Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
Minneyar kaže...

U Alzashopu se placa 19% porez i to je to. Jeftinije nego nasih 25% obviously, a i mislim da nema opcije da se ne plati njihov porez.

Koliko ja znam, U Češkoj je PDV 21%, tako da čisto sumnjam da je u Alzashopu 19.

A bez PDV-a možete kupiti ako šaljete izvan EU-a, ali ćete onda platiti porez toj državi u koju ste poslali. Zato imate opciju platiti bez češkog poreza, da ne plaćate isti dvaput.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
14 godina
cinco44 kaže...
Minneyar kaže...

U Alzashopu se placa 19% porez i to je to. Jeftinije nego nasih 25% obviously, a i mislim da nema opcije da se ne plati njihov porez.

Koliko ja znam, U Češkoj je PDV 21%, tako da čisto sumnjam da je u Alzashopu 19.

A bez PDV-a možete kupiti ako šaljete izvan EU-a, ali ćete onda platiti porez toj državi u koju ste poslali. Zato imate opciju platiti bez češkog poreza, da ne plaćate isti dvaput.

A onda ocito krivo znas :) 

Evo moj racun je bio ukupno 816,58 eur, od cega osnovica 674,86 a VAT 141,72... to ti je zaokruzeno 19%. Cak i manje malo. I tako je i kad racunas za bilo koju komponentu zasebno.

14 godina
Minneyar kaže...
cinco44 kaže...
Minneyar kaže...

A onda ocito krivo znas :) 

Evo moj racun je bio ukupno 816,58 eur, od cega osnovica 674,86 a VAT 141,72... to ti je zaokruzeno 19%. Cak i manje malo. I tako je i kad racunas za bilo koju komponentu zasebno.

Malo ti je kriva računica: 141,72/674,86 = 0,20999999 -> što ti daje 21% VAT

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
14 godina

Ah right. No dobro, svejedno je manje od nasih 25% i placa se samo jednom.

16 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

Ako bi se narucivao SSD iz neke trgovine u EU (gledam crucial mx100 256gb) zanima me kako se ostvaruje garancija? Da li treba slati u trgovinu odakle sam kupio ili mogu i kod nas negdje servisirat?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DommY kaže...

Ako bi se narucivao SSD iz neke trgovine u EU (gledam crucial mx100 256gb) zanima me kako se ostvaruje garancija? Da li treba slati u trgovinu odakle sam kupio ili mogu i kod nas negdje servisirat?

Probaj pitati distributere Cruciala u RH.

11 godina
neaktivan

Kako stoji za nas napaćene Bosance ovo naručivanje iz Alzashopa? Moram prizant da sam se pogubio u ovim VATovima i PDVovima {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Bosna nije navedena u zemljama u koje dostavljaju. Pošalji im upit na email. Pošto niste u EU, cijena bi trebala biti ex.vat. na alzi a platio bi pdv na carini u Bosni, samo je upitno da dostavljaju u Bosnu ;).

13 godina
neaktivan

jel bude netko narucivao uskoro iz Alzashopa?

uzeo bi si dva venta, nekih 20tak eura je u igri pa da podjelimo postarinu

[19xx]C3c1l
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pri kupnji iz Alzashopa kak stojimo s garancijom?

Opcenito mi garancija igra veliku ulogu, a ne znam kakva su iskustva i kak to uopce funkcionira kad narucujem iz vana.

tnx

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
klokan_jack kaže...

Pri kupnji iz Alzashopa kak stojimo s garancijom?

Opcenito mi garancija igra veliku ulogu, a ne znam kakva su iskustva i kak to uopce funkcionira kad narucujem iz vana.

tnx

Da i mene to zanima ?

12 godina

nije vezano za alzushop al mislim da moras njima slati nazad jer garancija ja mislim ne vrijedi kod nas, barem je bilo u mom slucaju kad sam slao vodeno nazad za njemacku jer je imalo tvornicku pogresku, oni su cak platili i postarinu

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
dennocro kaže...

nije vezano za alzushop al mislim da moras njima slati nazad jer garancija ja mislim ne vrijedi kod nas, barem je bilo u mom slucaju kad sam slao vodeno nazad za njemacku jer je imalo tvornicku pogresku, oni su cak platili i postarinu

Da, većinu stvari moraš slati njima ili proizvođaču(npr. Corsair sa svakim proizvodom ima upozorenje da se treba javiti njima, a ne prodavaču, a slično je i za Logitech), ali standardno je da ti plaćaš poštarinu kada šaljaš, a oni kada vraćaju

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
neaktivan

samo da kažen da je alzashop lipo "podignuo" cijene svih artikala od 1 do nekoliko euro i negdje i više,recimo na grafama je 6,7 eura na 970 i slično,na headsetovima nekim 2,na xbox controlleru 1 i tako,ne znan jel to priprema za blagdane,ali nije mi se dopao taj njihov potez,sad ne znan jel povezan s rastom eura/dolara ili slično,ili je u pitanju samo "priprema" za blagdane,pa da se lipo skine još koji eurić više,onako usput...čisto informativno...

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
johnyaces777 kaže...

samo da kažen da je alzashop lipo "podignuo" cijene svih artikala od 1 do nekoliko euro i negdje i više,recimo na grafama je 6,7 eura na 970 i slično,na headsetovima nekim 2,na xbox controlleru 1 i tako,ne znan jel to priprema za blagdane,ali nije mi se dopao taj njihov potez,sad ne znan jel povezan s rastom eura/dolara ili slično,ili je u pitanju samo "priprema" za blagdane,pa da se lipo skine još koji eurić više,onako usput...čisto informativno...

I ja sam vidio, fino su me zeznuli za nekih 13 €, to su im trikovi za blagdanska sniženja..

17 godina
milanji kaže...
johnyaces777 kaže...

I ja sam vidio, fino su me zeznuli za nekih 13 €, to su im trikovi za blagdanska sniženja..

Ne mora značiti, dolar je gadno narastao, treba korigirati cijene...

14 godina

Lol fakat je dosta toga poskupilo i to poprilicno. Npr i5 4690k je bio 212 eura kad sam ja kupio, pa je bio 221, sad je 236 vec :S

GTX 970 isto su sve za 10-15 eur poskupile... ne kuzim

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...

Lol fakat je dosta toga poskupilo i to poprilicno. Npr i5 4690k je bio 212 eura kad sam ja kupio, pa je bio 221, sad je 236 vec :S

Raste i u njemackoj. Evo u cu je 225€ isti proc. U kolovozu je bia 206€.

17 godina
Minneyar kaže...

Pogledaj koliko je dolar skočio u zadnje vrijeme.

12 godina
neaktivan

šta sad,čekamo da dolar padne ili šta,.tada cijene idu doli ili...??dakle,cijene prate dolar,dolar raste,cijene rastu,dolar pada,cijene padaju...otprilike ta neka analogija ili šta več??čisto informativno,da znan ubuduće...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
johnyaces777 kaže...

šta sad,čekamo da dolar padne ili šta,.tada cijene idu doli ili...??dakle,cijene prate dolar,dolar raste,cijene rastu,dolar pada,cijene padaju...otprilike ta neka analogija ili šta več??čisto informativno,da znan ubuduće...

U pravilu na svjetskom nivou roba se plaća dolarima, a kako u EU u pravilu euro postoji kao opća valuta svaka jača promjena omjera radi probleme. To je standardni problem posebno kod dugoročnog planiranja.

Distributeri mogu kompenzirati neko vrijeme,  ali kako su i inače marže male (bitno manje nego u drugim trgovačkim strukturama) nema druge nego kompenzirati razliku cijene. 

16 godina

Već sam napisao post u temi slaganje konfiguracija ali tiče se i ove teme pa da napišem.
Kupio sam konfiguraciju zajedno s monitorom u Alzashopu, imao sam popust na pošiljke, svaka veća od 100 € besplatna dostava te sam iskoristio kupone za 5 € popusta.

Svaki paket je došao u max roku 4 radna dana.

Usporedio sam s cijenama kod nas, na čemu možete uštediti pogledajte sliku, ušteda ispada još veća ako bi računali dostavu iz nekih trgovina.

Alzashop Alzashop
Moj PC  
9 0 hvala 2
11 godina

Mislim da ce djed mraz nesto meni donijet iz Alza shopa za Bozic.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
milanji kaže...

Već sam napisao post u temi slaganje konfiguracija ali tiče se i ove teme pa da napišem.
Kupio sam konfiguraciju zajedno s monitorom u Alzashopu, imao sam popust na pošiljke, svaka veća od 100 € besplatna dostava te sam iskoristio kupone za 5 € popusta.

Usporedio sam s cijenama kod nas, na čemu možete uštediti pogledajte sliku, ušteda ispada još veća ako bi računali dostavu iz nekih trgovina.

A kaj ne trebas placat PDV. Ispravite me ako sam u pravo, jer sam htio kupit jedan proizvod, ali sam cuo da se placa pdv, pa bi me na kraju ispalo ko i u hrvatskoj.

13 godina
neaktivan
johnsteR kaže...
milanji kaže...

A kaj ne trebas placat PDV. Ispravite me ako sam u pravo, jer sam htio kupit jedan proizvod, ali sam cuo da se placa pdv, pa bi me na kraju ispalo ko i u hrvatskoj.

Uracunat je vec u cijenu, ne placas nista vise od cijene koja pise, osim postarine ako je ukupna cijena kosarice ispod 99 eura ako se ne varam.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 850 PRO 256GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

ako bi netko bio ljubazan da objasni kako ovaj Prvi CARD PAYMENT funkcionira ?

http://www.alzashop.com/article/10086.htm

Hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

funkcionira ko i sa svakom kupnjom di treba ukucati bas podatke od kartice ako neprimaju npr preko paypala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
milanji kaže...

Hvala.

Baš gledam, iskreno na tu cijenu, znam da 2000 razlike nije mala, ali poznavajući svoju sreću i kako mi nešto rikne, tih 2000 bih možda radije platio ovdje da se ne moram kasnije mučiti sa slanjem itd.

Zanimljivo, hvala lijepa!

15 godina

Da li mogu na alzashop platiti sa Visom od tekuceg racuna iz pbz-a?

Gale
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

trebao bi moci

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice