Problem sa cinergy t usb xe, molim pomoc

poruka: 11
|
čitano: 4.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Evo ovako, kupio sam terrytec-ovu cinergy t usb xe karticu, i sad mi ne funkcionira, zbog cega neznam. inace imam dosta iskustva sa kompjuterima, laptopima ali s ovim karticama nemam pojma,tj nije kartica nego usb. molim vas da ako neko ima istu da se javi na ovu temu da mi pomogne. trazim drivere na internetu nemogu ih naci, ili ako ih i nadjem ne valjaju. S njim sam dobio drivere ali sam trazio nove misleci da ovi ne valjaju. Zivim u centru zagreba tocnije u dezelicevoj i spajam ju na krovnu antenu i nista mi nije pokazivala, nalazila. molim za pomoc jer sam vec ocajan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa cinergy t usb xe, molim pomoc

Preciznije opisati problem, navesti konfiguraciju.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Laptop,1.73 GHz,1G rama, Intelova graficka 128Mb! Pa koja je minimalna konfiguracija za to?

Ovako,hm problem, problem broj jedan je sta nemogu nigdje naci manual za terratec home centar tako da neznam tocno ni kako se koristi program,ali evo ovako:

1.instalirao sam drivere

2.instalirao terratec home centar

3: Spojio KROVNU antenu (riblju kost)

4: Isao na scan i nista mi nije naslo.

Jesam morao sta nariktati prije scana, kako skenirati, jel ima neki poseban nacin, isao sam na opciju free to air.

i jel se moram registrirat na onaj tvtv posto tamo nema za odabrati hrvatske domene.

Sta je to uopce tvtv?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kako moram podesiti postavke u tom terratec-u?

usput zivim u dezelicevoj u centru zagreba

17 godina
neaktivan

system requirements

-intel pentium 4/amd athlon xp/centrino certified notebook or cpu 2 ghz or higher

-512 mb ram

-usb 2.0 interface

-windows xp sp2

sta se tice skeniranja ne znam u cemu je problem. ja sam iso instalirat na laptop ispocetka i odma mi je naso nekoliko stanica na default postavkama. probaj sa drugim kompom skenirat sa iste antene i istom karticom da vidis da slucajno nije problem u kartici ili anteni, mozda ne zadovoljavas neko od gore navedenih uvijeta. ne znam... da sam na tvom mjestu, probo bi sa drugim kompom jel radi, a ako radi onda je problem u tvom kompu. ako mozes probaj tako, javi se, pa cemo dalje nesta smislit.

probaj jos otic u control panel > system > device manager > sound, video and game controller > cinergy ht usb xt, ako se na tome nalazi mali zuti usklicnik, reinstaliraj drivere. imat ces opciju reinstall driver i onda samo ubaci cd koji si dobio sa karticom, pusti da windowsi nadu drivere, naci se 3. it izaberi i instaliraj 2.

sto je tvtv? -> link

ajde javi se kad sve probas!

17 godina
Problem sa cinergy t usb xe

Ako sam dobro upoznat sa situacijom, tvoj model je samo DVB-T prijemnik (tj. digitalni TV prijemnik).

Ja imam naoko sličan model Cinergy HT USB XE koji je za razliku od tvoga i analogni TV prijemnik. Nemoj ni pomisliti da kupuješ taj model. Imam 3 GHz procesor od kojeg mi ostane ~65% prilikom (tokom) gledanja TV. Vrlo je nestabilan, osobito prilikom prebacivanja između digitalnog i analognog programa, stalno se ruši (software), a da ne pričam kako se tek grije. Naposljetku sam iskopčao karticu i spremio ju u kutiju. Ne znam kako se ponašaju njihove PCI-E kartice, ali im USB modeli ne valjaju.

Tvoj problem je u tome što i da želiš kupiti karticu koja se spaja na sabirnicu (PCI, AGP...), ti to ne možeš napraviti jer koristiš laptop.

Moj prijedlog: raspitaj se uokolo koje su kvalitetne USB TV kartice (pod uvjetom da je kartica prvenstveno analogni TV prijemnik) i izbjegavaj Cinergy.

Ovo i nije bilo od velike pomoći, ali sad barem znaš: "You're not alone.".

P.S. Evo ti link za jedan review navedene kartice (Cinergy T USB XE) pa pročitaj: http://www.vnunet.com/personal-computer-world/hardware/2166217/review-terratec-cinergy-usb-xe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa cinergy t usb xe

Buby, moram priznat da nisam imo bas nekih velikih problema sa tom karticom... stavio sam ju na komp od buraza i radila je cist solidno... komp je p4 3.0, 2 gb ddr-a. bila je dosta nestabilna kad je bio ukljucen HTT, ali kad sam iskljucio HTT u biosu bolje je radila (citaj stabilnije), jedino sta je trosila previse rama! ali inace sam cito na netu da ta kartica ne zna radit sa vise jezgri (bilo fizicke, bilo logicke).

17 godina

Tvoja prva rečenica: kojom karticom, T USB XE ili ona moja?

Ja za svoj model govorim na osnovi dvije konfiguracije (2 PCa) na kojima sam isprobao karticu. Ostalo sam izvuko iz tekstova i općenito njihovim USB karticama.

By the way, koju karticu ti imaš, ovu 'problematičnu' (iz naslova) ili neku drugu? Ako ovu iz naslova, je li to samo digitalni prijemnik ili i analogni?

17 godina
neaktivan

TerraTec Cinergy T USB XE.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

probao sam vec na drugom kompu, tocnije na braticevom sa dual core procesorima po2 GHz, ima 4 Gb ram i neku graficku od koje glava boli, jer je on gamer i pati za novim igricama, tako da definitivno nije rijec o kompu. Hvala svejedno. Zvat cu ove di sam kupio pa im ju odnjet jer je pod garancijom, pa nek oni vide sta je. jel stvar u meni ili u njoj. Hvala puno

17 godina
neaktivan

Ja imam XS, radi dobro. Uz pretpostavku da je software isti, probaj u Settings/Scan namjestiti Scan Intensity - Finest.

Što želiš reći s tim da si spojio krovnu antenu? Vlastitu ili od kućne distribucije? Ako je od kućne distribucije, možda nema pojačalo za kanal s digitalnim signalom, pa DVB-T signal ni ne dolazi do tebe?

Možda bi u tom slučaju pomogla sobna antena?

Ako je antena tvoja (sobna ili krovna), ne propusti se poigrati s položajem - ako ne loviš dobro direktno, možda pomogne refleksija od nečeg?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice