Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O izdvojena tema

poruka: 10.987
|
čitano: 3.115.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver]
17 godina
Re: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O
Rade0n kaže...
robimarko kaže...
Što se dogodi kada trgovac ne ispoštuje dani rok?
Nemože trgovac sam raskinuti nešto s tobom,to može samo uz tvoj pristanak

Pa kad ne ispostuje rok TI imas DVIJE opcije, cekati i dalje ili raskinuti ugovor, sto nije jasno?

Trgovac tebe moze zavlaciti koliko zeli i ne mora ti navoditi razlog, a ti sam biras sto ces, dajte citajte malo.

Pa ne vjerujem da može baš koliko želi zavlačiti. Mislim da je tu propisan neki rok do kojega te može zavlačiti a ne da to ide u krajnost.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina

Radeone ajde samo još jednom pročitaj članke zakona

(1) Trgovac je dužan ispuniti ugovor o prodaji robe ili obavljanju usluge sklopljen na daljinu u roku od 30 dana od dana kad mu je potrošač poslao narudžbu, osim ako su strane drukčije odredile.
(2) Ne ispuni li trgovac ugovor u roku, pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi ili nije u mogućnosti pružiti naručenu uslugu, mora potrošača o tome obavijestiti, a potrošač može, po svom izboru, izjaviti da raskida ugovor ili ostaviti trgovcu primjereni naknadni rok za ispunjenje.
(3) Odluči li se potrošač, u slučaju iz stavka 2. ovoga članka, raskinuti ugovor trgovac mu je dužan vratiti plaćeno što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 dana otkada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran
Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver] - P&O

Jednostavno je, ne postoji zakon koji trgovca moze natjerati da nekome nesto isporuci, NE POSTOJI.

Znaci, nem veze na koji nacin ce se ugovor prekinuti i sta kazu uvjeti koristenja na svakom web shopu, cinjenica je web shop vraca novac na racun kupca i stvar je rijesena.

Cak postoji clanak koji kaze da mora vratiti i kamate.

A ako netko jos uvijek misli da webshop nesto MORA, onda nek stavi jasan clanak koji to kaze.

0 2 hvala 0
14 godina
On mora tebi nešto isporučiti u roku koji mu ti daš ako nešto nije dostupno.
A ako se ipak odlučiš odustati tj raskinuti ugovor onda ti mora vratiti novac čiji je iznos uvećan za kamate
robimarko@gmail.com
14 godina

ajde okanite se offtopica i tog kucista, imal bu mod kaj za brisat.

onaj ko misli da je prevaren nek kontaktira odgovorne organizacije i nek tjera pravdu kolko oce

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 11:40 (sinkee).
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
protjeran
robimarko kaže...
On mora tebi nešto isporučiti u roku koji mu ti daš ako nešto nije dostupno.
A ako se ipak odlučiš odustati tj raskinuti ugovor onda ti mora vratiti novac čiji je iznos uvećan za kamate

Tako je, ali to je zakon o ROKU ispunjenja ugovora, a webshop tebi moze odma prekinuti narudzbu ako oni smatraju da je pogreska na njihovom sajtu, krivi proizvod ili nesto desto, a to jasno pise u uvjetima koristenja NA KOJE SI PRISTAO kad si odlucio kupovati na njihovom webshopu.

14 godina
neaktivan
robimarko kaže...

(1) Trgovac je dužan ispuniti ugovor o prodaji robe ili obavljanju usluge sklopljen na daljinu u roku od 30 dana od dana kad mu je potrošač poslao narudžbu, osim ako su strane drukčije odredile.
(2) Ne ispuni li trgovac ugovor u roku, pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi ili nije u mogućnosti pružiti naručenu uslugu, mora potrošača o tome obavijestiti, a potrošač može, po svom izboru, izjaviti da raskida ugovor ili ostaviti trgovcu primjereni naknadni rok za ispunjenje.
(3) Odluči li se potrošač, u slučaju iz stavka 2. ovoga članka, raskinuti ugovor trgovac mu je dužan vratiti plaćeno što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 dana otkada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.

Ugovor su dobili/će dobiti (pretpostavljam, ne radim u dotičnoj trgovini :)) oni koji su prvi predali narudžbe za broj artikala koji je bio raspoloživ.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 11:43 (soft).
17 godina
neaktivan
  • Uvjeti koristenja nisu iznad zakona. Točka
  • Piše jasno da ugovor trgovac sam ne može raskinuti. Točka
  • Ako se da dodatan rok, trgovac je duzan "pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi" ispuniti ugovor. Točka
  • Ako ne ispune, jednostavno se prijavi u DI i ceka rješenje. Točka.

@soft, da, to je jedna polemika koju nisam namjerno potezao. Ali smatram da je prihvacena ponuda trgovca jedna vrsta ugovora. Zašto, zato što se navodi cijena, nacin placanja, adresa dostave i vrijeme dostave.

druga polemika je ta da Zakon o obveznim odnosima ima vecu snagu od zakona o zaštiti potrošaca.

No dobro, nekada je najbolje pojednostaviti stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 11:51 (Gilbert).
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
protjeran

Ne vrijedi nekima objasnjavat.

Sretno sa DI, javite rijesnje koje dobijete od njih, ja ga vec znam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 11:47 (Rade0n).

1 3 hvala 0
16 godina
sinkee kaže...

ajde okanite se offtopica i tog kucista, imal bu mod kaj za brisat.

Ova tema je otvorena za offtopic...:P

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Ali pazi, lik naruci kučište po krivoj cijeni, njemu prođe a drugima ne, i ima obraza pisati kako smo pohlepni. Ono WTF.

Ovo se vjerojatno odnosi na mene. Uzeo si 20(slovima: dvadeset) SSD-ova po krivoj cijeni, konkretno za 400kn po komadu kojima je prava cijena bila oko 900kn, i iako ti je trgovina javila da je došlo do greške, ti si i dalje gurao do kraja, čekao sljedeću narudžbu da bi na kraju dobio tih 20 SSD-ova. Eto zašto si pohlepan. Napravio si uvozniku( i vjerojatno nekom zaposleniku) štetu od 10 000kn samo radi vlastite pohlepe, da bi to preprodao i zaradio koju tisućicu. 

Ja sam naručio jedno kućište čisto iz fore da vidim kako to ide jer mi je prvi put, i eto prošlo je. Kako sam ga dobio tako će i otići, poklonit ću ga jednoj dragoj osobi jer meni ne treba. Stvarno bi bilo pregnjusno da ga idem prodavat kad mi se već eto posrećilo..

17 godina
neaktivan

Točnije, 17.

Moja narudžba nije prouzrocila gubitak firmi od koje sam narucio, sam vlasnik mi je priznao da on nema s time ništa nego dobije postotak od prodaje. Znaci "gubitak" je možda imao msan, kazem možda jer se nabavna cijena na tone ne zna, a osim toga njih mi nije zao niti malo. Osim toga, tu nije bilo nikakvih prijetnji, niti bi mi palo na pamet prijaviti klikni hr. Gle, kada vidim dobru ponudu, normalno da cu naruciti, kao ti nebi. :D

Tko žali jadne web trgovine koje su bile posrednik, i radile kao msan web shop? A zatvorili su ih samo da povecaju prihode sebi, tj ekupi.

Nebitni su tvoji razlozi, ali pitam se tko si ti da odlucujes što je moralno. Fake death je nedavno napisao odličan post, upravo na ovu tematiku, pa potrazi.

Uostalom, vjerujem da si mlad, pa s godinama ces shvatiti da nije sve crno-bijelo.

Edit: U pravu si djigibao, necu više. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 12:42 (Gilbert).
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
...ko da slusam nepotrebnu raspravu u saboru...NHF
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Nebitni su tvoji razlozi, ali pitam se tko si ti da odlucujes što je moralno.

Ne odlučujem ja što je moralno, samo iznosim svoje mišljenje. Da si naručio jedan SSD pa ajde, nek ti ga daju po nižoj cijeni. Ali ne, tebi ih treba ravno 17.

Stavi se u poziciju osobe koja je falila, kako bi tebi bilo da dođe jedan divljak bez razumijevanja kao ti i sjedne ti za vrat zato što si falio napisat jedan broj. Ili si ti bezgrešan pa se tebi takva greška uopće nebi desila?

Kužim ja da je lijepo zaradit par tisućica samo uz par klikova, ali ne kužim kako možeš tvrdoglavo gurati do kraja da ti to isporuče kad znaš da će netko sigurno morati odgovarat za to..mah. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 20:48 (Penryn).
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ne odlučujem ja što je normalno, samo iznosim svoje mišljenje. Da si naručio jedan SSD pa ajde, nek ti ga daju po nižoj cijeni. Ali ne, tebi ih treba ravno 17.

Stavi se u poziciju osobe koja je falila, kako bi tebi bilo da dođe jedan divljak bez razumijevanja kao ti i sjedne ti za vrat zato što si falio napisat jedan broj. Ili si ti bezgrešan pa se tebi takva greška uopće nebi desila?

Kužim ja da je lijepo zaradit par tisućica samo uz par klikova, ali ne kužim kako možeš tvrdoglavo gurati do kraja da ti to isporuče kad znaš da će netko sigurno morati odgovarat za to..mah. {#}

E moram jbg. :D

Pa cekaj, nisi li ti narucio isto proizvod, koji ce napraviti minus firmi? Koja je razlika da vas 10 naruci po jedno kuciste, ili ja da narucim 10? Koja je razlika za ekupi? :D

Jel ti shvacaš da ja nisam gnjavio niti prijetio, narucio sam diskove i diskovi su došli. Dok je klikni.hr radio, mogao si naruciti i ako prodje placanje proizvod dolazi. Sada sam ja kriv što sam pobrao laku lovu. :D

EDit; ako te kaj dalje zanima, na pm se javi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 12:47 (Gilbert).
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Pa cekaj, nisi li ti narucio isto proizvod, koji ce napraviti minus firmi? Koja je razlika da vas 10 naruci po jedno kuciste, ili ja da narucim 10? Koja je razlika za ekupi? :D

Jel ti shvacaš da ja nisam gnjavio niti prijetio, narucio sam diskove i diskovi su došli. Dok je klikni.hr radio, mogao si naruciti i ako prodje placanje proizvod dolazi. Sada sam ja kriv što sam pobrao laku lovu. :D

EDit; ako te kaj dalje zanima, na pm se javi.

Pa da su mi rekli da je došlo do greške normalno da bih instantno odustao. Lako je moguće da se hoće riješiti zaliha, tko točno ne znam, jer recimo ovog Coolermastera više neće biti nigdje, jer vrlo vjerojatno ubrzo dolazi novi model. 

Mah, kriv ti bio ili ne, jasnu sliku ostavljaš o sebi kao osobi.. toliko od mene.

17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pa da su mi rekli da je došlo do greške normalno da bih instantno odustao. Lako je moguće da se hoće riješiti zaliha, tko točno ne znam, jer recimo ovog Coolermastera više neće biti nigdje, jer vrlo vjerojatno ubrzo dolazi novi model. 

Mah, kriv ti bio ili ne, jasnu sliku ostavljaš o sebi kao osobi.. toliko od mene.

Da, da, ekupi bi kupovali kučišta od linksa, i onda bi ih se rješavali po 93 kn. Kak da ne. :D

Uostalom, vrati kučište pa neka ti vrate 93 kune, pošto si izjavio da bi to napravio u slučaju greške. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 13:04 (Gilbert).
13 godina

A jeste dosadni više s tim kućištem! {#}

Danju zarađujem na crno,noću trošim na bijelo... :P
Moj PC  
12 0 hvala 2
13 godina

I na kraju jel itko dobio kućište ili ne ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prekinite sa off-topikom

7 1 hvala 6
16 godina
moderator

Upozoreni ste jednom, upozorit ću vas ponovno i posljednji puta.

Rasprave o zakonima i ostalim glupostima ne spadaju u ovu temu! Otvorite si temu pa raspravljajte.

Sljedeći offtopic post nagrađujem crvenim kartonom.

EDIT: Lazarus postali smo u isto vrijeme, jbg :)

Just hating everyone for no reason.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 15:49 (XXX-Man).
Moj PC  
9 3 hvala 6
13 godina
neaktivan

Nadam se da se moderatori neće buniti, samo da javim da je moje danas stiglo. Platio 93kn. {#}

Moj PC  
31 2 hvala 1
17 godina

Bilo bi dobro i kad bi račun uslikao

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Bilo bi dobro i kad bi račun uslikao

Evo i račun. I neću ga prodati, nemojte mi slati poruke.

14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Evo Asrock 990fx extreme3 za 450 kn bez garancije, ali je ostvariva preko asrocka ako se ne varam ? 

Varaš se to ti je RMA,i već je bilo kod čika ASRock-a.Momak ih ima ko šrota ništa drugo doli RMA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1Bleki kaže...
Damir1908 kaže...

Evo Asrock 990fx extreme3 za 450 kn bez garancije, ali je ostvariva preko asrocka ako se ne varam ? 

Varaš se to ti je RMA,i već je bilo kod čika ASRock-a.Momak ih ima ko šrota ništa drugo doli RMA.

Jel  to znači da su već bile popravljane, reklamirane od strane prodavača, kupca.

Hvala

14 godina

Da,to ti je to.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DukeOs kaže...
1Bleki kaže...
Damir1908 kaže...

Jel  to znači da su već bile popravljane, reklamirane od strane prodavača, kupca.

Hvala

To sto su bile reklamirane neznaci da vise nemogu biti.

Ako je reklamirana i opet krepa nesto za 2 mjeseca mozes ju opet reklamirati.

Jel koji je smisao garancije ako samo jednom mozes iskoristiti garanciju?

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...
DukeOs kaže...
1Bleki kaže...
Damir1908 kaže...

Hvala

To sto su bile reklamirane neznaci da vise nemogu biti.

Ako je reklamirana i opet krepa nesto za 2 mjeseca mozes ju opet reklamirati.

Jel koji je smisao garancije ako samo jednom mozes iskoristiti garanciju?

Jamstvo za RMA je najčešće 3 mj,,budi laf pa kupi,onda strepi što će biti nakon ta 3mj.RMA ima više značenja,ali često se radi o hardweru koji se vraća proizvođaču na popravak,tak da ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Return_merchandise_authorization

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 10:10 (1Bleki).
12 godina

vtx 7970 za 2400kn, lijepo lijepo.

baš me zanima zašto prodaje tjedan dana staru karticu...

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 19:10 (u2Noobish4Me).
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Popusti, akcije i dobre ponude[Hardver]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice