poZz ljudi znaci zelio bih si malo u kuciste ubacit potenciometar sad zanima me koji mi savjetujet naravno sto jeftiniji a kvalitetniji..:D
a sad ono vaznije kako se to spaja znaci nisam neki expert tako da me zanima kako spojim potenciometar s napajanjem ili s cime vec spajam pa me zanima kako ga spajam s ventovima i na kraju zanima me kako se to spaja dali spajam ventove s njim kao u maticnu ili je nes drukcije..??
bit ce jos pitanja ovo je za pocetak..:D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav...
Nije ti to samo tako.
Prvo tebi treba potenciometar a ne trimer, cijena potenciometra je nekih 10kn plastični odnosno 22-25kn željezni
Šema ti ovako izgleda , a potenciometar ova.
V in spajaš na napajanje crna + žuta, R1 ti označava potenciometar na potenciometru srednji pin ti označava vodić prema R1 koji ima strelicu na sebi, ostala dva su nebitna možeš okrenut kako hoćeš
hmm ja sam znaci mislio uzet vec gotovi jel mi se bas i neda toliko mucit i slagat ga a mozda nebi nit znao..
znaci zanima me kako se spaja recimo gotov kupljen ili si ti pricao sad o spajanju venta sa potenciometrom..??
mene zanima dali postoji neki da spojim sa onom 3 pin konektorom ili da 3 pin konektor spojim s nekim kablom i onda u potenciometar ili moraju bit ventovi spojeni u maticnu..??
i da kako potenciometar spajam s napajanjem prek molexa ili..??
nisi ti njega shvatio...
kupiš ga i ubaciš u predviđeno mjesto u kučište
molex uštekaš u njega, ventove isto tako
jedino onaj od procesora ostavi na matičnoj
hmm a predvidjeno mjesto jel moze di je cd citac ili bas mora bit mjesto za njega jel ja sam vidio da ljudi imaju na mjesdu od cd citaca..
i da znaci ako sam te skuzio dobro ja spajam 3pinove u potenciometar njega u molex i to je to..??
i da posto imam problem sa duzinom ovih 3pin zica jel dobim sa potenciometrom neke njegove koje sluze kao produzni..??
i jel moze prepruka nekog u chipoteci feniksu admu infoplusu instaru ili negdje drugdje..??
misliš na nešto ovako
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10863
evo i video neki je na ruskom al slika je bitna :D
ima ih raznih...
neki se ugrađuju u 5,25'' utor (onaj za cd/dvd), neki u 3,5'' (onaj za diskete)...
sve ovisi kakav kupiš...
da, to je to...
dal dobiješ žice isto ovisi o konkretnom modelu koji kupiš...ali sa većinom se dobije...isto tako ima tih produžnih kablova za kupit ako treba...
za preporuku će morat netko drugi se javit...
e hvala vam puno na pomoci sad znam koju velicinu trebam gledat i samo jos ak mi mozete rec kak se zovu ti kao produzni kablovi da si i njih znam uzet ak cu trebat..
moze preporuka nekog jel htio bih ga dns sutra uzet..
sry za dupli post..