Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

ako se uzima nešto iz alzashop,dakle oni su imali 19% PDV,ako se ne varam,po tom bi trebao nadoplatit razliku od 6%?ili se varam...i kad se to naplaćuje,odmah pri kupovini ili kad mi dođe isporuka??hvala unaprijed...

Da, malo ćeš više platiti (tih oko 5% razlike je veća cijena).

neće ništa više platit jer se ništa nije ni promjenilo, ja dodam u košaricu sve isto ostalo

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 10:56 (cola777).
17 godina
cola777 kaže...
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

ako se uzima nešto iz alzashop,dakle oni su imali 19% PDV,ako se ne varam,po tom bi trebao nadoplatit razliku od 6%?ili se varam...i kad se to naplaćuje,odmah pri kupovini ili kad mi dođe isporuka??hvala unaprijed...

neće ništa više platit jer se ništa nije ni promjenilo

Oni su i prije naplaćivali naš PDV?

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
cola777 kaže...
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

ne oni su naplaćivali svoj pdv, a to čiji će se pdv primjenit ovisi o količini izvoza (€) strane pravne osobe u HR

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 10:59 (cola777).
14 godina
Old Iggy kaže...
cola777 kaže...
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

Oni su naplačivali svoj pdv. nikakav hrvatski.

17 godina
cola777 kaže...
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

neće ništa više platit jer se ništa nije ni promjenilo, ja dodam u košaricu sve isto ostalo

Polako. Bude skoro. Kao i kod Amazona i ostalih.

16 godina
Old Iggy kaže...
cola777 kaže...
Old Iggy kaže...
johnyaces777 kaže...

From 1 January 2015, telecommunications, broadcasting and electronic services will always be taxed in the country where the customer belongs*– regardless of whether the customer is a business or consumer – regardless of whether the supplier based in the EU or outside. To se ne odnosi na kupnju informatičke opreme.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
17 godina
partwish kaže...
Old Iggy kaže...

From 1 January 2015, telecommunications, broadcasting and electronic services will always be taxed in the country where the customer belongs*– regardless of whether the customer is a business or consumer – regardless of whether the supplier based in the EU or outside. To se ne odnosi na kupnju informatičke opreme.

Nema veze s tim već s prometom. Nakon određenog godišnjeg prometa (ako se ne varam 30k€) ide se na oporezivanje prema zemlji kupca.

11 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

pa jebo ja sebe,sad bi si najradije jaja odgrizo.

Baš kupio 970 Gaming1 za 3 soma kuna,i danas nađem ovu temu,i trgovinu alzashop...

pa bem ti lebac.

ispričavam se zbog psovki,psujem jer sam mogao proći skoro 150€ jeftiniju da sam naručio gaming 4 s Alze umjesto G1 iz adma...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amormian kaže...

Baš kupio 970 Gaming1 za 3 soma kuna,i danas nađem ovu temu,i trgovinu alzashop...

pa bem ti lebac.

ispričavam se zbog psovki,psujem jer sam mogao proći skoro 150€ jeftiniju da sam naručio gaming 4 s Alze umjesto G1 iz adma...

Mislim da u ADM-u postoji ona politika da mozes vratit unutar 2 tjedna ako "nisi zadovoljan"

mojpismonosa
16 godina
Amormian kaže...

pa bem ti lebac.

Ta grafička košta 2771kn, a ti si ovu platio 3000? Gdje je tu 150€? :)

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
11 godina

sjebo sam se,mislio sam nešto drugo,što opet nebi bilo točno...

:(

16 godina
ivanec kaže...

Imam mali problem. Narucio sam iz Alze monitor i miš, pod istim brojem narudžbe. Konkretno u subotu, dosla mi roba sljedeci petak. Sve pet, ali dobio sam samo miš. Monitora nema. Malo mi je to cudno....šalju robu odvojeno? Isti broj narudžbe?  Ima li ko takva iskustva. Imam brigu, gdje je monitor? Naravno potpisao sam dostavljacu papiric... ima li ko kakvu rijec utjehe, tipa: nemas brige, meni je isto tak bilo, doci ce ti i sl?

Ljudi, s iskustvom. Pisao sam Alzishop-u, dobio sam ovu poruku:

Very sorry. Monitor was shipped in the second package. According carrier was delivered.

If you have any further queries or wishes, please contact 

Ovo boldano, sto to znaci. Da prema dostavljacu, ja sam preuzeo dostavu. Ili je dostavljac primio robu?

15 godina
neaktivan

jel se igdje može vidjeti tracking number za narudžbu sa computer universea?

0 0 hvala 0
14 godina
cola777 kaže...

posalju ti mail s linkom.

15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
cola777 kaže...

posalju ti mail s linkom.

jesu već, ovo je prvi put da ne dobijem onaj klasičan tracking number koji radi na dhlovoj stranici, da li itko zna koliko dugo treba sad dhlu da to dostavi, znam da je svaka narudžba jedinstvena ali barem neki okvirni podatak što očekivati, jer sam zasad imao ova 3 statusa:

The route of your parcel
1.  05.01.2015 17:02 The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
2.  05.01.2015 19:50 The international shipment has been processed in the parcel center of origin
3.  06.01.2015 01:51 The international shipment has been processed in the export parcel center
13 godina
neaktivan

Pošiljku možeš pratiti i ovdje, broj za praćenje možeš pronaći u svom profilu na stranici od computeruniverse-a; my account>shipment tracking, pa uneseš broj koji si dobio na e-mail, na vrhu tablice bi trebao imati UPU Code koji je slijedećeg formata: CLxxxxxxxxxDE.

Taj UPU Code pejstaš u polje na ovoj stranici koju sam linkao.

Vrijeme dostave, barem u mom slučaju, iznosi oko tri radna dana.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
15 godina
neaktivan
Vojnik kaže...

Pošiljku možeš pratiti i ovdje, broj za praćenje možeš pronaći u svom profilu na stranici od computeruniverse-a; my account>shipment tracking, pa uneseš broj koji si dobio na e-mail, na vrhu tablice bi trebao imati UPU Code koji je slijedećeg formata: CLxxxxxxxxxDE.

Taj UPU Code pejstaš u polje na ovoj stranici koju sam linkao.

Vrijeme dostave, barem u mom slučaju, iznosi oko tri radna dana.

a valjda će se i kod mene pojavit uskoro tracking broj, al ko živ ko mrtav

12 godina
neaktivan

može li netko postat link na neku stranicu vanka tipa nabava.net ili slično,jer pokušavam to pronaći,ali ne uspijevam pronaći...hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
johnyaces777 kaže...

može li netko postat link na neku stranicu vanka tipa nabava.net ili slično,jer pokušavam to pronaći,ali ne uspijevam pronaći...hvala unaprijed...

Upiši u google idealo. ;)

14 godina

Ovako. Trebam 140 mm ventilator sa crvenim led svjetlima sa prozirnim okvirima za kućište, marka nije bitna. Može link od hrvatskog dućana ili nekog iz EU koji imaju dostavu u hr. Primjer: http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/bc-140-red-led-fan/

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 23:08 (Peykovac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Kako da pratim status paketa, uzeo sam preko alzashop-a.

Imam boroj naruđbe, i imam neki Parcel number koji kad kliknem mi otvori nekakav mali žuti prozor u kojem svašta piše.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

naručio krajem tjedna u četvrtak,čini mi se,par sitnica,xbox360 kontroler,dodatni miš log m175,gaming pad G 440 logitech,četkicu za zube elektronsku,usisivač ručni i još neke sprejeve,stiglo danas sve uredno zapakirano,sve pet,nema problema,uz to račun i sve to,tako da samo preporuka oko svega...naravno iz ALZAshopa-a ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Alzashop odličan!!!

Natežem se sa njima da nemogu pratiti paket, a overseas na vratima sa paketom.

Naručeno u subotu.

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
goodie kaže...

Alzashop odličan!!!

Naručeno u subotu.

Bome su brzi, nadam se da su takvi i kod reklamacije.

14 godina

Trebam savjet Iz Alzashopa sam uzeo mobitel i došao je expresno brzo sve je bilo perfekt tvornički pakiran točno šta sam trebao super, osim jedne male sitnice mobitel ne mogu upalit izgleda da je tvornička greška, naime kad spojim punjač samo blinka ekran svakih cca 5 sec, dok se na tipki za paljenje ništa ne događa :(

Mobitel je GSMART ROMA R2 + edition.

ima li netko iskustva sa ovakvim simptomima i/ili iskustva sa vračanjem robe kod njih na garanciju, HVALA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
partwish kaže...
goodie kaže...

Alzashop odličan!!!

Naručeno u subotu.

Bome su brzi, nadam se da su takvi i kod reklamacije.

Saljem iduci tjedan grafu na reklamaciju pa cemo vidjet :P

16 godina

Ajd pa javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

javit ču i ja dojmove jer izgleda da ču sutra več slat mob kod njih :(

11 godina
odjavljen

Pozz ljudi.Volio bih kupiti monitor u Alzashopu sad mene zanimaju tri stvari.Kako to ide sa garancijom?Npr pokvari mi se monitor i moram nijma slat?Je li je moguce platit pouzecem ili moram kreditnom karticom?Koliki su dodatni troskovi ako ih ima?Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Pozz ljudi.Volio bih kupiti monitor u Alzashopu sad mene zanimaju tri stvari.Kako to ide sa garancijom?Npr pokvari mi se monitor i moram nijma slat?Je li je moguce platit pouzecem ili moram kreditnom karticom?Koliki su dodatni troskovi ako ih ima?Hvala unaprijed!

preko 100 eura je free shiping, obicno dolazi unutar 5 dana (ja sam cak imao srecu, narucio u srijedu prijepodne, napisali do ce u pon, kad ono u petak predvecer osmjeh na lice

kad vidjeh dostavu)

S garancijom jos ne znamo, ali sudeci po kolegi s postom iznad ubrzo cemo saznati.

Platit mozes karticom ili paypalom, nema dodatnih troskova (troskova dostave iznad 100 eura)

s tim da ako je manje, dostava je nesto manje od 10 eura

Pouzecem nije moguce, sto je donekle i logicno di bi slali ntako daleko da se ti slucajno ne predomislis, iskljucivo unaprijed se placa

mojpismonosa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice