UPS nekad drži, a nekad ne - računalo upaljeno

poruka: 3
|
čitano: 2.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Zašto nekad ups ne može držat računalo upaljeno, nego odmah ugasi sve, a opet dan kasnije drži 20min računalo kad nestane struje, da li je to neka razlika u fazama kad nestanu ili?

Pitam jer sam imao problem sa padanjem napona i nestajanjem struje i ups uredno drži do 20min, no zadnja 3 dana sam imao 2x da se ugasi računalo odmah i ups pišti kao kad je prazna baterija (što bi inače bilo nakon 20min). Da li je to do UPS baterije ili nešto drugo u pitanju? Kako to provjerit točno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: UPS nekad drži, a nekad ne - računalo upaljeno

Kolko je star UPS? Obično im nakon nekog vremana ode baterija, pogledaj ima li neki sw za njega na stranici proizvođača, ali ako pišti alarm prazne baterije, najvjerojatnije je do nje.

16 godina

Imao sam slucaj u prošloj firmi da je zbog nekog razloga FID sklopka padala stalno (paljenje više aparata za varenje) i računala su se ugasila kao da nemaju UPS. Kasnije sam shvatio da čini dosta razlike UPS koji ima modificiranu sinusoidu i onaj koji ima pure sinewave. Nakon kupovine pure sinewave UPS-a nemam nikakvih problema.

Gledaj si cyberpower ako ces kupovati novo.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice