Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 629.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Općenito o kupnji hardvera u EU

A sta ce ti uopce 4k monitor ?

Ni ta tvoja 780ti nece moc vrtit na 60 fps.

Pricekaj jos po godine da se stanje 4k monitora "normalizira". Jer ce dolazit i ips matrice i nece bit sranja s 2 x 1080 panela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 0:07 (Zajeb).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU

Pričao sam s drugim kolegama na stranim forumima koji imaju 4k monitore i oni mi isto savjetuju izlazak novih maxwella,bit će bolje optimizirane za 4k,a možda i kartice novih generacija budu odmah imale integriran hdmi 2.0,ne isplati mi se davat toliko para sad za napravit sli i kupit 4 k monitor..pričekat ću geforce gtx 880 i do božića će malo još past i cijena 4k monitorima,a i bit će šira ponuda za koji monitor..sad ću se posvetit s nabavom novih komponenti..sad mi treba savjet da ne budemo više offtopic

npr ova komponenta

http://www.computeruniverse.net/en/products/90500831/corsair-dominator-platinum-16gb-ddr3-kit.asp

sa dhl i paypalom mi dođe 295e,a sa ups paypalom 306e...razlika u dostavi je znači 11e,a šta je za mene bolje dhl ili ups?koje od toga dvoje bi bilo da ti dođe na kućnu adresu kao da smo npr naručili iz nekog hrv shopa?

14 godina

Oba ti doma donesu. Prije dok je UPS bia 17€ je bia bolji, ali sada je DHL bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Jel ima nekog da ide U Bec, u Ditechu NH D14 50€

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
dennocro kaže...

Jel ima nekog da ide U Bec, u Ditechu NH D14 50€

To je rasprodaja zbog novog NH D15?

EDIT: Ako ima netko tko je voljan uzeti mogo bi se i meni javit, LINK, oko placanja se naravno unaprijed dogovorimo

Kosta i euro manje od 50, inace zna netko neki sajt koji usporeduje novi NH D15 i NH D14?

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 7:55 (Mojpismonosa).
12 godina

sve je skoro na rasprodaji, i ssd samsung od 120gb 55€

i vodena hladjenja su isto jeftinija jer se valjda sve trgovine sele u Bec

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

dal imaju u DiTech-u dostavu u hr?

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zna li tko koju dostavnu službu koristi digitalo.de, i kakva je procedura u slučaju reklamacije?

Hvala.

Split your lungs with Blood and Thunder

0 0 hvala 0
12 godina

DHL

U slucaju reklamacije salju ti ponovo ili povrat novca, oni placaju postarinu prema njima ako se desi reklamacija, samo im mailom posaljes potvrdu o placanju postarine.

Vracao sam vodeno hladjenje koje je bilo malo neispravno, vratili mi novce u roku od par dana...znaci sve pohvale za trgovinu, znaci sve je bilo rjeseno brzo i efikasno.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Di da najbolje kupujem vani,jer je jeftiniej neg u hr,logicno :)

Jeftine igre ----> https://www.g2a.com/r/slimeboy01

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SlimeBoy01 kaže...

Di da najbolje kupujem vani,jer je jeftiniej neg u hr,logicno :)

ako narucujes iz hrvatske:

http://www.digitalo.de/

i

http://www.computeruniverse.net/en/

Ako ides u DE ili imas nekoga tamo, onda:

http://www.hardwareversand.de/

http://www.mindfactory.de/

http://www.caseking.de/

To je ono sta znam i koje su top 5 trgovine u DE.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 11:12 (boy005).
11 godina
neaktivan

Jel newegg dostvalja u hr?Ako da koaj je cijena

Jeftine igre ----> https://www.g2a.com/r/slimeboy01

0 0 hvala 0
12 godina

ne dostavlja

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel onda naručivao tko na Digitalo.de ? Ako je poštarina tamo samo 10 eura zašto ne naručivati tamo? Ja sam probao i onda mi izbaci poruku: Diese Bestellung können wir leider nicht an eine Packstation liefern. Bitte wählen Sie eine normale Adresse! A nije mi jasno sad što nije u redu sa adresom? Stavio sam zemlju Kroatien i uredno napisao podatke.

PLZ:* / Ort:*  - > ovo znači poštanski broj /grad , zar ne?

A što se tiče Computer Universe, zar je poštarina uvijek 30 eura? Mene čudi da dođe 30 eura ako naručiš printer od 15 kila ili ako naručiš USB stick ? Može objašjenje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 2:04 (Fisco).

0 0 hvala 0
12 godina

PLZ je meni 52100 Pula

vec narucivao...sad sam bas isao provjeriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neće da naruči na digitalo... piše da unesem ispravnu adresu, a unio sam ispravnu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam prijatelja koji svakih 15 dana iz Njemačke dolazi u BiH i želio bih preko njega kupit PC (živi u Njemačkoj), pa me zanima slijedeće:

1. Najbolje trgovine (caseking, mindfactory, computeruniverse?)

2. Ako naručim sa computeruniversa da li je moguće da izvršim garanciju sa područja BiH i ako da, ko snosi troškove dostave?

3. Najbolji način plaćana, predpostavljam da je avansno jer neće bit potrebna potvrda porudžbine preko telefona

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas narucujem sa CU par stvari, pa ak netko ima zelju da prodje jeftinije sa postarinom a meni olaksa zivot, neka mi se javi na PM - (cijena komponente + 6€ po narudzbi)...

{#} 

edit:

za sada rijeseno, ali bude vjerovatno krajem7mj. opet nesto islo, pa budem stavio ponudu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 12:23 (boy005).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Vidim pretežno dobra iskustva s CU.

Baš planiram kupit sve, razlika između RH i EU je 3200kn za iste komponente.(16.100kn u RH, 12.900 kod CU)

Neznam tko je tu lud kod ovih naših trgovaca, al za tih 3200kn.. Ajd da je razlika do tisuću kuna, nebi ništa rekao, al nabit tolku maržu je stvarno mutavo.

Slažem se ja da i naši momci moraju nešto zaraditi, da je jednostavnije (upitno!) rješavati probleme s komponentama ako do toga dođa ako je dućan u RH, al meni s Krka je stvarno svejedno slao ja stvar u ZG pa čekao, ili slao u Njemačku (ili direktno do proizvođača) pa opet čekao. Hard disk sam slao u adm (pohvalno su sve riješili) ali opet sam čekao dva - tri tjedna.

Ak nešto rikne - rikne, jbg na mašinama uvijek nešto može crknut, svejedno jel kupljeno u RH ili Eu kad garancija pokriva jednako. Neznam šta se mislim uopće, za te pare nemam šta razmišljat.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Preporuka, samo reklamacije direktno sa proizvodacem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

CU djeluje stvarno super ali zbog 30+ Eura poštarine ne isplate se kupovati neke manje stvari recimo HDD ili cooler za CPU. Kako su zaboga nabili toliku poštarinu...

Bang!

0 0 hvala 0
14 godina

Nije do njih. DHL i UPS su krivci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako funkcionira sa stvarima koje inače imaju 3, 5, 7 ili 10 godina garanciju preko ComputerUniverse?

Npr, dal sa MSI matičnim i grafičkim dođe neki kod, pa to produžim na njihovim stranicama direktno?

Ili, znači, 5godina za Corsair i Seasonic napajanja?

13 godina
neaktivan

Možda je bilo pitanje, valjd se neće ljutit al 40 stranica ima, kakvo je stanje s dijelovima za bicikli? Odakle naručit, kolika je poštarina, ide kakav porez, carina nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hrvek1909 kaže...

Možda je bilo pitanje, valjd se neće ljutit al 40 stranica ima, kakvo je stanje s dijelovima za bicikli? Odakle naručit, kolika je poštarina, ide kakav porez, carina nešto?

Sve okej ali kako ljudi ne možete shvatiti u EU smo carine nema a PDV ti je u onoj zemlji di kupuješ ako u njemačkoj plačaš njihov PDV i niš više ni naš ni susjedov ničij. Pa pogledaj na Amazon.de djelove za bajk.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
13 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Hrvek1909 kaže...

Sve okej ali kako ljudi ne možete shvatiti u EU smo carine nema a PDV ti je u onoj zemlji di kupuješ ako u njemačkoj plačaš njihov PDV i niš više ni naš ni susjedov ničij. Pa pogledaj na Amazon.de djelove za bajk.

Bilo je nekih govora o carini, ne pratim vjesti, tako da sori

14 godina
Dachande kaže...

Kako funkcionira sa stvarima koje inače imaju 3, 5, 7 ili 10 godina garanciju preko ComputerUniverse?

Npr, dal sa MSI matičnim i grafičkim dođe neki kod, pa to produžim na njihovim stranicama direktno?

Ili, znači, 5godina za Corsair i Seasonic napajanja?

Cu ti daje 2 godine, a sve ostale godine direktno u proizvodaca. svaki proizvod ima id na sebi. Kad reklamiras samo to upises na njihovu stranicu ili ako se dogovrarate mailom ce pitat.

17 godina

Hvala!! :)

A poštarina ako se vraća roba prema CU? Oni plaćaju? I koliko se čeka zamjena? Odma šalju? Ili prvo testiraju?

16 godina
neaktivan

Može li netko objasniti sa tim garancijama kako ide , već smo pričali o tome u nekoj temi ali se ne sjecam. Pa zar se nemože ostvarit garancija kod ovlaštenog uvoznika u hrvatskoj za dotični proizvod.

0 0 hvala 0
14 godina
Dachande kaže...

Hvala!! :)

A poštarina ako se vraća roba prema CU? Oni plaćaju? I koliko se čeka zamjena? Odma šalju? Ili prvo testiraju?

Ako ide prema CU placas prema njima, a oni ti lovu stave na CU račun. Pa ti valjda smanje sljedecu kupnju za toliku svotu, nisan pokusa dignit, a niti pita vezano za tu lovu. Zamjena preko njih je uzasna, direktno ajde u proizvođaca. 71 dan san ceka za CM napajanje. Ima ti par stranica prije sta mi se sve dogodilo s tim napajanjem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice