Dakle trebala bi mi pomoč oko nečega , ja u svojoj cm 690 2 imam 5 ventova samo za airflow , nemam para za neki frontpanel pa ventovi i nisu baš najtiši , 1200rpm , e sad to meni nije problem preko dana , nije to nista prebučno pa nije nikakav problem , al kad idem leć i ostavim komp da seeda torrente ili nesto radi to mi smeta jer kad u sobi nema nikakve buke komp postane prilično glasan , ploča mi ima samo 3 konektora sa pmw kontrolom , od toga je na jednom vent od cpu-a tako da jedan otpada , e sad ja sam to sebi sredio na ovaj način , ajmo rec neki loud i quiet mod , dakle scythe slipstrem 140mm na dnu kejsa stoji na jednoj od te 2 pmw kontrole a coolermaster 140mm stoji na drugoj ( on je na vrhu za ispuh , kad je komp u idleu , tj preko noći ja ostavim samo ta 2 venta na malim okretajima , tek da ima malo svjezeg zraka unutra , i to bude prilično tiho , 2 venta na 700okretaja , samo se hdd malo čuje i tjt , ovi drugi ventovi su mi spojeni u jednu mrežu i svi se napajaju iz jednog molexa , dakle kad se taj molex iskljuci ostaju radit samo ona 2 kojima smanjim okretaje i dobijem quiet mod , međutim da bi ja ta ostala 3 venta iskljucio ja moram svaki put otvarat kejs i čupat taj molex koji zapinje skroz , uostalom cijeloga sam ga iskrivio od stalnog ukljucivanja iskljucivanja pa sam sad to morao ravnat , dakle to i nije baš najzgodnije rješenje i zanima me dali bi se između ta 2 molexa mogao stavit neki prekidač koji bi ja izvukako iz kejsa da visi sa strane pa da mogu samo iskljucit/ukljucit ventove jednostavno , naravno jedan frontpanel bi bio idealno rješenje ali nemam 300kn da sad izdvajam za to , dakle treba mi pomoč oko izrade prekidača između ta 2 molexa.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovakav prekidač možeš staviti sprijeda.
Na njega je dovoljno dovesti 12V žicu.
Možeš ga ugraditi u onu plastiku koja se inače vadi kad ugrađuješ novu pržilicu, samo je probušiš.
sorry al mislim da ce mi to trebat malo detaljnije objasnit , prvo neznam gdje cu bas takav prekidac nac , skinut cu nekoga sa stare lampe ili necega , sta bi onda trebao s njim , sta cu nac na njemu kad ga izvucem ? ugradnja mi je namanji problem , lako cu ga ja stavit negdi.
evo ovako , bia sam u podrum , rakopa sam jednu staru lampu i izvuka prekidać iz nje , sad imam prekidać , iz njega s jedne strane izlazi smeđa žica koje je išla u kabel koji se spajao u struju a na drugoj strani je crvena žica koja je išla u lampu , sta da radim ?
USPIA SAM ! dakle vrlo jednostavno , izvuka sam sve zice iz toga molexa , dozna sam da samo 2 treba ukljucit da bi ventovi radili , jednu sam spojia direktno u drugi molex ¸A DRUGU PREKO PREKIDAČA , I RADI , samo da to malo usavršim i slikat cu vam xd , ofc morao sam ja neku štetu napravit dok sam to dovršio , poletila mi ruka , gurnuo scythe slipstreama 140mm , udrilo mu jedno krilce u oplatu kejsa i slomilo se to mi je bio najdrazi vent u kejsu , sad moram kupit novog.
Postoji li možda kakav 5,25" ili 3,5" "nešto" što bi između ostaloga imalo i prekidač, tek toliko da ne moram radit nikakva čuda da prekidač bude na nekom dostupnom mjestu.
Za sada mi ovo, tj. ni prekidač ne trebaju ali zanima me, jer ako zatreba želim biti spreman.
Postoji li možda kakav 5,25" ili 3,5" "nešto" što bi između ostaloga imalo i prekidač, tek toliko da ne moram radit nikakva čuda da prekidač bude na nekom dostupnom mjestu.
Za sada mi ovo, tj. ni prekidač ne trebaju ali zanima me, jer ako zatreba želim biti spreman.
teško , prekidač moras izvuc iz necega , ali i ovako je supere , zavucem ruku ispod kejsa , klik i upaljeno , klik i ugaseno hehe :) .
btw za ovog koji pita za na plastikicu uzmes obicnu probusis rupu u sredini i kupis prekidač u nekoj trgovini elektromatrijalima dode 2 kn
btw za ovog koji pita za na plastikicu uzmes obicnu probusis rupu u sredini i kupis prekidač u nekoj trgovini elektromatrijalima dode 2 kn
ma nije me briga , sad mi ni netreba frontpanel , klik , smanji brzine u asrock oc tuneru i laku noć , koda ga nema u sobi xd, a i preko dana kad je u idleu ugasit da mi ne kupi prašinu.