNR od 100db, moja sadašnja VIA HD ima 110db SNR 1828S codec, jedna od najjačih VIA onboarduša, i AudigySE daje neusporedivo jasniji i čišći signal.

Zvučnici su bili Logitech Z2300 2.1, Divoom Revo3 2.1 i sada Creative P5800 5.1, davno prije i Logitech X530, dakle jedan ipak širi spektar kako budžetom, tako i 2.1 vs. 5.1.

Ako tvoje uši nešto ne raspoznaju možda to ne znači - da te razlike nema. Ima, a da li ćeš ju ti čuti je isključivo tvoja stvar. Isto je i sa ženama, Janica je nekome krasna, žena je žena zar ne?

Ili ipak ne.

S automobilima još gore, na PCE konkretno na autotemi koja je lockana xyz puta svi su toliko bili namjereni protiv VW-a i njemačkih kola pod argumentom, da - pa šta, i Daciu dobiješ za 55 000kn, vrijedi li Golf 5 (tada), duplo više para?!

Vjerojatno je odgovor ne. Ili ipak - da?

Ono kako sam krenuo, tako ću i završiti - sa NHF. Netko će razliku čuti, netko ne, ali nitko ju ne može osporiti. Uostalom imaš Google, to nam je svima prijatelj, pa upiši lijepo X-Fi Gamer Review, i traži, čitaj.

Najosnovniji argument za razliku X-Fi (pravih) i onboardova je jednostavno u kvaliteti ugrađenih komponenata i redukciji šuma, s tim vezano i čistoćom signala, čak i pri analognom spajanju.

Ne možeš to usporediti, najbolje onboarduše čak koriste X-Fi softver da bi reducirale te nedostatke, iz mojeg iskustva sve ispod Realteka 888,čak i 889A je smeće, za VIU također..još gore, sve ispod te 1828S, treš.

http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt1828s/index.jsp

Možda, ali debelo možda, i nema tolike razlike između najboljih onboarduša i primjerice SB Live! 24bit/ AudigySE / X-Fi Extreme Audio obitelji. Ali između pravih X-Fi kartica tipa Music, Gamer, Titanium ili Elite Pro, itekako da. Ne moram čak ići tako daleko, razlika ti je već sa pravim Audigy-em, tipa 2, 2ZS, 4, 4 Pro. To su kartice sa daleko kvalitetnijim komponentama od onboarduša, razlika je neizbježna.

Sluh je svjedoci smo - relativan, i vrlo subjektivan. {#}

Naravno to vrijedi i za Xonare, razlika je možda manja sa DG i DS modelima, ali već D1, D2X i ostali mislim da nemaju šta raditi u istoj rečenici čak i sa najjačim onboard zvučnima.

P.S. Mali Edit, zaboravio. X530 su smeće {#}. Morao sam napisati, 2g sam ih slušao. {#} 

I taj Realtek 892 kojeg ima na ASUS-ici, bolje da su mu utrpali moju VIU 1828S vjeruj mi, 110db SNR vs. 97 na Realteku..taj Realtek u biti jedino ima smisla sa X-Fi modom ( koji postoji paralelno i za Via HD Codece), inače uvijek uvijek prava X-Fi kartica, što Gamer hardverski i softverski jest.

http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=284

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 8:23 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

1. Ako tvoje uši nešto ne raspoznaju možda to ne znači - da te razlike nema. Ima, a da li ćeš ju ti čuti je isključivo tvoja stvar.

2. Isto je i sa ženama, Janica je nekome krasna, žena je žena zar ne?

3. Sluh je svjedoci smo - relativan, i vrlo subjektivan. {#}

4. P.S. Mali Edit, zaboravio. X530 su smeće {#}. Morao sam napisati, 2g sam ih slušao. {#} 

1. Imam prosjecan sluh. Nisam neki audiofil. Mislim da spadam u najbrojniju skupinu, don't you think?

2. Ne pretjeruj :))))) 

3. Istina

4. Istina ali meni ne treba nista bolje jer bi to bio overkill za moje usi. Jedino da nije krckanja i hvatanja turskih radiopostaja. Onda bi bili ok.

Mentalist je moj idol...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 8:23 (tnakir).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

1. Ako tvoje uši nešto ne raspoznaju možda to ne znači - da te razlike nema. Ima, a da li ćeš ju ti čuti je isključivo tvoja stvar.

2. Isto je i sa ženama, Janica je nekome krasna, žena je žena zar ne?

3. Sluh je svjedoci smo - relativan, i vrlo subjektivan. {#}

4. P.S. Mali Edit, zaboravio. X530 su smeće {#}. Morao sam napisati, 2g sam ih slušao. {#} 

1. Imam prosjecan sluh. Nisam neki audiofil. Mislim da spadam u najbrojniju skupinu, don't you think?

2. Ne pretjeruj :))))) 

3. Istina

4. Istina ali meni ne treba nista bolje jer bi to bio overkill za moje usi. Jedino da nije krckanja i hvatanja turskih radiopostaja. Onda bi bili ok.

1. Nisam ni ja, samo sam poslušao desetak onboarduša i sve Creative kartice još od valjda AWE-a 64. Ne bi ti lagao nemam razloga, postoji razlika. Slažem se s tobom u jednom, što je stvarno činjenica. Netko će čuti, a nekome je praktički to sve isto. Iako nije. {#}

2. Imala je dečka i nisu bili slijepi {#}, nije pretjerivanje.

3. Drago mi je da se slažemo.

4. Drago mi je da se slažemo. ( Ako te muče radiopostaje uvijek ih možeš za 350 utopiti i uzeti neke sličnih specifikacija s njuškala, ja sam uzeo trenutne P5800 za smiješnih 200kn 5.1 )

http://en.europe.creative.com/products/productarchive.asp?category=4&subcategory=25&product=10596

Plus što imaš žičani daljinski, i po meni - kvalitetnije satelite.

Minus, bas ( u ovom slučaju subwoofer ) je nešto snažniji imam dojam na Logitech zvučnicima, gotovo tradicionalno.

Ima diskusija koliko te volja :

http://forums.overclockersclub.com/index.php?showtopic=157328

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 8:33 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

4. Drago mi je da se slažemo. ( Ako te muče radiopostaje uvijek ih možeš za 350 utopiti i uzeti neke sličnih specifikacija s njuškala, ja sam uzeo trenutne P5800 za smiješnih 200kn 5.1 )

Mislim da ce mi iduci biti Z serija od Logitecha... 

Mentalist je moj idol...
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

Mislim da ce mi iduci biti Z serija od Logitecha... 

Novi su mi još upitnik jer ih nisam čuo, ali mogu ti samo preporučiti ako nađeš negdje nove zapakirane (ona shema polovno a novo kao) Z2300, što se tiče 2.1 zvučnika.

Također to isto vrijedi i za Z-Cinemu, makar su oni malo specifični.

Od 2.0 ili M-Audio AV20 ili 40, isto vrijedi i za Creative, T20II ili T40II (prije 20, jer su novi cca. 450kn, 40tke su malo precjenjene, cca. 900kn čak i više).

Navodno su ovo nasljednici Z2300, po specifikacijama su isti

http://www.svijetmedija.hr/p/Z-623-2.1-200W-Black/27378/

Cijenom čak i jeftiniji nego Z2300, koji su uvijek bili iznad 1100kn, i 3g nakon izlaska.

Ja bi riskirao s njima, da imam 1 000kn za zvučnike i želim 2.1.

Ovo ti je recimo zgodno u tom svijetu medija -

MAESTRO Zagrebačke banke - na rate (akcija 12 rata bez kamata i naknada - lepeza opcija obavezna)
MAESTRO Privredne banke - na rate (akcija 12 rata bez kamata i naknada)

Praktički ispod 90kn mjesečno, na 12mj., što nećeš osjetiti, a mislim da kvalitetom ne bi smjeli zaostajati za Z2300 koji su klasik što se tiče Logitecha i Z serije.{#} 

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2368209,00.asp

http://www.crunchgear.com/2010/09/24/review-logitech-z623-2-1-speakers/

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 8:48 (thedream).
17 godina
X-fi vs. mbo zvuk

Pucam na 5.1 sustav. 

Mentalist je moj idol...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pucam na 5.1 sustav. 

Onda je izbor samo jedan. {#}

Cemetary gates
17 godina
tnakir kaže...

Uzmi bolje slusalice (ne usb) probaj da su 5.1, upikni ih u obicnu zvucnu, samo ces cuti sumove pogotovo kada pocnes igrat neku igru, iz tog razloga sam ja i nabavio odvojenu zvucnu i tih sumova gotovo pa i nema stvarno se moram jako potrudit da ih cujem i jako su tihi... znaci razlika je osjetna, a ja sam jos uzeo jednu od lowend kartica.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
17 godina
toxic kaže...
tnakir kaže...

Uzmi bolje slusalice (ne usb) probaj da su 5.1, upikni ih u obicnu zvucnu, samo ces cuti sumove pogotovo kada pocnes igrat neku igru, iz tog razloga sam ja i nabavio odvojenu zvucnu i tih sumova gotovo pa i nema stvarno se moram jako potrudit da ih cujem i jako su tihi... znaci razlika je osjetna, a ja sam jos uzeo jednu od lowend kartica.

Ne patim od toga.

Mentalist je moj idol...
17 godina
tnakir kaže...
toxic kaže...
tnakir kaže...

Ne patim od toga.

a jbga onda druze, nemres onda niti pricat da nema razlike kada je ti sam ne zelis cuti.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
17 godina
toxic kaže...

a jbga onda druze, nemres onda niti pricat da nema razlike kada je ti sam ne zelis cuti.

Muziku slusam na X530, igre takodjer na njima. Nikakav sum ne primjecujem jer ga muzika pojede. 

Mentalist je moj idol...
17 godina
X-fi vs. mbo zvuk

Kakve si imao zvučnike prije ovih x530 tnakir? Ako su bili neki šrot, jesi li primjetio razliku u zvuku između starih i novih sada?

Tako je i sa zvučnom. Osim ako imaš neke zvučnike za 20kn, onda im ne može pomoći ni zvučna od 2000 krznenih. Sigurno se osjeti razlika između ugrađene i posebne (kartice) zvučne. Sad kolika je, tj koliku ti razliku čuješ, to je sve individualno.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X-fi vs. mbo zvuk

Malo sam se potrudio iskopati ga, nije vjerojatno ni najobjektivniji osvrt ali pomoći će ti tnakir da malo šire sagledaš.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=157925

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
X-fi vs. mbo zvuk

mene je uvijek zanimalo dali ta onboard zvucna "opterecuje" sistem?znaci da se dogodi da je fps u nekoj igri manji zbog onboard zvucne..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X-fi vs. mbo zvuk

Ja imam jedno pitanje za vas audio znalce.

Ovak, kod mene se uvijek čuje nekakvo zujanje, netko mi je svojevremeno rekao da su to VRM-ovi na grafi. Doslovno, kada bilo što radim, pokrećem miš, ili se igra load-a, čuje se to cviljenje. Problem je što se čuje i na sluške, i na zvučnike i iz kompa. Čuje si i na snimci TeamSpeak-a recimo ili CamCoder-a kad snimam desktop/tutorijal. Uvijek je prisutno, nekada glasnije, nekada tiše. Znate li u čemu je problem i kako ga riješiti? Dali bi mi zvučna kartica riješila to?

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Kakve si imao zvučnike prije ovih x530 tnakir? Ako su bili neki šrot, jesi li primjetio razliku u zvuku između starih i novih sada?

Tako je i sa zvučnom. Osim ako imaš neke zvučnike za 20kn, onda im ne može pomoći ni zvučna od 2000 krznenih. Sigurno se osjeti razlika između ugrađene i posebne (kartice) zvučne. Sad kolika je, tj koliku ti razliku čuješ, to je sve individualno.

Imao sam hifi liniju. Cjevašicu :)

Mentalist je moj idol...
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

mene je uvijek zanimalo dali ta onboard zvucna "opterecuje" sistem?znaci da se dogodi da je fps u nekoj igri manji zbog onboard zvucne..

Da..čitao sam po netu čovjek da je vidio i više od 10fps razlike uz omogućavanje EAX-a HD 4.0 i 5.0. To nije pravilo, više iznimka, ali takvih situacija ima ovisno o igri.

Više bi ja čak tebe preformulirao i iznio da X-Fi prave i Audigy2/4 tj. kartice sa hardverskim EAX-om "rasterećuju" sistem, nego što ga onboard zvučne opterećuju. Onboard je nekakav default, takav je kakav je.

Za maksimum zvukova,doživljaja i performansi, ja bi išao na neku gamersku X-Fi ili običnu Audigy2 ( ili 2ZS,4,4Pro) sa hardverskim EAX-om 4.0 nadalje.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ja imam jedno pitanje za vas audio znalce.

Ovak, kod mene se uvijek čuje nekakvo zujanje, netko mi je svojevremeno rekao da su to VRM-ovi na grafi. Doslovno, kada bilo što radim, pokrećem miš, ili se igra load-a, čuje se to cviljenje. Problem je što se čuje i na sluške, i na zvučnike i iz kompa. Čuje si i na snimci TeamSpeak-a recimo ili CamCoder-a kad snimam desktop/tutorijal. Uvijek je prisutno, nekada glasnije, nekada tiše. Znate li u čemu je problem i kako ga riješiti? Dali bi mi zvučna kartica riješila to?

EM valovi, klasika na onboardušama. Ja bi pokušao čak sa najobičnijom AudigySE za 70kn polovnom, stavio ju u najdonji raspoloživi PCI slot, i javio se ovdje da li je riješen problem.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
X-fi vs. mbo zvuk

Al zanimljivo je kako cvili recimo baš kada se Crysis load-a (onaj uvodni screen), ili neka druga igra i to dosta intenzivno. Čuje se i kada pomičem miš samo tiše i malo drugačije doduše, više kao zujanje u ovom slučaju dok je kod loadanja i snimanja videa baš cviljenje. Budem onda probao od frenda posudit zvučnu pa ću vidit.

A mogu i snimit zvuk, stvarno je intenzivno cviljenje, pa da čujete i sami.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 11:01 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
X-fi vs. mbo zvuk

Ja sam imao X-Fi XtremeGamer i prodao sam ju jer mi je i onboard AD2000B bila sasvim dovoljna.

Imam P5800 i Z4 zvučnike i ja nisam primjetio razliku. Odnosno možda i je bilo razlike, ali nebi mogao reći koji zvuk je bolji. Jednostavno su drugačiji.

Vrlo vjerojatno na kvalitetnijim zvučnicima ili slušalicama razlika posatje veća i više primjetna.

Ali na ovim jeftinim PC zvučnicima meni je apsolutno dovoljna i interna zvučna.

Dvije slike su u prilogu gdje se vide razlike u brojkama.

X-FI X-FI
AD2000B AD2000B
I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 11:03 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
X-fi vs. mbo zvuk

Iskreno.. meni nije jasno što svi kupujete Logitech zvučnike, IMHO vrlo loš zvuk imaju... barem večina.

Frend mi ima Logitech z 5500, osim što subwoofer skida fasadu i razmještava namještaj po sobi... nikako me nisu impresionirali. Metalan i "hladan"...mrtav zvuk. (btw: imao sam i x530; također katastrofa)

E sad pitanje je dal je u meni problem što slabo gledam filmove i ne igram igrice stoga zvučnici su mi primarno za preslušavanje muzike.

Ponosni vlasnik Sony pasivnih bass reflex dvosistemca, koje niti nemogu uspoređivati sa npr. z5500. Kristalani visoki tonovi, basevi se jako osjete, vrlo zadovoljan... a cijenom debelo ispod z5500 (ne računajući pojačalo i cd player)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ja sam imao X-Fi XtremeGamer i prodao sam ju jer mi je i onboard AD2000B bila sasvim dovoljna.

Imam P5800 i Z4 zvučnike i ja nisam primjetio razliku. Odnosno možda i je bilo razlike, ali nebi mogao reći koji zvuk je bolji. Jednostavno su drugačiji.

Vrlo vjerojatno na kvalitetnijim zvučnicima ili slušalicama razlika posatje veća i više primjetna.

Ali na ovim jeftinim PC zvučnicima meni je apsolutno dovoljna i interna zvučna.

Dvije slike su u prilogu gdje se vide razlike u brojkama.

Ajde ajde ne laži {#} soba ti se tresla na 50,60% glasnoće na X-Fi Gameru i P5800, znam jer sam imao Music i iste zvučnike {#}, a na onboarduši je to najmanje 30% tiše. Vrag me odnio ako 100% glasnoće na Realteku nije ekvivalent 66% na X-Fi karticama.

To je baš i ovaj frajer rekao gore, čiji sam review skinuo sa nvnewsa.

Cemetary gates
17 godina
enloz kaže...

Ponosni vlasnik Sony pasivnih bass reflex dvosistemca, koje niti nemogu uspoređivati sa npr. z5500. Kristalani visoki tonovi, basevi se jako osjete, vrlo zadovoljan... a cijenom debelo ispod z5500 (ne računajući pojačalo i cd player)

Link plz...

Mentalist je moj idol...
16 godina
neaktivan
enloz kaže...

Iskreno.. meni nije jasno što svi kupujete Logitech zvučnike, IMHO vrlo loš zvuk imaju... barem večina.

Frend mi ima Logitech z 5500, osim što subwoofer skida fasadu i razmještava namještaj po sobi... nikako me nisu impresionirali. Metalan i "hladan"...mrtav zvuk. (btw: imao sam i x530; također katastrofa)

E sad pitanje je dal je u meni problem što slabo gledam filmove i ne igram igrice stoga zvučnici su mi primarno za preslušavanje muzike.

To stoji, moji doma z2300 su dosta losiji od pasivnih Magnat 110w two way bass reflex zvucnika.

Meni jedino sto mi se svida kod z2300 je solidan subwoofer, al kvaliteta zvuka se ne moze usporedivati sa magnatovim.

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
enloz kaže...

Link plz...

Sony SS-B 1000 

... sa modificiranom skretnicom i Jantzen JA-2806 Tweeter, spojeni na Sony pojačalo 2x75W RMSa

15 godina
neaktivan
enloz kaže...
tnakir kaže...
enloz kaže...

Link plz...

Sony SS-B 1000 

... sa modificiranom skretnicom i Jantzen JA-2806 Tweeter, spojeni na Sony pojačalo 2x75W RMSa

Ovi bi sjeli kao budali šamar na moju micro liniju. {#}

http://www.telebit.hr/proizvodi/web/sony_CMT-HX5BT.jpg

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 14:53 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice