Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
Dachande kaže...

A poštarina ako se vraća roba prema CU? Oni plaćaju? I koliko se čeka zamjena? Odma šalju? Ili prvo testiraju?

zeroname kaže...

Može li netko objasniti sa tim garancijama kako ide , već smo pričali o tome u nekoj temi ali se ne sjecam.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582.aspx?page=18&jumpto=3779943&sort=asc&view=flat

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
15 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

Naručio u CU nakraju.

Razlika u cijeni u odnosu na domaće tržište je ipak prevelika, objašnjenje koje sam dobio iz jednog renomiranog dučana da su "cijene trenutno takve, sutra može biti jeftinije ili skuplje jer se radi o egzotičnim komponentama kojima cijena dnevno varira" mi nije baš pretjerano najjasnije s obzirom da bi mi naručili 2 komponente iz skoro istog shopa iz EU iz kojeg sam na kraju i kupio, a kod kojeg su cijene zadnjih 15 dana koliko kalkuliram di da kupim - bez promjena. Pošto je Njemačka ipak veće tržište, pretpostavljam da je lik u pravu.

Uglavnom cijena u EU shopu: 2.051,40€(15.488,07kn po tečaju 7.55)

Cijena iz ponude kod domaćeg trgovca: 17.563,80kn

Mislim da je razlika u tome što ovako izbacujem 2 posrednika, uvoznika i dućan koji svaki imaju marže od cca 3% (kokliko sam uspio izračunati) i taj pdv kojeg plaćam 19% a ne 25%. Ukupna razlika je 13.5%, dosta veliki iznos.

Dodatno u potvrdi koju sam dobio piše da svaka komponenta ima najmanje 2 godine jamstva i da mogu birati neke opcije kod popravka ili zamjene ili refunda novca (odgovor je na njemačkom kojeg ne razumijem skroz, translator je prevo malo šturo pa neznam točno koje su to sve opcije). Također sam po raznim stranim forumima pročitao da se komponente razlikuju pa tako Njemačka navodno zbog strogih zakona dobije nešto kvalitetnije ili bogatije opremom komponente od ovih šta stignu na "istočno" tržište, a sve dobivaju navodno direktno od proizvođača (hence jeftinije cijene). Kasnije sam vidio da je i kolega @bluemax to također negdje u temi spomenuo pa bi to moglo biti istinito.

Također imam pravo povući plaćanje u roku od 14 dana! bez navođenja razloga.

Za opciju slanja sam odabrao UPS, plaćanje preko Paypala.

E sad da još stigne (nazvao, službenik koji slabo govori engleski mi je nakako potvrdio da bi to moglo trajti desetak dana.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

znači 2 soma je ušteda. pa fino. to je recimo jedan dobar smartphone ili tjedan dana mora {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim vas ovo je malo offtopic ja mislim ali mi se jako zuri a nisam htio nakrcati novu temu radi jednog pitanja, ne razumijem se bas u te komponente, zelim kupiti nove dijelove za kompjuter, tocnije procesor i RAM..procesor sam si nasao a sada zelim kupiti RAM pa me zanima jel ima nekih caka ili nesto kao tipa da ne ide na odredenu graficku odredeni tip rama ili slicno i moze li ovaj RAM ici na maticnu plocu Asrock 970 extreme 3

0 0 hvala 0
14 godina
I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo ako ikog zanimaju moja iskustva sa digitalo.de

Znaci narucio sam tablet sa www.digitalo.de i sve je super proslo. Tablet sam narucio u cetvrtak navecer a bio je kod mene vec u utorak ujutro. Platio sam Paypalom a postarina je kostala samo 10 Eura. Paket je dosao brzo i bio je vrlo dobro zapakiran. 

Bang!

3 0 hvala 1
16 godina
WindEmperor kaže...

Evo ako ikog zanimaju moja iskustva sa digitalo.de

Znaci narucio sam tablet sa www.digitalo.de i sve je super proslo. Tablet sam narucio u cetvrtak navecer a bio je kod mene vec u utorak ujutro. Platio sam Paypalom a postarina je kostala samo 10 Eura. Paket je dosao brzo i bio je vrlo dobro zapakiran. 

Super. Na koju lokaciju su ti dostavljali & koju dostavu si izabrao?

15 godina

Dostavili su mi na kucnu adresu u Zadru, a dostavu nemozes birati imaju samo DHL.

Bang!
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 2:43 (roby27).

0 0 hvala 0
12 godina

mindfactory nesalje u hrv, a za otto nisam siguran...regaj se pa ces viditi dali ima hrv na popisu za dostavu al jako tesko....od njemackih ti salju digitalo.de za 10€ i computeruniverse za 32€

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Amazon UK šalje skoro sve u Hrvatsku, DE šalje nešto manje stvari. Ovi ostali što si naveo ti neće slati. Uglavnom, cijena slanaja sa Amazona ovisi o itemu, zato ubaci u košaricu i pogledaj. Evo sad sam pogledao i 6,52 funte je slanje, s time da je cjena itema 40,68 funti jer oni ubace HR PDV.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
12 godina

Hvala na odgovorima, stvar je u tome sto nigdje ne vidim kada ubacim u kosaricu koliko iznosi dostava, jel se treba regat da bi se vidjelo koliko se placa dostava?

E da ovo za HR pdv te nisam skuzio, koliko znam placa se pdv u zemlji gdje kupujes....

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 13:27 (roby27).
13 godina
protjeran

Da, trebaš se regat da bi vidio koliko iznosi ukupno s dostavom, a trebaš se i regat da bi amazon izračunao PDV tvoje zemlje.

Naime, plaćaš naš PDV iako kupuješ iz velike britanije, pošto je njihov pdv manji nego naš onda se i cijena artikla malo poveća.

To sve jasno vidiš ali tek kad se registriraš.

http://www.pohrani.com/f/1I/hO/1a3dgIsH/capture.png

0 1 hvala 0
14 godina

Ali to je glupo. Po EU treba bi placat PDV drzave u kojoj kupujem. Znaci kupujem u UK i treba bi nbit njihov pdv.Na osnov cega dizu pdv ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Po hr stopi pdv-a se plaća u dućanima koji imaju promet iznad određene vrijednosti, a amazon je jedan od njih.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina

I dalje glupo. Rade cu onda kupit u CU i platit 6% manji pdv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kojih 6%?

U Njemačkoj je 19%, u UK je 20%, a kod nas 23%.

Ne znam kako ide naručivanje s CU i čiji se pdv plaća, ali znam da je dostava puno veća nego na amazonu i općenito je sve skuplje.

Tako da ne vidim kako ćeš ti profitirat s naručivanjem od njih umjesto recimo s amazon.co.uk

0 8 hvala 0
14 godina
bill_jobs kaže...

Kojih 6%?

U Njemačkoj je 19%, u UK je 20%, a kod nas 23%.

Ne znam kako ide naručivanje s CU i čiji se pdv plaća, ali znam da je dostava puno veća nego na amazonu i općenito je sve skuplje.

Tako da ne vidim kako ćeš ti profitirat s naručivanjem od njih umjesto recimo s amazon.co.uk

PDV u Hrvatskoj je 25% dobre 3 godine.Prije toga je bija 24% jos barem 3 godine.

Iz CU se placa pdv od 19 % i postarina je bila 16€ dok UPS nije diga na 42€.

Ako kupujes cijelu konfu isplatljivije je nego u hrv, a za amazon me iskreno i nije briga.

13 godina
protjeran

Tipfeler, kod nas je 25, da, ali uspoređivao sam razliku UK i Njemačke.

Ako se s CU plaća njihov PDV, to je opet upitna isplativost, možda stvarno za cijelu konfu, ali pojedinačne artikle ne treba ni gledat, a cijelu konfu ionako ne kupuješ svako malo.

Tako da, jedino kupovina s amazona ima smisla, tamo poštarina za artikle nekada zna biti jeftinija nego iz naših webshopova.

0 3 hvala 0
15 godina

Jel dobra ova trgovina Conrad?

Kupio bi malo skuplju zvucnu,a imaju placanje pouzecem sto mi odgovara.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lmutak kaže...

Jel dobra ova trgovina Conrad?

Kupio bi malo skuplju zvucnu,a imaju placanje pouzecem sto mi odgovara.

Moja preporuka za njih. Ljubaznost i uslužnost bez ikakve konkurencije. Meni su zabunom naplatili dostavu za vikend kada nije bilo dostave, ispričali se bili super ljubazni i poštar mi donio novce kući koje sam preplatio. S time da sam ja naručivao nešto što nisu imali nego je bilo na conrad.de pa su mi to riješili. 

11 godina
neaktivan
Znam da trgovine kao computeruniverse i mindfactory imaju dosta nize cijene u odnosu na nase,ali gledao sam topprise.ch svicarska trgovina i htio bih narucit dijelove za novi PC. Znam da kad bih narucio iz njemacke da bih platio samo njemacki pdv i dostavu i tjt,ali me zanima kad bih narucio iz neke od svicarskih online trgovina dali bi placao nesto vise osim pdv-a i dostave?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Upravo gledam po computeruniverse da narucim nesto, dodem na shipping kad ono postarina uredno 30€.

Stranica prepoznaje da smo unutar EU i svakoj drugoj drzavi u EU racuna 11,5€ samo nama 30€, a stavim npr. Izrael 26€{#}

Sreca da sam ovdje saznao za digitalo, za istu komponentu postarina 10€ za Hrvatsku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dali bih morao platiti carinu,nas PDV?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Og_philipp kaže...

Za švicarsku da jer nije u EU. Platio bi i carinu i pdv.

16 godina
zeroname kaže...
Og_philipp kaže...

Za švicarsku da jer nije u EU. Platio bi i carinu i pdv.

S time da je carina na IT robu 0%.

11 godina
neaktivan

Poštovani,

kupio bih laptop preko njemačkog amazona. DA LI NJEMAČKI AMAZON UOPĆE DOSTAVLJA LAPTOPE U HRVATSKU? AKO NE IMA LI NAČINA?

Zanima me da li i kako provjeriti dal šalju iz Njemačke? Na to očito onda ne plaćam ni carinu ni pdv..? Što je sa garancijom koju dobivam po defaultu od Amazona. Kako ostvariti garanciju? Da li imaju neki global warranty ili im šaljem tamo? ( PS. glupo pitanje, ali nigdje ne vidim kontakt prodavača da ih to pitam.. ne znam da li ne vidim kontakt ili Amazon ne prikazuje)

Laptop: http://amzn.to/1r5TWXb

Hvala unaprijed! :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 23:52 (jinf).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hi,

taj konkretan laptop ne dostavljaju u Hrvatsku, no jesi li probao sa stranicom "mailboxde.com". Rade se o firmi koja prima i proslijeđuje sve pakete iz Njemačke ili bilo koje druge zemlje EU prema Hrvatskoj. Registracija je besplatna, dobiješ njemačku adresu koju koristiš kada kupuješ, primjerice na Amazonu. Artikl ti dolazi u "Mailboxde.com, oni te kontaktiraju mailom i nude nekoliko dostavnih opcija (rade s njemačkim DHL-om i UPS-om). Oni za svoju uslugu naplaćaju tek proviziju od nekoliko €. Roba ti vrlo brzo stiže doma. Koristio sam njihove usluge nekoliko puta i jako sam zadovoljan a najbolje je što više uopće ne razmišljam dostavlja li neki Nijemac u Hrvatsku ili ne!

Pozdrav

12 godina

Jel zna netko odakle bi se moglo naručit dobar saitekov HOTAS joysitck? U RH je ponuda nepostojeća.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kontaktiraj UZIshop...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice