Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU

Hvala ti na odgovoru.A nis onda cu jos vidjet.

15 godina
neaktivan
xerexy kaže...

Trebam savjet Iz Alzashopa sam uzeo mobitel i došao je expresno brzo sve je bilo perfekt tvornički pakiran točno šta sam trebao super, osim jedne male sitnice mobitel ne mogu upalit izgleda da je tvornička greška, naime kad spojim punjač samo blinka ekran svakih cca 5 sec, dok se na tipki za paljenje ništa ne događa :(

Mobitel je GSMART ROMA R2 + edition.

ima li netko iskustva sa ovakvim simptomima i/ili iskustva sa vračanjem robe kod njih na garanciju, HVALA!

možda ti baterija ima onu naljepnicu na kontaktima, dok je ne skineš možeš mob palit samo preko punjača al nemoš radit ništa na njemu

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji hardvera u EU

Ima neko iskustva s DPD dostavom, naime nisam bio doma i ostavili su mi taj papiric na vratima, moze li se kako osobno podic dostava?

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam da je već bilo govora o garacniji ali nije mi jasno. Svaka strana priča svoje. Ako imam kupljenu grafičku u computeruniverse i sad ona crke da li su ovlasteni uvoznici za hrvatsku dužni prihvatiti garanciju. Vec sam prosao kroz 2-3 foruma i ljudi pricaju da su za mobitele kupljene u EU normalno ostvarivali garanciju u servisima u hrvatskoj.

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Znam da je već bilo govora o garacniji ali nije mi jasno. Svaka strana priča svoje. Ako imam kupljenu grafičku u computeruniverse i sad ona crke da li su ovlasteni uvoznici za hrvatsku dužni prihvatiti garanciju. Vec sam prosao kroz 2-3 foruma i ljudi pricaju da su za mobitele kupljene u EU normalno ostvarivali garanciju u servisima u hrvatskoj.

Nisu dužni prihvatiti, ali neki proizvođači su to omogučili. Npr samsung, Huawei... I naravno, to je limitirano samo na uređaje koji se prodaju na našem tržištu, ne mogu servisirati uređaj za kojeg ne dobiju dijelove... To vrijedi za mobitele.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

ovako. Imam pitanje, znam da nije baš mjesto tu, ali tu se nadam da će mi najprije odgovoriti. Imam u PBZ-u devizni račun u dolarima na paypalu, a kupovao bih s computeruniversa u eurima paypalom. cifra je oko 650€. e sad, moje pitanje je, koja je opcija najbolja, odnosno najpovoljnija, plaćanje deviznim USD računom preko Paypala, plaćanje žiro računom u kunama (da dodam još tu karticu u paypal) ili da otvorim još jedan devizni u eurima (s tim da bi na njega trebao čekat oko tjedan dana)? i koje su mi najbolje postavke za paypal da prođem sa što manje nepotrebnih troškova?

sad sam provjerio tako što sam se ulogirao u paypal da bi to po paypalovom tečaju izašlo čak 5300 kn! to bi po pbzovom tečaju izašlo 300 kn manje. moguće da je to zbog tog što je račun u dolarima pa bi moralo pretvarat iz kuna u dolare pa u eure.

ili bi dobra solucija bila plaćati onom prvom opcijom, bank transfer? 

Hvala puno :)

0 0 hvala 0
14 godina

imas opciju kada placas da ti racuna po tecaju od banke, tu je kolega Haker_x objasnio http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx?page=234&jumpto=4472745&sort=asc&view=flat

14 godina
neaktivan

Pozdrav! Zanima me iskustvo od onih koji su kupovali iz CU. Htio bi uzeti H440 za koje trenutno piše Bestellartikel Lieferzeit länger als 4 Wochen i za RAMe kurzfristig verfügbar Versandfertig in 1-2 Werktagen. E sad kaj to točno znači i kad bi danas naručio, za koliko bi to meni stiglo?
Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To znači da kad ti naručiš od njih oni to naruče od svog dobavljača. Pa moraš čekati da to prvo dođe njima pa onda da oni pošalju tebi.

14 godina
neaktivan

Jucer narucene komponente iz CU. Sve je bilo odmah dostupno osim RAMa za koje pise 1-2 radna dana. Nadam se da ce stici sto prije bez ikakvih problema. Zna li tko jel se placa jos sta kad mi to dofura dhl? Ili je to sad sve placeno i gotovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali znate jel moguće promijeniti narudžbu kod CU? ovi rami koje sam naručio treba čekati, pa bih uzeo druge koji su odmah dostupni. I kako ih se može kontaktirati osim mail-a. Na mail jako sporo odg. Probao sam zvati ali mi kaže "vezu nije moguće uspostaviti" kada sam zvao onaj Telefon: 06031/7910-0.

Hvala,
LP

UPDATE: Uspio ih dobiti. Rekli mi da će mi vratiti novce za te rame kojih nema i da mogu uzeti ove druge koji su dostupni. E sad, na Paypal vidim transakciju da je vraćeno, ali na računu još ne vidim te novce. Ne znam kad će se to vidjeti. Rekli su mi da bi kroz sat vremena trebao dobiti mail za potvrdu narudžbe tih drugih rama i da onda samo preko Paypala platim te druge rame. Sve ok ako tako bude...samo me brine sad kad ću vidjet i da li ću uopće vidjet te novce od tih prvih rama za koje sam povrat dobio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 11:50 (kole2689).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hocu kupiti ovaj joystick iz alze pa me zanima ako netko nesta narucuje da skupa uzmemo imacu i onaj popust od 5 eura za prvu kupnju....

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kole2689 kaže...

UPDATE: Uspio ih dobiti. Rekli mi da će mi vratiti novce za te rame kojih nema i da mogu uzeti ove druge koji su dostupni. E sad, na Paypal vidim transakciju da je vraćeno, ali na računu još ne vidim te novce. Ne znam kad će se to vidjeti. Rekli su mi da bi kroz sat vremena trebao dobiti mail za potvrdu narudžbe tih drugih rama i da onda samo preko Paypala platim te druge rame. Sve ok ako tako bude...samo me brine sad kad ću vidjet i da li ću uopće vidjet te novce od tih prvih rama za koje sam povrat dobio.

PayPal inače prvog u mjesecu prebacuje novce na račun. Može i drukčije, ali ovo je besplatno, a druge metode se naplaćuju. AFAIK

No to ti nije potrebno budući da su novci na balance i samo kad plaćaš će povući te novce.

16 godina

kako da dobijem kod za 5 eura u alzashopu...nudili su mi prvi put i odbio sam kad sam samo cjene gledo....poslje sam se registriro i nista nigdje...ni mai nisam dobio...???

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
kole2689 kaže...

PayPal inače prvog u mjesecu prebacuje novce na račun. Može i drukčije, ali ovo je besplatno, a druge metode se naplaćuju. AFAIK

No to ti nije potrebno budući da su novci na balance i samo kad plaćaš će povući te novce.

Nisu mi na balance nego mislim da kad mi vraćaju novce onda mi idu direktno na karticu,a da bi sjeli na karticu treba 2-3 dana

16 godina
jocommb kaže...

kako da dobijem kod za 5 eura u alzashopu...nudili su mi prvi put i odbio sam kad sam samo cjene gledo....poslje sam se registriro i nista nigdje...ni mai nisam dobio...???

Obriši cookies, i prijavi se s drugim mailom, a kod možeš iskoristiti na svom računu ;)

14 godina
neaktivan

Što znači ovo? Stoji mi tako još od jučer. Koliko im treba da bi to poslali, kada bi se to slalo onda?

UPDATE: Sad se promijenilo u ovo... Valjda to sad znaći da je spremno za slati, ali još uvijek ne piše KADA šalju

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 12:20 (kole2689).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Smiri se više, kad posalju ces dobit mail.

Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan

Pozdrav, razmisljam kupit konfu za 510€ tako mi pise na kraju, jel to sve sto moram platit i kako brzo posiljke stignu?  :) HUPD

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
UnknownTony kaže...

Pozdrav, razmisljam kupit konfu za 510€ tako mi pise na kraju, jel to sve sto moram platit i kako brzo posiljke stignu?  :) HUPD

Gdje planiraš kupit? Na Marsu?

14 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Smiri se više, kad posalju ces dobit mail.

Znam i sam da ću dobit mail kad pošalju, to nisam ni pitao. Nego iz iskustva drugih, koliko im je trebalo da pošalju? Jer cini mi se da Paypal kasni. Plaćeno je 26. za sve osim novih rama i to se vidi da je sjelo, ali 28. kada sam rame platio to se još ne vidi da je kao sjelo. Sad, jel do Paypala ili do njih ne znam, ali me zanima koliko treba da se sve to sredi i pošalje konačno. Da znam kad očekivat, za tjedan, dva ili 5

16 godina
neaktivan

Jel vama stalno computeruniverse prebacuje na njemački. Prisilna germanizacija. Moram 5-6 puta prebacivat na engleski. I naravno nekad nece državu prihvati kroatien ni UK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 1:31 (zeroname).

4 0 hvala 0
14 godina
cola777 kaže...
xerexy kaže...

Trebam savjet Iz Alzashopa sam uzeo mobitel i došao je expresno brzo sve je bilo perfekt tvornički pakiran točno šta sam trebao super, osim jedne male sitnice mobitel ne mogu upalit izgleda da je tvornička greška, naime kad spojim punjač samo blinka ekran svakih cca 5 sec, dok se na tipki za paljenje ništa ne događa :(

ima li netko iskustva sa ovakvim simptomima i/ili iskustva sa vračanjem robe kod njih na garanciju, HVALA!

možda ti baterija ima onu naljepnicu na kontaktima, dok je ne skineš možeš mob palit samo preko punjača al nemoš radit ništa na njemu

OK pošto sam rekao da ču javit kako je garancija prošle evo ovako :

Poslan mob njima na moj račun ja plačam dostavu do njih i kod njih došao u ponedjeljak, jučer dakle četvrtak je novi mob stigao na moju adresu mislim da je to expres rješavanje problema i prezadovoljan sam!

16 godina
xerexy kaže...
cola777 kaže...
xerexy kaže...

OK pošto sam rekao da ču javit kako je garancija prošle evo ovako :

Poslan mob njima na moj račun ja plačam dostavu do njih i kod njih došao u ponedjeljak, jučer dakle četvrtak je novi mob stigao na moju adresu mislim da je to expres rješavanje problema i prezadovoljan sam!

Odlično, hvala što si nam dojavio. Mađari bi mogli puno naučiti od Čeha...

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 12:35 (partwish).
14 godina
neaktivan

stigla konfa ali mislim da imam problem sa coolerom od cooler master-a. Stvara nekakav zvuk čudan pumpa dok radi, koda da melje XD. Znate li kako sad ima reklamacija? kupljeno kod computer universe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kak brzo je trebalo da ti dode od dana kad si narucio s CU? Na CU mi izade ista cijena konfe s SSDom ko s Alze bez SSDa .. Cca 40€.. ? :)

14 godina
UnknownTony kaže...

Kak brzo je trebalo da ti dode od dana kad si narucio s CU? Na CU mi izade ista cijena konfe s SSDom ko s Alze bez SSDa .. Cca 40€.. ? :)

Jesi i računao da kod CU moraš poštu platiti i naknadu za plačanje. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
17 godina
odjavljen
UnknownTony kaže...

Jako brzo dolazi. Maksimalno 3 dana. Prvi put kad sam naručio je bilo u Zagrebu u roku 24 sata od njihove potvrde da imaju sve na lageru, ali je više vremena trebalo našoj pošti da dođe do mene doma nego pošti u Njemačkoj da dođe do Zagreba.

Najbrže je nazvat našu poštu čim ti piše da je paket u tvom gradu i otić tam po to.

I mislim da ti je poštarina oko 27 eura preko DHLa.

Pro patria
16 godina
neaktivan

Poštovanje, može pitanje, odakle se najviše isplati kupit monitor, uzeo bih nešto tipa Dell U2713HM ili tako nešto, cijenovno između 3000 i 4000 kn, malo sam gledo vani i zasad mi se čini da je "Computer universe" najjeftinij, dali griješim ili je to to?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivsa kaže...

Poštovanje, može pitanje, odakle se najviše isplati kupit monitor, uzeo bih nešto tipa Dell U2713HM ili tako nešto, cijenovno između 3000 i 4000 kn, malo sam gledo vani i zasad mi se čini da je "Computer universe" najjeftinij, dali griješim ili je to to?!

Pogledaj alzashop koji ima besplatnu dostavu iznad 100 € vrijednosti i možeš pokupiti kupon 5 € popusta, na CU dostava je 30 € ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice