Potenciometar pomoc i puno pitanja

poruka: 9
|
čitano: 3.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

poZz ljudi znaci zelio bih si malo u kuciste ubacit potenciometar sad zanima me koji mi savjetujet naravno sto jeftiniji a kvalitetniji..:D

a sad ono vaznije kako se to spaja znaci nisam neki expert tako da me zanima kako spojim potenciometar s napajanjem ili s cime vec spajam pa me zanima kako ga spajam s ventovima i na kraju zanima me kako se to spaja dali spajam ventove s njim kao u maticnu ili je nes drukcije..?? 

bit ce jos pitanja ovo je za pocetak..:D 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 22:46 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav...
Nije ti to samo tako.
Prvo tebi treba potenciometar a ne trimer, cijena potenciometra je nekih 10kn plastični odnosno 22-25kn željezni

Šema ti ovako izgleda , a potenciometar ova.

V in spajaš na napajanje crna + žuta, R1 ti označava potenciometar na potenciometru srednji pin ti označava vodić prema R1 koji ima strelicu na sebi, ostala dva su nebitna možeš okrenut kako hoćeš

0 0 hvala 0
13 godina

hmm ja sam znaci mislio uzet vec gotovi jel mi se bas i neda toliko mucit i slagat ga a mozda nebi nit znao..

znaci zanima me kako se spaja recimo gotov kupljen ili si ti pricao sad o spajanju venta sa potenciometrom..??

mene zanima dali postoji neki da spojim sa onom 3 pin konektorom ili da 3 pin konektor spojim s nekim kablom i onda u potenciometar ili moraju bit ventovi spojeni u maticnu..??

i da kako potenciometar spajam s napajanjem prek molexa ili..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Potenciometar pomoc i puno pitanja
IBER kaže...

nisi ti njega shvatio...

tomislavivic kaže...

kupiš ga i ubaciš u predviđeno mjesto u kučište

molex uštekaš u njega, ventove isto tako

jedino onaj od procesora ostavi na matičnoj

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina

hmm a predvidjeno mjesto  jel moze di je cd citac ili bas mora bit mjesto za njega jel ja sam vidio da ljudi imaju na mjesdu od cd citaca..

i da znaci ako sam te skuzio dobro ja spajam 3pinove u potenciometar njega u molex i to je to..??

i da posto imam problem sa duzinom ovih 3pin zica jel dobim sa potenciometrom neke njegove koje sluze kao produzni..??

i jel moze prepruka nekog u chipoteci feniksu admu infoplusu instaru ili negdje drugdje..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

misliš na nešto ovako
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10863

evo i video neki je na ruskom al slika je bitna :D

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Potenciometar pomoc i puno pitanja

ima ih raznih...

neki se ugrađuju u 5,25'' utor (onaj za cd/dvd), neki u 3,5'' (onaj za diskete)...

sve ovisi kakav kupiš...

da, to je to...

dal dobiješ žice isto ovisi o konkretnom modelu koji kupiš...ali sa većinom se dobije...isto tako ima tih produžnih kablova za kupit ako treba...

za preporuku će morat netko drugi se javit...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina

e hvala vam puno na pomoci sad znam koju velicinu trebam gledat i samo jos ak mi mozete rec kak se zovu ti kao produzni kablovi da si i njih znam uzet ak cu trebat..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

moze preporuka nekog jel htio bih ga dns sutra uzet..

sry za dupli post.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice