Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Općenito o kupnji hardvera u EU

Evo usporedba iz mindfactory-a, CU-a i alzashopa

konfiguracije su iste osim sto u alzashopu nema: 

be quiet! Dark Rock Pro 3

mindfactory.de

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 250GB 110€
Cooler Master Storm Stryker 130€
be quiet! Dark Rock Pro 3 80€
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 GAMING 4.0 GB 370€
Intel Core i7-5820K 6-Core 380€
16GB Crucial Ballistix Sport DDR4-2400(2x8) 175€
MSI X99S GAMING 7 Sockel 2011-v3 255€
2000GB Seagate Desktop HDD 75€
750 Watt EVGA SuperNOVA G2 120€

1700€

computeruniverse.net

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 250GB 115€
Cooler Master Storm Stryker 130€
be quiet! Dark Rock Pro 3 75€
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 GAMING 4.0 GB 380€
Intel Core i7-5820K 6-Core 400€
16GB Crucial Ballistix Sport DDR4-2400(2x8) 195€
MSI X99S GAMING 7 Sockel 2011-v3 270€
2000GB Seagate Desktop HDD 75€

1760€

alzashop.com

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 250GB 130€
Cooler Master Storm Stryker 170€
be quiet! Dark Rock Pro 3 NEMA
The Noctua NH-D15 90€
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 GAMING 4.0 GB 400€
Intel Core i7-5820K 6-Core 430€
16GB Crucial Ballistix Sport DDR4-2400(2x8) 200€
MSI X99S GAMING 7 Sockel 2011-v3 260€
2000GB Seagate Desktop HDD 100€

1900€

For The Horde
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 22:56 (Farming simulator 2015 xD).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jos si nadi monitor, i razmisli o H110i ili slicnom (vodenom) hladenju.

Inace se sve cini ok, narucis od kam ti ispadne jeftinije (sa shippingom)

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU

Ja sam baš prije par dana slagao identičnu konfiguraciju u MindFactory i CU (GB Z97X-Gaming 3, 4690k, Crucial Ballistix 16GB, GB GTX 980 WF), i razlika je bila 50eura u korist Mind Factory-a.

16 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Ja sam baš prije par dana slagao identičnu konfiguraciju u MindFactory i CU (GB Z97X-Gaming 3, 4690k, Crucial Ballistix 16GB, GB GTX 980 WF), i razlika je bila 50eura u korist Mind Factory-a.

Velike razlike. Jedna u performansama, druga u cijeni (ali ne u performansama bas)

mojpismonosa
14 godina

Bok. Evo jedan offtopic: Ako se pošalje hardver na garanciju (SSD) u trgovinu (diskont 24) i dobije potvrda da je izdan novi ssd, dal se dobiva nova garancija, ili nastavlja stara?

Lp

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobiva nova.

Riknuo WD Black 2TB, bas iz diskonta 24. Jako ljubazni, nikakav problem, za 3 dana mi javili da mogu podic novi,

pisana garancija od dana kad podignes novi

mojpismonosa
Moj PC  
6 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

kad sam kupio laptop na computer universe de

dobio sam voucher od 5 eura za slijedeću kupovinu, vrijedi do 31.3.2015 i mora se koristit kod narudžbe skuplje od 50 eura

Ihr Gutscheincode: 8HPFYW33

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

2 0 hvala 0
16 godina

Sa ovom karticom možete iznos koji potrošite platiti na rate (do 12 rata BEZ KAMATE) u nekom od web shop-ova koje koristite van lijepe naše.

Tako su mi rekli u razgovoru sa bankom.

U banki vam dodijele limit s kojim raspolažete i kada obavite kupnju i platite dotičnom karticom, nazovete banku da se dogovorite na koliko rata želite platiti taj iznos.

Za dobiti karticu treba vam  zadnje tri platne liste i porezna kartica od firme gdje radite.

Kartica je Visa.

https://www.rba.hr/wps/public-web/kupovina-na-rate

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 16:59 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nigdje da nađem odgovor; Ima li Mindfactory dostavu za Hrvatsku? Krenuo sam napravit account ali nema nit pod C nit pod K. 

sve skupa 200€ jeftinija konfiguracija nego u CU al da li imaju dostavu? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zanima me da li se isplati kupiti kompjuter ili laptop vani točnije u češkoj, kakva su iskustva, 

gledao u njemačkoj gdje je nešto jeftinije nešto skuplje od hrvatske, za češku neznam, zato pitam

znam da na primjeru auta da su u češkoj jeftiniji

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
miller1985 kaže...

zanima me da li se isplati kupiti kompjuter ili laptop vani točnije u češkoj, kakva su iskustva, 

gledao u njemačkoj gdje je nešto jeftinije nešto skuplje od hrvatske, za češku neznam, zato pitam

znam da na primjeru auta da su u češkoj jeftiniji

Nisu današnje cijene ali vidi ovaj moj post od prije par mjeseci pa danas usporedi cijene ;)

http://www.bug.hr/forum/post/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/4451601.aspx

17 godina
neaktivan

^^ znaći skoro isto kao sve nešto jeftinije nešto skuplje, u prosjeku se dosta uštedi,

hvala za link 

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ej, zanima me je li itko imao iskustava sa sljedećim scenarijem koji me jučer/danas potrefio

znači prekjučer 17.3 u 11h popodne sam na CU stranici naručio monitor novi i HDD, novci sa računa su mi skinuti u roku od 20min i dobio sam potvrdu da je sjela uplata, negdje oko podneva sam dobio prikaz na njihovoj stranici da je sve spremno za shipping i od tada do jučer(18.3) popodnevnih sati mi je stajalo isto stanje da se će se ići isporučiti, i onda tokom kasnijeg podneva oko 16h mi dodu dva nova maila kao da je sve ponovo plaćeno i spremno za shipping, kad odem na njihovu stranicu i vidim da se prva narudzba poništila s obje stavke i onda da su zasebno ponovo uzete i opet čekaju na slanje, nemam pojma kaj se dešava trenutno, još uvijek je takvo stanje

http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Poslat ce ti. Nebrini

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
goodie kaže...

Sa ovom karticom možete iznos koji potrošite platiti na rate (do 12 rata BEZ KAMATE) u nekom od web shop-ova koje koristite van lijepe naše.

Tako su mi rekli u razgovoru sa bankom.

U banki vam dodijele limit s kojim raspolažete i kada obavite kupnju i platite dotičnom karticom, nazovete banku da se dogovorite na koliko rata želite platiti taj iznos.

Za dobiti karticu treba vam  zadnje tri platne liste i porezna kartica od firme gdje radite.

Kartica je Visa.

https://www.rba.hr/wps/public-web/kupovina-na-rate

zar nije onda bolja visa revolving kakvu ja imam kod rba, nit moram zvat banku i dogovarat bilo što, nit moram razmišljat o ratama jer mogu plaćat 5% mjesečno

edit: sad sam vidio ovo bez kamate, da, tako je povoljnije

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 8:09 (picajzla0707).
16 godina
Zajeb kaže...

Poslat ce ti. Nebrini

ma nije mene brinulo dal će poslati, nego mi nije jasno zašto su poništili prvu narudzbu i onda monitor i disk razdvojeno poslali kao dva paketa

http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
14 godina

Jer je kutija monitora prevelika i onda moraju slat dvije posliljke. Meni us poslali sve UPSom, a kuciste DHLom.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

bokic, 

pokusao sam si sloziti nesto slicno ovome http://pcpartpicker.com/p/4nDBYJ al da mi se moze poslat u hrvatsku ofc.

najbolje sto sam sam napravio je ovo http://imgur.com/bxMz9V5 sto mislite jel to ok za te pare? I jel netko narucivao sa ove stranice

hehmeh
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sve super sto se tice stranice. Ja cu uzet konfu za 1050+€ za par tjedana, kolko sam se raspitao je super! :)
Sto se pak tice builda, hm. Sve je super, ali bolje da uzmes 2x4 GB, tako preporucuju, a skuplje je za kojih ~10kn

I mozes uzet cx430 jer ti ne treba vise, a za tih 20€ si uzmes cooler npr hyper 212 evo :) GL

10 godina
neaktivan

E momci koliko vam je dugo trebalo nakon vaše uplate da sjedne u Alzi ili CU na račun?

14 godina

Praktički instant. Ako ide preko paypala, jel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Haj, dal je netko naručivao sa http://www.hardwarehouse.de/ ?

Čine mi se jeftini i imaju dostavu za HR. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
10 godina
na computer universu se naplaćuje kupovanje paypalom i kreditnim karticama, a SOFORT banking je besplatan, jel zna netko što je to, i je li netko to pokušao?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cansee kaže...
na computer universu se naplaćuje kupovanje paypalom i kreditnim karticama, a SOFORT banking je besplatan, jel zna netko što je to, i je li netko to pokušao?

https://www.sofort.com/eng-GB/buyer/sb/how-sofort-banking-works/

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
16 godina
neaktivan

Da i ja podijelim svoje iskustvo, radi se o trgovini Future-X.de. U srijedu večer izvršena kartična uplata(Verified by Visa, safepay). Četvrtak narudžba u obradi, petak jutro mi stiže mail sa tracking numberom, paket krenuo za Hrvatsku. Ponedjeljak posle podne, paket kod mene doma. Super zadovoljan, što brzinom, što cijenom. Preporuke. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
dj_renny kaže...
Cansee kaže...

već sam to vidio, zanima me je li možemo mi u HR to raditi, kakve su naše banke s time i je li netko pokušao? plaćanje kreditnom karticom u CU naplate 30-50 eura, volio bi to izbjeći ako se može

13 godina
neaktivan
Cansee kaže...
dj_renny kaže...
Cansee kaže...

već sam to vidio, zanima me je li možemo mi u HR to raditi, kakve su naše banke s time i je li netko pokušao? plaćanje kreditnom karticom u CU naplate 30-50 eura, volio bi to izbjeći ako se može

a jesi uopće pogledao link? Jasno se vidi da to nije dostupno u Hrvatskoj što znači da su naše bank s tim na vi i nitko nije pokušao.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, u utorak (31.3.2015) sam narucio komponente u vrijednosti 1150€ s Computeruniverse.net. Bilo je oko 20h navecer, kad bi mi to moglo stici? Petak/ponedjeljak? Koliko sam vidio ostali su rekli max. 3 dana. Ima jos ko iskustva s njima sto se tice shippinga? Bilo je 10 djelova + kuciste, naci 2-3 kutije? Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Gman kaže...

Da i ja podijelim svoje iskustvo, radi se o trgovini Future-X.de. U srijedu večer izvršena kartična uplata(Verified by Visa, safepay). Četvrtak narudžba u obradi, petak jutro mi stiže mail sa tracking numberom, paket krenuo za Hrvatsku. Ponedjeljak posle podne, paket kod mene doma. Super zadovoljan, što brzinom, što cijenom. Preporuke. 

koja je cijena postarine?

16 godina
neaktivan

Ima tko 5 eura popust za alza? Ili ako mi ga moze napravit bio bih jako zahvalan! Na pp hvala!

EDIT: Hvala kolega gman!! :)

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 18:58 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice