Sistemski zahtjevi i rezolucija

poruka: 5
|
čitano: 2.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ako znamo da performanse u igrama ovise o rezoluciji na kojoj se igra, zašto pri navođenju zahtjeva za neku igru nikada ne piše za koju se rezoluciju odnose navedeni zahtjevi? I koliko fps-a možemo očekivati? Bez te dvije informacije, jedino što možemo znati iz sistemskih zahtjeva je da ćemo igru na navedenim konfama moći pokrenuti, i da će na onoj preporučenoj raditi bolje nego na minimalnoj. Ne kužim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 23:12 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zato ja nikad ne gledam sistemske zahtjeve. Nije mi to nimalo pouzdano.

Lijepo skinem igru i probam.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Sistemski zahtjevi i rezolucija
FLes kaže...

Ako znamo da performanse u igrama ovise o rezoluciji na kojoj se igra, zašto pri navođenju zahtjeva za neku igru nikada ne piše za koju se rezoluciju odnose navedeni zahtjevi? I koliko fps-a možemo očekivati? Bez te dvije informacije, jedino što možemo znati iz sistemskih zahtjeva je da ćemo igru na navedenim konfama moći pokrenuti, i da će na onoj preporučenoj raditi bolje nego na minimalnoj. Ne kužim.

Cak niti to ne mozemo znati, vecinom samo nabroje od x serije do HD, ili GT do gtx.... ali rijetko kada pise o kojim PS/VS shaderima se radi. Evo npr za GTA IV...... igra je zahtjevna i sve to, pod minimum je ATI x1950 ali to nije tocno.... igru moze pokrenuti i ati X1300, x1600, x1650, x1900 (vrijedi i za nVidiu, 6xxx serija). Isto prica sto se tice procesora, kada si zadnji put vidio da pise min jednojezgreni CPU? sigurno nikad u novijim igrama, ali i na njima se moze pokrenuti bez problema..... jedino sto zapravo mozes znati je to da ce na takvim konfiguracijama 100% biti neugodno igranje.

BTW L.A. Noire je zahtjevniji na papiru od GTA IV, a radi mi bolje....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 0:26 (lovac82).
15 godina

Moja preporuka ne gledaj nikad te zahtjeve....

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Jedini pravi pokazatelj je u shaderima, ako ti grafa podrzava odredeni shader model, igru ces pokrenuti 100%.... u proslosti igre nisi mogao pokretati ako ti graficka kartica nije podrzavala HW T&L kao moja stara integrirana Intelova (danas svaka podrzava, ukljucujuci integrirane).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice