Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 629.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mailboxde.com
mkovnet kaže...

Hi,

taj konkretan laptop ne dostavljaju u Hrvatsku, no jesi li probao sa stranicom "mailboxde.com". Rade se o firmi koja prima i proslijeđuje sve pakete iz Njemačke ili bilo koje druge zemlje EU prema Hrvatskoj. Registracija je besplatna, dobiješ njemačku adresu koju koristiš kada kupuješ, primjerice na Amazonu. Artikl ti dolazi u "Mailboxde.com, oni te kontaktiraju mailom i nude nekoliko dostavnih opcija (rade s njemačkim DHL-om i UPS-om). Oni za svoju uslugu naplaćaju tek proviziju od nekoliko €. Roba ti vrlo brzo stiže doma. Koristio sam njihove usluge nekoliko puta i jako sam zadovoljan a najbolje je što više uopće ne razmišljam dostavlja li neki Nijemac u Hrvatsku ili ne!

Pozdrav

Digitalo me bacio u bed, hitno mi treba blue ray, i fino ga stavim u košaricu, kad ono -banana. {#}  Pa bi naručila s hardwareversanda, preko ovog servisa AKO mi još netko od vas može potvrditi dobra iskustva s njima, jer niti WOT, niti Webutation mi ne govore ništa, i samo 425 lajkova na fb stranici mi je sve skupa malo hm-hm.

15 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

Ukucam broj kartice,sigurnosni kod (ona 3-4 broja na poledjini), onda me prebaci na zagrebacku banku gdje se vidi broj tokena i treba ukucati nekakvu zaporku.Moje pitanje  je jel to pin kartice,neki posebni broj ili treba koristiti token?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
lmutak kaže...

Ukucam broj kartice,sigurnosni kod (ona 3-4 broja na poledjini), onda me prebaci na zagrebacku banku gdje se vidi broj tokena i treba ukucati nekakvu zaporku.Moje pitanje  je jel to pin kartice,neki posebni broj ili treba koristiti token?

To ti je jednokratna zaporka uneseš u token svoju lozinku od kartice i onda ti on izbaci jednokartnu zaporku

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina
Ivanjino96 kaže...
lmutak kaže...

To ti je jednokratna zaporka uneseš u token svoju lozinku od kartice i onda ti on izbaci jednokartnu zaporku

Sto je lozinka od kartice,jel to broj tokena (broj sta pise na tokenu)?

Prvi put kupujem,moram koristit karticu od majke a ona nema blage veze s vezom iako ima internet bankarstvo. 

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 18:34 (lmutak).
14 godina

Poz ekipa, ima li itko iskustva sa www.alzashop.com ?

neki ceski ducan, izgleda legit i ima odlicne cijene (npr gtx 970 po 2550 kn ove ver sto su kod nas 3300 - ukljucujuci VAT)... i vrlo bitno, free shipping. al me ipak malo strah :) inace, bazirani su u ceskoj koja je u EU pa ne bi trebalo bit carina i slicnih troskova jel?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

www.alzashop.com zvuci savrseno, dobre cijene i besplatna dostava iznad 100€. Ako je itko ista kupio od njih volio bi da nesto napise ovdje.

Bang!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 21:26 (WindEmperor).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

neki ceski ducan, izgleda legit i ima odlicne cijene (npr gtx 970 po 2550 kn ove ver sto su kod nas 3300 - ukljucujuci VAT)... i vrlo bitno, free shipping. al me ipak malo strah :) inace, bazirani su u ceskoj koja je u EU pa ne bi trebalo bit carina i slicnih troskova jel?

Sto se Alzashopa tice, kupovao sam kod njih dok sam nesto radio u Ceskoj.

Oni su veliki lanac tamo, imaju sve i svasta. Imaju prodavaonice u svakom vecem gradu. Kupio sam dosta stvari, nikada nije bilo problema. Nikada nisam tamo kupovao iz Hrvatske i nikada nisam imao problema pa ne znam kakvi su sa reklamacijama, ali mogu reci da isporuce ono sto kazu, na vrijeme.

15 godina

Eto još jedno Alzashop iskustvo s drugog foruma.

Pitanje je kakvi su s reklamacijama, svi su dobri kad trebaju prodati

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam kako je naručio kad tih kartica konstantno nema na lageru na toj stranici.

0 1 hvala 0
16 godina

Kako naručiti sa MindFactorya u hr? Kada radim novi račun ne nudi mi Hrvatsku. Nisam probavao s paypalom, ali to ne dolazi u obzir jer planiram naručiti preko firme

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mind ne salje u hrv nazalost

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako još neko bude kupovao na Alza shopu neka napiše iskustvo. Cijene su odlične, a poštarina besplatna. PC koji bi me tu koštao 4970 kn tamo dode 4100. Taman još bubnem SSD i 4 gige rama u tu razliku {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nanek kaže...

Ako još neko bude kupovao na Alza shopu neka napiše iskustvo. Cijene su odlične, a poštarina besplatna. PC koji bi me tu koštao 4970 kn tamo dode 4100. Taman još bubnem SSD i 4 gige rama u tu razliku {#}

Eto ja bas mislim narucit kada svi vec govore dobro o shopu.

Samo kada bi barem imali NZXT H440, osim toga ponuda je odlicna.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
12 godina

Imaju dobre cijene za ssd, pogotovo Samsung serija

12 godina
tajo1960 kaže...
Minneyar kaže...

Hvala na informaciji; nemam iskustva s njima, ali su svakako zanimljivo mjesto za spucati lovu, jer, troškovi dostave kupljene robe iznad €99 za RH su €0 (nula Eura, besplatno), pa ih to svrstava u red vrlo poželjnji mjesta {#}. što se tiče troškova carine i sličnog - u pravu si: ne bi trebalo biti nikakvih davanja; ništa!

Stvarno pohvalno za free shiping iznad 99€ dok onaj CU udara do 40€ za shiping do hr bez obzira na rang cijene.

Carine nema, a pdv se placa naravno u zemlji gdje kupujes. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 1:02 (roby27).

0 0 hvala 0
13 godina

kolko je shipping za amaazon.de?

10 godina
neaktivan

http://www.alzashop.com/shipping-information--art10385.htm

Narudžbe iznad €3500 su oslobođene plaćanja poreza???

Bilo bi cool da se par ljudi sa foruma dogovori i naruči robu preko jednog čovjeka. Ja mislim naručivati robe u vrijednosti €1000 - €1100...

Što mislite o tome? :)

0 1 hvala 0
14 godina
dr3ad kaže...

http://www.alzashop.com/shipping-information--art10385.htm

Narudžbe iznad €3500 su oslobođene plaćanja poreza???

Bilo bi cool da se par ljudi sa foruma dogovori i naruči robu preko jednog čovjeka. Ja mislim naručivati robe u vrijednosti €1000 - €1100...

Što mislite o tome? :)

Ne.

"

• A value limit of €3,500 without VAT has been set for orders."

to jednostavno znaci da je najvise sto mozes narucit u jednoj narudzbi 3500 eura osnovne cijene, ne racunajuci VAT.

10 godina
neaktivan
Da da skontao cim sam postao hehe
10 godina
neaktivan
LittleM kaže...

kolko je shipping za amaazon.de?

Ako se ne varam, kad sam uzimao PS Vitu u 12 mjesecu prošle godine je bila poštarina oko 20 eura.

Ček, sad ću provjeriti točno... 14,79 eura (Verpackung und Versand: EUR 14,79).

17 godina

Narucio danas iz Alzashop-a Msi gtx 970 gaming.... nije mi se jednostavno vise dalo cekat da kod nas u hrv dode kartica cekamo sam 3 tjedna i stalno zovem trgovine i kazu kroz 15 dana kroz 15 dana ma reko jeb... te se fino metnuo pare na racun i pljass... javim kada stigne kako je sve proslo Lp

http://www.alzashop.com/msi-gtx-970-gaming-4g-d2170050.htm

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Frenkyca kaže...

Narucio danas iz Alzashop-a Msi gtx 970 gaming.... nije mi se jednostavno vise dalo cekat da kod nas u hrv dode kartica cekamo sam 3 tjedna i stalno zovem trgovine i kazu kroz 15 dana kroz 15 dana ma reko jeb... te se fino metnuo pare na racun i pljass... javim kada stigne kako je sve proslo Lp

http://www.alzashop.com/msi-gtx-970-gaming-4g-d2170050.htm

ja cu uzeti vecinu konfe otamo jer su razlike izmedu njihovih i nasih cijena astronomske... proc 500 kn jeftiniji, grafa 600 kn jeftinija, rami 200 kn jeftiniji, kuciste 200 kn jeftinije... itd :) i prilicno sam siguran da je stvar trustworthy. al u svakom slucaju ce dobro doc jos koje iskustvo. ja napisem isto kak ce proc sve skupa

16 godina
neaktivan

Ajde molim vas , jer i ja mislim neke stvari naručivati :)

13 godina
neaktivan
Rush666 kaže...

Ajde molim vas , jer i ja mislim neke stvari naručivati :)

Evo meni su danas poslali mail da su komponente poslane i da bi trebale stici krajem sljedeceg tjedna,

morao sam malo cekat da H100i dode ali nisam imao nikakvih problema do sada (platio paypalom)

Pa cemo vidjet, narucio sam komponente u vrijednosti 668 eura i ustedio sigurno oko 700Kn.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
12 godina

Da barem http://www.caseking.de/ pocne voziti za hrv, imaju najveci izbor ja mislim u europi a ni necine se skupi od ostalih prodavaca

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ej ekipa, evo sto se tice Alzashopa da javim dojmove.

Narucio sam oko 400€ dijelova za PC za mog prijatelja. Platio sam Paypalom u ponedjeljak ujutro i danas popodne oko 3 sata je stiglo. Ocjena 10/10. Sve je bilo savrseno zapakirano i naravno dostava skroz do vrata. Sve komponente orginal zapakirane i sve radi kako treba.

Bang!

8 0 hvala 11
10 godina
neaktivan
lmutak kaže...
Ivanjino96 kaže...
lmutak kaže...

Sto je lozinka od kartice,jel to broj tokena (broj sta pise na tokenu)?

Prvi put kupujem,moram koristit karticu od majke a ona nema blage veze s vezom iako ima internet bankarstvo. 

ne znam dal si riješio ovo u međuvremenu..

uglavnom, to im je dodatna zaštita koju su uveli u zadnje vrijeme. banke su imale velikih problema pa su smislili dodatnu zaštitu (a i dodatnu zaradu njima)

kad obaviš kupnju prek neta (npr. sa Visa karticom) i misliš da je sve gotovo, prebacete na dodatnu stranicu na kojoj još trebaš ubaciti jednokratnu zaporku.

to nije broj koji piše na tokenu, već zaporka koje je drukčija svaki put. ne znam točno kako to ide preko internet bankarstva, probaj se logirat i potražiti ili nazovi banku.

ja sam si otvorio uslugu PBZ mToken (naplatili mi 50 kn) i kod svake online kupnje sa Visom moram pokrenut aplikaciju i prepisat jednokratnu zaporku.

nemam internet bankarstvo pa mi je ovo bilo isplatljivije..

14 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Ej ekipa, evo sto se tice Alzashopa da javim dojmove.

Narucio sam oko 400€ dijelova za PC za mog prijatelja. Platio sam Paypalom u ponedjeljak ujutro i danas popodne oko 3 sata je stiglo. Ocjena 10/10. Sve je bilo savrseno zapakirano i naravno dostava skroz do vrata. Sve komponente orginal zapakirane i sve radi kako treba.

Drago mi je da je sve ok, samo nije mi jasno zakaj je sad taj shop bolji od Computer Universe...ok CU naplačuje poštarinu, ali pa sve komponente koje sam ja gledao kod Alze su 2-5 € skuplje što oni u principu Vam računaju cijene poštarine na artiklima, ali Vama govore da je poštarina besplatna...dok kod CU su komponente 2-5 € jeftinije ali plačate tih cca 25 € poštarine...tako da po meni sve to dođe na isto...sada ćemo samo vidjeti u slučaju reklamacija koji će biti susretljiviji

12 godina
neaktivan

ja koristim ZABU,i imam token,kod kojeg svaki put ukucam šifru 4 broja,i on meni izbaci šifru 6 brojeva,svaki put drugi,i to je zaporka...vrlo jednostavno,i praktično,kad se navikneš,jer san ja totalni lumen za takve stvari,neman pojma o pojmu,ali nije teško,i dobiješ token preko internet bankarstva,ja mislim da plaćan 60 kuna mjesečno za sve to skupa...ako to šta pomaže,i kod mene je sve automatski skoro...gore upisuješ broj tokena koji je na poleđini da znaju s kojim tokenom imaju posla,i njima iskoči ta zaporka,ista ka i kod tebe,i tako znaju da ti kupuješ,a ne neki kinez ili šta ja znan...dakle,koristiš token,broj odozada ka indetnifikaciju i zaporku koju izbaci kad upišeš svoju šifru(uvijek istu,koju samo ti znaš),te ti izbaci 6 znamenki šifru koju iskoristiš i gotovo..nadan se da ti ovaj opis pomaže...lp:)

12 godina
neaktivan

nisan se htio nazvat idiotom,možda je treba pojam neznalica ili fantom,uletilo je taj lumen,a nisan si baš pripisa zasluge,shvatili su šta san htio reći...ali hvala na pojašnjenju,ne znan odakle mi ispala ta riječ,ali nisan si baren pripisiva neke zasluge,lipo san objasnio da san neznalica inače i da i meni čak nije teško koristit tako nešto...a potkrao se taj izraz,mislio san ono poslije šta san napisa...nadan se da san mu baren nekim objašnjenjem malo pomoga...a možda san i skova novi izraz,totalni lumen,to je antidot od lumena ??!!{#}  lp {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice