Mogu li ja kupiti potencijametar i spojiti ventove na njega a ne na matičnu ploču kako bi u kučište mogao natrpati više ventova.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mogu li ja kupiti potencijametar i spojiti ventove na njega a ne na matičnu ploču kako bi u kučište mogao natrpati više ventova.
Mozes
A gdje se kupuje taj potencijametar? Ja bi si probao izmjeriti potenciju ako ide? :D
Imas ih u Linksu i ADM-u, Zalmanovi i Scytheovi.
Imaš za kupiti gotov sklop koji se ugrađuje na mjesto 5,25" otvora.
ima i za 3,5". na njega se u principu može priključiti više ventova, ima masku s prednje strane i baš dobro izgleda.
imal sam ja takav jedan doma. tj, imam ga još ali više ga ne koristim, stoji negde u kutiji...
a potenciometar možeš kupiti u prodavaonici elektroničkih dijelova, u ZG ih imaš nekoliko, npr Chipoteka,
u ČK (otkud sam ja) imaš AD Elecronik. pogledaj u BUG-u u djelu gdje je samogradnja di kupuju djelove.
nemoj kupovati samo potenciometar jer buš imal problem s spajanjem (ako nisi vičan lemilici) a i nebuš pogodil vrijednost da ti ljepo snizuje brzinu...
evo tu nekoliko potenciometara
Ovaj mi se čini super,već sam ga dulje vrijeme gledao:
http://www.links.hr/index.php?naziv=Front+Panel+SCYTHE+Kaze+Master+Pro+KM03-BK%2C+5.25%27%27%2C+potenciometar+za+ventilator%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=05265025&id_artikl=052.650.166