VAT number

poruka: 4
|
čitano: 1.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
VAT number

Pozdrav svima,

Tražio sam po forumima, kako ovome tako i po drugim na kojima bi mogao biti odgovor. Pisao sam još u jednoj temi ali možda niste vidjeli.

Uglavnom, nemam pojma o pravnim zavrzlamama, porezima, financijama ni ničem sličnom i zato mi treba točan odgovor ako je moguće.

Na computer universe sam sklopio konfiguraciju koja je povoljnija nego igdje kod nas. I sad kako frend ima tvrtku i samim time VAT number, mogao bi preko njega naručiti konfu bez PDV-a što je 19% jeftinije.

Jedino što mi nije jasno da li njegova tvrka s obzirom da ne plaća PDV u njemačkoj, taj PDV mora platiti ovdje u HR? Ili točnije, da li njegova tvrka plaća išta osim te konačne cijene koja je navedena kao total?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: VAT number
Evo jedan stari clanak.
http://www.revizija.de/html/povrat.html

Ako moze uzeti bez vata odlicno, ne mora placati nikakav dodatni porez dalje u hrvatskoj.

Ako ne moze bez Vata ima pravo na povrat poreza, mislim da se nek obrazac mora ispuniti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
VAT number

Ja sam upisao njegov VAT number i onda mi umanji iznos na slici.

Znam npr. kad u firmi uzimamo pretplatu na Shutterstock ili kad kupujemo sa Envato marketplacea da unesemo VAT broj i ne plaćamo porez kod njih, no ne znam ima li firma dalje kakvih obaveza preko toga.

Uglavnom ja ću naručiti pa ćemo vidjeti.

Hvala na odgovoru :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
VAT number

Evo ako koga zanima usporedio sam cijene sa computer universe sa cijenama u našim trgovinama. Kupnjom u computer universeu kao fizička osoba na konfiguraciju sa slike (17375KN) uštedi se 1406KN, a ako ste pravna osoba sa unesenim VAT brojem ušteda je 3944KN.

Prednosti kupovanja na computer universe je pored cijene sigurno i izbor kakav nemaju sve naše trgovine skupa. Mana je ta ukoliko dođe do kvara proces reklamacije i servisa je sigurno dugotrajniji, a ne znam ni kako je poštarina prema Njemačkoj riješena.

Nisam gledao u drugim njemačkim trgovinama pa možda ima i jeftinijh. Ja ne znam jezik a ova stranica ima dostavu u HR i prijevod na ENG.

SLIKA

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 19:41 (SnakeST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice