Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji u EU
Amazon UK šalje mobitele u hr?
Koliko sigurno je tamo kupiti Nexus 5 i kako je sa garancijom?
16 godina
user3468 kaže...

Amazon Uk šalje sve što prodaje u Hrvatsku. Eventualno neki prodavači koji prodaju preko Amazona ne šalju, ali Amazon šalje sve što ima. Pa za garanciju ovisi o više stvari... Ako kupiš proizvod koji se prodaje i kod nas, vrlo vjerojatno ćeš moći ostvariti jamstvo u HR... Ako ne, onda ga šalješ nazad njima. kako misliš koliko je sigurno tamo kupiti? Pa to je Amazon, ne Stevo sa njuškala...

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 20:00 (partwish).
13 godina
neaktivan
partwish kaže...
user3468 kaže...

Amazon Uk šalje sve što prodaje u Hrvatsku. Eventualno neki prodavači koji prodaju preko Amazona ne šalju, ali Amazon šalje sve što ima. Pa za garanciju ovisi o više stvari... Ako kupiš proizvod koji se prodaje i kod nas, vrlo vjerojatno ćeš moći ostvariti jamstvo u HR... Ako ne, onda ga šalješ nazad njima. kako misliš koliko je sigurno tamo kupiti? Pa to je Amazon, ne Stevo sa njuškala...

Radi se o tome da prodavač preko amazona prodaje pa me iz tog razloga zanima sigurnost.. Nisam još kupovao preko Amazona pa neznam, ali da nebi bilo tipa naručiš nexus, a dobiš alcatela i slično :)

16 godina
user3468 kaže...
partwish kaže...
user3468 kaže...

Radi se o tome da prodavač preko amazona prodaje pa me iz tog razloga zanima sigurnost.. Nisam još kupovao preko Amazona pa neznam, ali da nebi bilo tipa naručiš nexus, a dobiš alcatela i slično :)

Čisto sumnjam da se to može desiti. Koliko sam vidio, samo jedan šalje i to košta 33 funte.

17 godina
partwish kaže...

Amazon Uk šalje sve što prodaje u Hrvatsku.

Eh, i ja tako mislio do neki dan, ali ne baš sve.

Naručivao najobičniju web kameru, par modela što baš šalje Amazon nije bilo moguće poslati u RH.

16 godina
Old Iggy kaže...
partwish kaže...

Amazon Uk šalje sve što prodaje u Hrvatsku.

Eh, i ja tako mislio do neki dan, ali ne baš sve.

Naručivao najobičniju web kameru, par modela što baš šalje Amazon nije bilo moguće poslati u RH.

Onda su ili retardirani, ili nisu stavili kvačicu i za Hrvatsku. :)

15 godina
Općenito o kupnji u EU

Moram poslati paket od cirka pola kile (mobitel) iz Austrije za RH. Može netko preporučit najisplativijeg prijevoznika za to tipa UPS ili što već nude u Austriji tamo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
thaar kaže...

ima, i to ganc novo čak, ponajviše iz SAD-a ali nađe se i iz EU-a, no pretežno su rabljeni što mi nesmeta ali šta vrijedi bilo novo/staro kad su rijetki koji šalju u HR (proizvod je povoljan ali poštarina {#} ....kad ju preračunam mogu slobodno s njom kupit novu grafu il sl.) i trebat će par godina dok nas počnu uvažavat u online kupovini

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
12 godina
Općenito o kupnji u EU

ovaj ldlc.com kad se registriram i odaberem za slanje, pise free shipping i 13 franaka...e sad posto je u francima dali ce taj paket ici iz Svicarske ili Francuske ili je to samo odabir placanja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dennocro kaže...

ovaj ldlc.com kad se registriram i odaberem za slanje, pise free shipping i 13 franaka...e sad posto je u francima dali ce taj paket ici iz Svicarske ili Francuske ili je to samo odabir placanja 

Postoji Švicarski franak i Francuski... CHF je očigledno Švicarski. S time da se francuski franak više ne koristi u Francuskoj jer su u Euro zoni, ali se koristi u njihovim kolonijama.

12 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

amazon.de neko narucivo oce me jako oplest za dostavu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

amazon.de neko narucivo oce me jako oplest za dostavu?

Registriraj se, stavi u košaricu i vidi koliko ti žele naplatiti. Sve ostalo je nagađanje jer nije za svaki proizvod ista cijena. Ali koliko sam ja primjetio, skuplji su od UK i šalju manje stvari u HR.

15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

sta se vise ne moze narucit u hrv sa cu?

Bilo je pre tesko :) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 21:11 (bobofloki2).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Evo ako nekoga zanimaju poneke akcijske cijene iz Njemačkog Saturna i Media Marketa, jučer stigle nove reklame, pa ko voli - nek izvoli...

PS - plavo je od Saturna, crveno od Media Marketa.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
Općenito o kupnji u EU

Moram si ovaj jedan SSD uzeti, jer mi BF4 ucitava 7 gladnih godina :D

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Htio bi naručiti joystik za flight simulator(WAR THUNDER) ,,ima ko ideju di bi to naručio??
I da imaju dostavu za hrvatsku ,da je povoljno i da ne traje dostava beskonačno .
saitek x52 ili x52 pro?
thx

0 x52
5 x52 pro
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 16:18 (hrcakhd).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU
http://www.computeruniverse.net/en/products/90132920/saitek-x52-flight-control-system.asp

Ako nisi u Zagrebu, onda sa DHL dostavom - 162€

Ako si u Zagrebu, onda UPS dostavom - 148€

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ima i conrad.de, ali posalji upit conrad.hr, da vidis da li ti mogu naruciti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

naručija sam sve komponente iz computer universa i paket mi je podjeljen na dva invoica jer sam bia nesto minja. ugl kada idem trackat jedan invoice na CU stranici pise mi moja kućna adresa, a kada trackam drugi piše Nordring 5 63500 Seligenstadt WTF se dešava. Strah me da mi naruđba negdi ne zaluta nekome se ovdje to desilo. čekam ih već miseca dana da dobiju grafu i sada mi jos samo fali da moj oaket pošalju krivoj osobi

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Sad gledam na computeruniverse i nemogu vjerovat shiping za Hrvatsku je 31 Euro a za BIH 27 Eura. Nije mi jasno em smo bliže i u EU smo a cijena je veća.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Samo sta ti kod nas neces platiti vise nista na tu cijenu a onaj u BiH ce platiti dodatno jos porez i ostale obaveze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Općenito o kupnji u EU

Sljedeći tjedan idem u Graz ili Trst i jel ima tamo informatičkih dućana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Općenito o kupnji u EU

U trstu ima ali najiskrenija preporuka - nemoj kupovati tamo. Ja imam jako loše iskustvo.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
12 godina
Općenito o kupnji u EU

A kako ide garancija ako kupim u Grazu npr. xfx r9 20 garanciju  mogu kod nas rješavat ili

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

nemozes, moras rjesavati preko trgovine di si kupio...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

evo meni se taman pokvarija sharkoonov miš koji sam naručija iz computer universa (blokaje i zastajkuje) otvorija sam return preko svog računa na CU i ponudile su mi se dvije opcije kako želim vratit artikl dhl-om ili da sam biram metodu slanja. Izabra sam ovo drugo, jer piše da im pošaljem i račun od pošte sa mišem. A ovu dhl opciju nisam razumija pa je nisam stavija, jer im stranica nije u tom djelu prevedena na eng pa sam morao koristit google translate koji mi nije bas pouzdan. Ugl to bi trebalo biti da oni pouzeću paketa plate shipping od hr do njih ili?

Inaće cjeli proces naručivanja kod njih je bia noćna mora prvo sam sam naručio 2x r9 290x pcs+ i čekao sam mjesec ipo dana da ju dobiju, na kraju je nisu ni dobili nego su mi cancellali narudžbu bez da su me ista pitali tj samo su mi makli grafu jer sam naručivao masu toga u iznosu od cca 2000e. s obzirom da su mi makli grafe morao sam opet naručiti nove, koje su srećom dodali samo u postojeću narudžbu bez da plaćam dodatni shipping. ali sam ih morao platit opet preko paypal-a preko izvadka koji su mi u pdf poslali mailom.

to sam platio međutim sutra dan sam dobio ponovo isti izvadak i obavjest da moram platit, a ja sam naravno već platio i to sam im ljepo objasnijo u mailu i onda su mi i treči put poslali mail da nisam platio. onda sam poludija i zva ih na tel u njemačku i isplalo je da su imali održavanje sustava i novi sustavi im ne rade kako triba pa ne procesuiraju internacionalini shipping i plačanja nego to moraju manualno radit, ali da ce moju narušđbu odmah poslati. sutra dan je naravno nisu poslali, pa sam ih opet zvao i zaprjetio dizanjem paypal disputea i onda su konačno poslali sve. također sam u među vremenu promjenio naruđbu sa asusice na tri-x koja je bila jeftinija za 3e i to mi nisu još uvijek refundali.

pošiljka je stigla 3 (radna) dana nako sta su je poslali i to ups-om, a ja sam odabrao dhl kao dostavu -.- ali dobro i šta je najbitnije sve kutije imaju tragove otvaranja i nemaju zastitu foliju na sebi, grafičke imaju otiske po njima i na jednoj je malo zagreban heatsink, a od druge je kutija malo rasparana, ali sve radi ispravno osim miša. sad neznam da li je to carina otvarala ili oni u CU

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Evo jedna prica za reklamacije.

Znaci u dogovoru s coolermasterom sam dogovorija da saljem napajanje CU, jer napajanje ima osjetan coil whine. Saljem mail CU nakon par dana osgovaraju da posaljem ali da bi bilo brze da saljem coolermasteru. Svejedno saljem CU. 24.2 preko overseasa saljem paker (180 kn), i paket dolazi u petak( 28.2) u 11 i kvarat. Cekam da vidim sta kazu, saljem mail ne odgovaraju. U cetvrtak odgovaraju na pitanje koje sam postavija 3 tjedna prije. Brzinski odgovaram da mi vide mail. Odgovaraju da budem strpljiv da ce pogledat. Jucer mi dolazi mail od CU da su primili moje nqpajanje i da su ga jucer prisljedili coolermasteru. Znaci treba im 2 tjedna da samo prime paket. A ja jadan vec 3 tjedna bez kompica, cini se da cu cekat jos toliko, a imam za pisat 2 zavrsna rada za fax.

Preporuka: ne slati nista CU na reklamaciju, nego dogovorit direktno s proizvodacem.

Pisen s moba pa ima pun kufer gresaka

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 20:01 (Zajeb).
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
boy005 kaže...

Garanciju rješava kod ovlaštenog uvoznika za hrvatsku , informirajte se prije nego što počnete pričati gluposti.

17 godina
zeroname kaže...
boy005 kaže...

Garanciju rješava kod ovlaštenog uvoznika za hrvatsku , informirajte se prije nego što počnete pričati gluposti.

Samo ako distributer to prihvaća, a malo ih je i to rade samo za veće brandove koji žele snositi troškove. 

11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pozz ekipa, mozete li mi malo objasniti kupnju preko computeruniversa, malo gledam imaju dobre cijene pa me zanima sta bi ja jos morao platit i dali se placa kakva postarina i koliko to putuje iz njemacke do nas?

Radi se o proizvodu http://www.computeruniverse.net/products/90531486/asus-radeon-r9-280x-p-3gd5-matrix.asp , grafa 349€ ili po nasem ~2680kn

Audi R8, veceras te na kur** nosam
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Općenito o kupnji u EU

Može li mi netko napisati, reci, točnu adresu od computer universa

moram RAM slati na garanciju tamo, a nemrem nac nigdje na stranici

http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: