Temperatura

poruka: 19
|
čitano: 4.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperatura

Upaljen mi je komp cjeli dan i sad idem vidjet temperaturu sa speed fanom i vidim temp 1 je 21 a temp 2 52 i vatra pokraj xD jel trebam nabacit jos jedan vent il sta? kolko bi kostalo vodeno hladjenje? Jel imate savjete kako smanjiti temp? Da skinem plocu sa strane il nest Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 19:47 (krle).

0 1 hvala 0
16 godina
RE: Temperatura
krle kaže...

Upaljen mi je komp cjeli dan i sad idem vidjet temperaturu sa speed fanom i vidim temp 1 je 21 a temp 2 52 i vatra pokraj xD jel trebam nabacit jos jedan vent il sta? kolko bi kostalo vodeno hladjenje? Jel imate savjete kako smanjiti temp? Da skinem plocu sa strane il nest Smijeh

za početak očisti komp od prašine i zamjeni pastu na procesoru... pogledaj malo ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/visoka-temperatura-celeron-d/15799.aspx
frend mi je imao temperaturu oko 88 a sad mu je znatno manja
uostalom jel ti ta temperatura u 100% load-u ili?
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 19:54 (lovac82).
16 godina
neaktivan
krle kaže...

Koji procesor imaš, mislim da nema veze. Temperatura 1 (ako misliš na temperaturu matične ploče ili northbridge je u redu).
Temperatura 2, koja se odnosi na procesor je također u redu. Radi paniku kad temperatura pređe 80 stupnjeva celzijusovih, jer je to ipak silicon koji podnosi visoke temperature. No povećanom temperaturom, smanjuje se brzina, jer procesor zastajkuje svaki ćas na trenutak kako bi se ohladio. Temperatura mog procesora u mirovanju je 58 stupnjeva, a u opterećenju 64 stupnjeva. I tako od kad sam ga kupio. Ugrađivanjem dodatnih ventilatora samo pogoršavaš stvar jer praviš preveliku buku. Otvaranjem konfe dozvoljavaš ulazak prašini i masnoći koji su najveći neprijatelji svakog elektronskog uređaja jer na sebe navlače vlagu. I najvažnija stvar, prozore treba instalirati tako da svoj comp ne dovodiš u koliziju sa samim sobom. A o tome neki drugi put na nekom drugom forumu.
Zato, ne paničari, sve je u redu. U CMOS-u postavi alarm na 90 stupnjeva kao i ja i to je sve. Inače, kod podizanja temperature procesora, matična bi trebala povećati brzinu vrtnje fana. Da bi bio siguran da je temperatura procesora u redu napravi sljedeći pokus:
otvori stranicu konfe
stavi prste na pasivni hladnjak svog procesora i ako te prsti ne peku kao da si ih prislonio na vruću ringlu onda je sve u redu. To ti je najsigurniji način za provjeru temperature procesora. A kupovina vodenog hlađenja zbog te temperature ne dolazi u obzir. Zaključak: sve je u redu.
16 godina
neaktivan
Temperatura

ok hvala. ta vatra me uplasila Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Temperatura

meni je temp dostizala i do 90°C, ali nakon malo propuhivanja kompresorom, ponovno se unormali

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krle kaže...

ok hvala. ta vatra me uplasila Smijeh

Kome se hazvaljuješ???
16 godina
neaktivan
Temperatura

pa tebi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rise against kaže...

meni je temp dostizala i do 90°C, ali nakon malo propuhivanja kompresorom, ponovno se unormali

Pazite da kod propuhivanja ne polomite leptire na fanovima (ovisno o jačini kompresora što se evo i meni dogodilo, sram me priznati ali istina je). Bar jednom do dva puta godišnje trebalo bi propuhati kutiju. Mnogi posežu za usisivačima što je po meni loše rješenje jer se uvijek može dogoditi da se ošteti neki dio. Najvažnije od svega je propuhati napajanje. Ono se nikako drugačije i ne može očistiti (ili skidanjem iz kućišta što samo otežava stvar, rastavljanje itd., a to se obično radi ako krepa ventilator u kućištu napajanja). Uglavnom, zaključak je da svakako treba propuhati kutiju jer je to najbolji i najsigurniji način za održavanje računala u produljenje vijeka trajanja njegovih komponenti.
Pozdrav.
16 godina
neaktivan
krle kaže...

pa tebi.

Nisi trebao. Iskreno, dirnuo si me u srce. Ovi doma me stalno špotaju.
16 godina
neaktivan
Temperatura

bok evo imam i ja pitanje oko temperature kad mi komp radi neko odredjeno vrijeme i ja ga restartam cim se upali dodje mi upozorenje da je temp cpu-a visoka i da pritisnem f1 za nastavak, u win sam instalirao neki osrednji program tek za nadgledanje temp i kaze 73 stupnja???procesor je amd phenom triple-core 2.1mhz! da li znate neki dobar program za nadgledanje i koji je?hvala

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boxer5 kaže...

bok evo imam i ja pitanje oko temperature kad mi komp radi neko odredjeno vrijeme i ja ga restartam cim se upali dodje mi upozorenje da je temp cpu-a visoka i da pritisnem f1 za nastavak, u win sam instalirao neki osrednji program tek za nadgledanje temp i kaze 73 stupnja???procesor je amd phenom triple-core 2.1mhz! da li znate neki dobar program za nadgledanje i koji je?hvala

CPU-Z i Speedfan

Jel' ti ta tempertatura i u idle-u?Kakvo hlađenje imaš?

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 22:31 (dncrmt).
16 godina
neaktivan

e sad me puno pitas?malo pojasnjenja???

kayser soze
16 godina
neaktivan
Temperatura

vidi!!!

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura

aloooCool

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura

Nema ideju zašto se tako pregrijava,vidim i neke temperature od -120C.Da nije u senzorima problem?Pričekaj,možda netko od kolega zna rješenje.Probaj očistit računalo od prašine i kupit par ventilatora(jeftino) da poboljšaš protok zraka u kućištu i zamijeniti termovodljivu pastu na procesoru.Ako ne znaš koji vent imaš u kućištu,uslikaj unutrašnjost računala pa postaj ovdje.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boxer5 kaže...

Dali ti je tako od kako si kupio masinu ili ti se pocelo dogadjat nakon nekog vremena....ako si siguran da smijes pregledaj dali nalijeze dobro baza kucista coolera na procesor...meni se desilo da je jedan stock cooler imao neki defekt nemam pojma,uglavnom nije lezao na procu nego na plastikama zastitnim od gigabytove ploce( plastika oko proca)...kada sam stavio isti takav drugi cooler nalegao je normalno, stvar je bila da je tvornicki defekt bio na postolju coolera koje je bilo nakrivljeno...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
16 godina
neaktivan
Temperatura

komp je jos pod garancijom tako da ce biti odnesen pa nek se hebe ko mora!Izlanuo se ma to se pocelo desavat jucer inace komp stalno  radi i skida s neta!nego mi nije jasno na everestu pise temp cpu1  52 cpu2 52 cpu3 52 a neki aux 74???e sad nasao sam da taj aux nije definiran tocno sto i koju komponentu mjeri nego da je to jednostavno temp. neceg moze biti cpu-a moze biti casea!btw hvala svima!

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura

sad sam vratio komp doma,kad su vidjeli kako sam lud ful su bili ljubazniIzlanuo se!uglavnom prasina je glavni krivac moram doci u pon ujutro da ga ispusu na kompresor, ja bi to sam ali ovi mi to nisu preporucili da ne slomim krilca!sad kuciste otvoreno i temp je 62stupnja!hvala

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura
evo danas mi palo na pamet malo clokat ovaj svoj proc pa sam otisao kupit novi kuler,evo temperature sada
kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice