Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O izdvojena tema

poruka: 10.986
|
čitano: 3.114.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver]
15 godina
odjavljen
Re: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O
Ja sam si slozio od msata diska, uzme se kuciste sa usb utorom. Film 3.5gb par sekundi, ludilo.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
12 godina

Koji msatta disk i koje kuciste si uzeo? 

15 godina
odjavljen
Lite on 128 gb, i s ebaya crno 3.0 kuciste koje ima formu kao stick. Brzine su 350/250.

0 0 hvala 0
12 godina

pitanje je isplativosti tako necega jer su msata ssdovi jako skupi i nema neki kvalitetan izbor a da su MLC, TLC necu ni gledat jer njima pada brzina nakon malo duzeg perioda pisanja

zasad kaj sam nasao kod nas kuciste je ovo radi podrske za UASP

https://www.links.hr/hr/eksterno-kuciste-icy-box-ib-182mu3-1-8-msata-ssd-usb-3-0-micro-b-hotswap-crno-051619076

a msata disk sve neki kina noname modeli na ebayu, mozda na njuskalu ako kaj uleti dobrog

12 godina
Jakovp kaže...
Lite on 128 gb, i s ebaya crno 3.0 kuciste koje ima formu kao stick. Brzine su 350/250.

ccc, još uvijek lošije od lexara kojeg staviš na privjesak od ključeva

brzine su mu 400/270 - ovdje sam testirao read 

EDIT:

baš me zanima kako se ponaša taj ssd kod većih fajlova - kako možeš vidjeti iz testa, lexaru brzina ne pda niti na pisanju fileova od 20gb

pretpostavljam da ti tlc ssd-ovi fino spuste brzinu kad im veličina fajla pređe veličinu slc keša

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 15:51 (picajzla0707).
15 godina
odjavljen
roby27 kaže...

pitanje je isplativosti tako necega jer su msata ssdovi jako skupi i nema neki kvalitetan izbor a da su MLC, TLC necu ni gledat jer njima pada brzina nakon malo duzeg perioda pisanja

zasad kaj sam nasao kod nas kuciste je ovo radi podrske za UASP

https://www.links.hr/hr/eksterno-kuciste-icy-box-ib-182mu3-1-8-msata-ssd-usb-3-0-micro-b-hotswap-crno-051619076

a msata disk sve neki kina noname modeli na ebayu, mozda na njuskalu ako kaj uleti dobrog

Pa da, upala mi je dobra ponuda, pa zato, inače bih možda i neki usb stick.

picajzla0707 kaže...
Jakovp kaže...

ccc, još uvijek lošije od lexara kojeg staviš na privjesak od ključeva

brzine su mu 400/270 - ovdje sam testirao read 

EDIT:

baš me zanima kako se ponaša taj ssd kod većih fajlova - kako možeš vidjeti iz testa, lexaru brzina ne pda niti na pisanju fileova od 20gb

pretpostavljam da ti tlc ssd-ovi fino spuste brzinu kad im veličina fajla pređe veličinu slc keša

Ne pada ne, dapače, čini mi se da mu najbolje ide na velikim fileovima. A što se tiče brzine, ne znam je li to do samog diska ili tog kineskog kućišta, prije bih rekao ovo drugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2017 17:29 (Jakovp).
12 godina
Jakovp kaže...

Ne pada ne, dapače, čini mi se da mu najbolje ide na velikim fileovima. A što se tiče brzine, ne znam je li to do samog diska ili tog kineskog kućišta, prije bih rekao ovo drugo.

bit će da je onda tvoj ssd mlc, jer ovim tlc ssd-ovima kojih je sve više, brzina padne čim je fajl veći od keša

isto sam se razmišljao uzeti prijenosni ssd ili usb jer mi je dopizdilo dugotrajno prebacivanje, no onda sam vidio da ovi tlc ssd-ovi imaju pad brzine, pa sam odustao od njih

nažalost, čini se da je ugašen lexar kao tvrtka, pa ćemo izgleda uskoro ostati samo na sandisk extreme

zato je dobra prilika uzeti lexara na mymemory dok ih još ima

15 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

bit će da je onda tvoj ssd mlc, jer ovim tlc ssd-ovima kojih je sve više, brzina padne čim je fajl veći od keša

isto sam se razmišljao uzeti prijenosni ssd ili usb jer mi je dopizdilo dugotrajno prebacivanje, no onda sam vidio da ovi tlc ssd-ovi imaju pad brzine, pa sam odustao od njih

nažalost, čini se da je ugašen lexar kao tvrtka, pa ćemo izgleda uskoro ostati samo na sandisk extreme

zato je dobra prilika uzeti lexara na mymemory dok ih još ima

Ok, budem ti onda to još dodatno potvrdio, pa ih možda možeš naći jer dolaze u dosta laptopa pa bi se mogli naći na ebayu.

12 godina
Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O

ma nema potrebe za provjeravanjem - tlc ssd-ovima pada brzina kod zapisivanja većih količina podataka i to im je poznati "fičr" zbog same naravi tlc memorije, zato ih i opremaju s par giga slc memorije keša ili dramom

kod mlc ne pada brzina, zato i jesu skuplji

ovdje ti je sve pojašnjeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Najbrži kaže...

Daj si kupite USB za manje od 100kn i to 32GB s USB 3.0 sučeljem i mirni ste.

Kakav USB iz Lidl, Konzum, DM, Kaufland i dr. trgovine, manite se toga. Sestra je tako kupila jeftino 16GB iz DM, brzine pisanja jedva 1MB/s, rekao sam joj da mi to  više ne donosi za prebacivanje podataka.

EDIT: dodan link

Tak spor baš i nije, a za 40kn za neki stik koji ti nije baš bitan je sasvim ok.

12 godina
sosta kaže...

Tak spor baš i nije, a za 40kn za neki stik koji ti nije baš bitan je sasvim ok.

nije spor, nego je prespor

8mb/s vs 270mb/s

kad uzmeš u obzir 4x manji kapacitet i 33x manju brzinu, ne vrijedi niti 15 kuna

a i tih 8/mbs vjerojatno padne još niže čim se odmakneš od tih 5% - testiraj to fajlom od 10-ak giga i pusti da dođe do barem 50% pa slikaj

ja sam se zajebavao s takvim pizdekima, dobiješ mlade dok prebaci nešto veće

na kraju uzmeš pravi stick i miran si, pa nije to i7 da košta tisuće kuna

15 godina
odjavljen
Ma znam to nego da provjerim sigurno jel mlc ili tlc, i dal se dobron
sjecam lol. Na njihovim stranicama nema tog podatka, samo pise da je cache 128mb ddr3.
14 godina

Kad sam kupovao nešto tih stikova prije nekih mjesec dva, na nabavi nije bilo 16GB ispod 60kn, sad vidim da su cijene pale. Uzevši u obzir da su najniže cijene u webshopovima, pa još treba i dostava, ovo mi se činilo kao dobar deal za stik kojeg mi nije žao ostaviti kad treba prebaciti neku dokumentaciju i slično.

Ukoliko ti treba brzina, naravno da ga nećeš kupiti, spor je ali nije 1MB/s kako neki pišu, skoro je 10x brži

17 godina
T-bone's kaže...
roby27 kaže...

flagship stick od corsaira od 256GB sa ssd komponentama, kome ne smeta refurbished

Corsair 256GB Flash Voyager GTX USB 3.0 Flash Drive (Manufacturer Refurbished) - 71 GBP 

shiping je nekih 1.95 GBP

Refurbished or Factory Reconditioned Products

• Corsair offers a 1 year, replacement-only warranty for certified refurbished PSUs, Cases, Cooling units, SSD, USB parts, Audio, and Gaming Peripheral units.

Kao što je kolega naveo, cijena je dobra, samo kome ne smeta jamstvo od 1 godine.

Garancija piše 90 dana!

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Garanciju ostvarujes preko corsair supporta tak da nema veze sto pise 90 dana. Corsair nudi 1 god kako je kolega rekao. 

14 godina
Jeli se isplati? 1699KN PS4 u linksa? Neman 4k tv niti monitor, pa me zanima jeli isplativo kupiti jer nije "pro" verzija?

https://www.links.hr/hr/igraca-konzola-sony-playstation-4-500gb-slim-d-chassis-bijela-650102115
everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Luka123 kaže...
Jeli se isplati? 1699KN PS4 u linksa? Neman 4k tv niti monitor, pa me zanima jeli isplativo kupiti jer nije "pro" verzija?

https://www.links.hr/hr/igraca-konzola-sony-playstation-4-500gb-slim-d-chassis-bijela-650102115

Nemoj se ni zamarati Pro verzijom ako nemaš 4K tv ili ozbiljne planove da isti nabaviš. Ja sam uzeo isto u linksu ali 1TB verziju+HZD+PSplus90 dana za 2700kn. Naručio u ponedjeljak oko 17h a stiglo u utorak oko 14h . Odigrao GOW3 remastered i sad igram Horizon tj. kad uhvatim vremena jer se buraz ne skida s njega (da ga ebo Bloodborne i Until Dawn) . Nemam zamjerki na grafiku ili što drugo samo mi se čini da baterija na DS4v2 crkne baš kad je najnapetije. Nadam se da će iduće godine najaviti PS5 i da će biti u prodaji 2019. pa onda ubodem TV novi i PS5 kad pređemo na HEVC.

11 godina

Pozdrav ljudi, ne pratim toliko detaljno kao vi ovdje cijene, pa sam vas došao pitati da li ova ponuda što valja i gdje mogu naći bolju kombinaciju ovog procesora i ploče?

https://www.amazon.com/AMD-Ryzen-1600X-Processor-YD160XBCAEWOF/dp/B071CZ1SKZ?th=1

Koja bi ploča još išla uz ovaj procesor?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 23:24 (marsovac zemaljski).

0 0 hvala 0
12 godina

Pripazi se jer su se na amazonu pojavili prevaranti koji uvaljuju neke prastare procesore pod "ryzen"

13 godina
neaktivan

To je američki amazon, pa računaj na plaćanje nameta.

10 godina
odjavljen

jel se to meni čini ili su krenule lagano 1070ke na njuškalu dolje sa cijenom

The Show Must Go On

0 0 hvala 0
12 godina
Glavas_ZG kaže...

17 godina
neaktivan

Vezano uz onu sagu oko jeftinih SSD-ova i mnoge pametnjakoviće koji su tumačili zakone, niže dostavljam odgovor društva za zaštitu potrošača. Prijava slijedi.

Poštovani,

vidljivo je kako se radi o nepoštenoj poslovnoj praksi koja je zabranjena Zakonom o zaštiti potrošača u člancima 30 do 35. Temeljem toga savjetujemo da uputite prijavu Tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb. U prijavi priložite svu dokumentaciju kao dokaz Vašim tvrdnjama.

Trgovac mora poduzimati sve radnje kako bi ispoštovao zakonske propise a posebno Zakon o zaštiti potrošača koji ima odredbe vezano za nepoštenu poslovnu praksu odnosno zavaravajuće oglašavanje temeljem kojeg potrošač kupi proizvod te na kraju trpi štetu zbog greške trgovca.

Takav oblik poslovanja je neprihvatljiv i suprotan Zakonu o zaštiti potrošača.

Moj PC  
11 3 hvala 1
13 godina
protjeran
Penzo kaže...

Vezano uz onu sagu oko jeftinih SSD-ova i mnoge pametnjakoviće koji su tumačili zakone, niže dostavljam odgovor društva za zaštitu potrošača. Prijava slijedi.

Poštovani,

vidljivo je kako se radi o nepoštenoj poslovnoj praksi koja je zabranjena Zakonom o zaštiti potrošača u člancima 30 do 35. Temeljem toga savjetujemo da uputite prijavu Tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb. U prijavi priložite svu dokumentaciju kao dokaz Vašim tvrdnjama.

Trgovac mora poduzimati sve radnje kako bi ispoštovao zakonske propise a posebno Zakon o zaštiti potrošača koji ima odredbe vezano za nepoštenu poslovnu praksu odnosno zavaravajuće oglašavanje temeljem kojeg potrošač kupi proizvod te na kraju trpi štetu zbog greške trgovca.

Ma ti si zakon, iskoristio si ono za sto su svi znali da je ocita greska sistema web shopa i ustedio si parsto kn, trebas biti ponosan na sebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 15:09 (war3_tft).
14 godina
Čovjek je iskoristio zakonsko pravo.
Kod nas se nešto prečesto događaju takve greške.
robimarko@gmail.com
10 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Glavas_ZG kaže...

bit će uskoro ne brini

http://www.bug.hr/vijesti/danas-dan-d-bitcoin/161540.aspx

ansha svoju prodaje već

The Show Must Go On
14 godina
war3_tft kaže...
Penzo kaže...

Poštovani,

Ma ti si zakon, iskoristio si ono za sto su svi znali da je ocita greska sistema web shopa i ustedio si parsto kn, trebas biti ponosan na sebe.

Ajmo, ko će prvi pisat mail sa navedenim odgovorom ? Baš me zanima šta imaju reći na to.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
13 godina
protjeran
Sickness kaže...

Ajmo, ko će prvi pisat mail sa navedenim odgovorom ? Baš me zanima šta imaju reći na to.

Kome pisati mejl? Šta ove u trgovini briga za mišljenje neke udruge?

Daj ne lupaj, to što je on dobio je mišljenje jedne udruge građana i kao takvo nema nikakvu težinu, u toj udruzi svatko može pisati šta želi.

Ako hoćeš službeno i zakonsko mišljenje onda kontaktiraj tržišnu inspekciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 9:55 (bill_jobs).
16 godina
odjavljen
Sickness kaže...

Meni ovo lici da oni nemaju pojma o cemu se uopce radi, a jos manje da znaju odgovor, pa su samo poslali jedan od vec unaprijed pripremljenih odgovora. Sve u smislu, ne 'talasaj' meni, vec 'talasaj' njima .

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 16:38 (mislioc).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice