Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Ja sam narudžbu platio 27.12 prošle godine kad nisu imali sve komponente koje sam htio. Kad su sve stvari došle (otprilike 2 tjedna kad su i rekli) oko osmog čekao sam 2 dana da mi pošalju mail da kreću sve kao pakirat i to. Znači 10. prije tjedan dana su mi poslali da pakiraju a još nisu poslali. Kad sam ih pitao zašto poslali su ovo - Dear customer

We hereby acknowledge the receipt of your inquiry. Due to unexpectedly increased mail traffic it can currently take a bit longer than usual before you receive a reply. Please do not resend your message but wait for our reply, even if this comes a bit later than can normally be expected from us. We sincerely apologize for any inconvenience caused and will do what we can to reply to all inquiries as quickly as possible.

The computeruniverse Team

Dakle, ako imate strpljenja isplati se naručiti iz cu zbog odličnog izbora i ok cijena. Reći ću vam kad krenu slat i kad dođe :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Općenito o kupnji u EU
Dariio7 kaže...

Ovako (slika dole) stojim sa dobavljivoscu, mislio sam platit paypalom i dostavit DHL-om, a jel ja to mogu sad narucit i kolko cu onda cekat?

Koliko jeftinije te izađe na Cu nego kod nas? Pretpostavljam da si prilično uspoređivao cijene kada kupuješ za toliku cifru, pa sigurno imaš prave informacije. ;)

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
11 godina
neaktivan

Sad trenutno ne bih znao tocni iznos ustede, ali se dosta dobro ustedi jer nemaju sve trgovine kod nas robu kao oni, a ako imaju onda je dosta skuplja tako da je na CU sve super osim duge dostava i cekanja da komponente dodu na lager:)

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Sljedeci tjedan narucujem neke stvari sa CU u Zagreb, pa ako netko hoce, moze se ubacit u narudzbu * postarina pola-pola (ako nas bude vise, dijelimo na jednake dijelove) - info. i dogovori na PM

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pozdrav svima, hvala na svim ovim informacijama koje ste tu napisali. 
Nabasao sam na ovu temu jer sam tražio gdje da kupim Radeon R9 280X jeftinije nego u Hrvatskoj.

Pošto na computeruniverse trenutačno nemaju model koji sam ja htio, ASUS DC2T R9 280X, morao sam potražiti negdje drugdje gdje bih mogao kupiti.

Našao sam ovu stranicu i javio im se da pitam da li dostavljaju u Hrvatsku, odgovor je bio potvrdan, poštarina je malo manje od 16€, tako da je jeftinije od computerunversea.

Evo link:

http://www.reichelt.de/ 

Poslali su mi ponudu za 313€ s poštarinom za ovu karticu (2388kn), što je jako jeftino jer se cijene kod nas kreću oko 2900-3000kn.

Napravio sam profil na ovom forumu samo da ovo napišem u slučaju da netko isto traži a ne može naći gdje da kupi. Ja sam na kraju kupio tu u Hrvatskoj ali s velikim popustom, došlo me 200kn skuplje nego da sam naručio iz Njemačke, ali sam uzeo u obzir činjenicu da bih morao platiti poštarinu za eventualno slanje na reklamaciju, a ovdje samo predam u trgovinu gdje sam kupio i to je to.

Na ovoj stranici imaju dosta R9 280X modela u ponudi i na stanju, a jeftiniji su nego kod nas sigurno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

Samo podsjetnik za ostale da nemogu swapat kad plačaš paypalom.

Ja sam jučer swapa miš, a platija san sa paypalom i refundali su mi razliku.

17 godina

Dajte mi, molim Vas, samo zaokružite informacije vezane uz CU.

Oni su najpopularniji i najprihvatljiviji koliko vidim.

Garancija se ostvaruje kod njih, pa plaćaju poštarinu za vraćanje ili kod naših zastupnika?

I čisto jedna mala anketa o zadovoljstvu sa CU dućanom i uslugom?

15 jako zadovoljan - bez zamjerke
1 cijene bi mogle biti niže
3 problemi sa dostavom
0 problemi sa garancijom
2 nikako nisam zadovoljan
coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Ja ne razumijem gdje je problem, ja mislim da se isplati čekati jer prodes puno bolje. Ja planiram naruciti i ispasti će me jeftinije za iste komponente i još mogu naruciti 23 inca ekran ips

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Isplati li se dati jos tih 10 eura pa dostavim s UPS-om ili da ostanem na DHL-u?
Jer ako je, kao sto kazu, bolji, sigurniji i najbitnije brzi UPS onda tih 10 eura ne bi bilo problem.

0 0 hvala 0
14 godina
Dariio7 kaže...

Isplati li se dati jos tih 10 eura pa dostavim s UPS-om ili da ostanem na DHL-u?
Jer ako je, kao sto kazu, bolji, sigurniji i najbitnije brzi UPS onda tih 10 eura ne bi bilo problem.

Ne. Prije kad je bio 18 € je bio bolji. sad je DHL.

14 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pozdrav ekipa, da li itko uskoro naručuje uskoro nešto s computeruniverse-a? Trebao bih naručit kontroler za xbox al mi je preskupa poštarina samo za taj jedan proizvod, pa ako bih se mogao nekom priključit u narudžbu nek mi se javi u pp radi detalja. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naručio sam r9 290 powercolor pcs+ 17.3 na computer universu po cijeni od 400e (njihova greška) samo je još nemaju i neznaju kada će ju dobit. Mislite da me zajebaju ili? Hoću li moc promjenit naruđbu za neku dr 290x po istoj cijeni?

11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Narucio sam neke komponente pa mi treba pomoc u vezi dostave, naime narucio sam i sada mi za pracenje dostave pise ovo:

LINK: https://imagizer.imageshack.us/v2/520x499q90/833/tw33.png

E sad jel to stiglo i jel ja to moram to u DHL skladistu tu u Rijeci pokupit ili ce mi oni dostavit?? Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pa doci ce ti sutra na kucnu adresu, nemas ti sta ici po to...

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Danas sam bio do DHL-a i rekli su mi da moram cekat od 5 do 7 dana jer ce mi to doma dostavit preko poste, ocito jos to nije ni krenulo iz Njemacke :/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel netko uzimao robu iz hardwareversand ili drugih dućana iz dojčland osim computeruniverse?

Jel šalju u RH i kolka je poštarina?

15 godina
Općenito o kupnji u EU

Imam neku rodbinu u Njemačkoj preko koje ću si upiknut Nexus 5, a pošto je ista rodbina u RH jednom svakih 12 stoljeća, zanima me koliko bi ih koštalo da mi pošalju taj mob u svojoj ambalaži poštom. Kako se to plača i kako se vrte cifre za takve paketiće inaće?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 17:43 (Bubily).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bubily kaže...

Imam neku rodbinu u Njemačkoj preko koje ću si upiknut Nexus 5, a pošto je ista ordbina u RH jednom svakih 12 stoljeća, zanima me koliko bi ih koštalo da mi pošalju taj mob u svojoj ambalaži poštom. Kako se to plača i kako se vrte cifre za takve paketiće inaće?

Normalno slanje DHL-om, uz osiguranje (vidi sliku) - ali najbolje da se raspitaju jos kod njih!

dhl dhl
13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Naručio sam prošli tjedan u utorak nekoliko stvari s computeruniverse, neke stvari nisu bile dobavljive ali do petka su sve nabavili i sada u ponedjeljak poslali. Naručio sam DHL-om pa me malo muči gdje je pošiljka, prema ovome je valjda stigla u hrvatsku, jel bi mi mogla sutra stići kod mene u Karlovac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pozdrav ekipa

zanima me da li znate koliko dode slanje s amazona.de u hrvatsku? narucio bi mobitel koji kosta 169€ na amazonu.de ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tregeze kaže...

Pozdrav ekipa

zanima me da li znate koliko dode slanje s amazona.de u hrvatsku? narucio bi mobitel koji kosta 169€ na amazonu.de ? 

Nema to veze s cijenom uređaja, npr. za Motorolu G je poštarina 15,50€, Nexus 5 je 13,31€. Britanski Amazon ima jeftiniju poštarinu i više stvari šalju za HR, mislim da je isplativiji. Izaberi proizvod, ubaci u košaricu i onda si pogledaj.

15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Na kojim stranica iz Eu se mogu naći povoljni mobiteli?

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Općenito o kupnji u EU

ako bi narucivao sa ove str graficku na svicarksu adresu, platio bi ovoliko kolko pise na str + postarina ako nije besplatna? http://www.ldlc.ch/fiche/PB00158924.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

poštrarina ti sigurno nije besplatna i platio bi pdv jer švicarska nije u eu

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
dennocro kaže...

ako bi narucivao sa ove str graficku na svicarksu adresu, platio bi ovoliko kolko pise na str + postarina ako nije besplatna? http://www.ldlc.ch/fiche/PB00158924.html

Koliko vidim, tvrtka je u Fransuskoj, a ti bi narucio u Svicarsku - morao bi vjerovatno platiti neke poreze i troskove jer svicarci imaju posebne "uvijete" posto nepripadaju EU.

Ako vec kupujes, nadji shop u svicarskoj i problem rijesen!

12 godina
Općenito o kupnji u EU

pa onda mogu naruciti i u hrv jer smo EU i platim samo postarinu, jer je dosta jeftina trgovina?

i ako znate neku trgovinu u svicarskoj da napisete

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 23:42 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Ovisi da li ta trgovina salje u HR, nema veze sta smo u EU jer nas vani jos nitko nedozivljava ni 5posto, ima desetak shopova u DE koji su povoljniji i imaju strava stvari, ali nesalju u HR, tako da nenadaj se previse...

Mislim da je bilo u temi vec da je netko pitao za trgovinu u svici, pa vidi, mislim da imam i ja spremljeno negdi, pa ti napisem ak nadjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pregledao sam neke od navedenih linkova u ovoj temi i ni jedna nema ono što trebam a to je Crucial Ballistix DDR2 2x1GB 800Mhz PC2-6400 RAM...našao sam jedan britanski (nije u temi) ali oni ju više nemaju pa nisam ni gledao jel uopšte i šalju nama kojim slučajem... slovenske linkove koje sam osobno našo (njih 10) sam pregledo oni isto nemaju... na ebay-u (EU) se uvijek nađe ali gle čuda ne šalju u HR (za neke nepiše već pitam pa dobijem negativni odgovor)(bilo je i par koji bi al kad vidim kolko me poštarina dođe {#} batalim to) ali u nama susjedne zemlje koje su u EU da - dakle načekat ćemo se još dok nas počnu uvažavat. Pa ako neko zna di u EU možda imaju a šalju u HR bio bih zahvalan!

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
9090 kaže...

Pregledao sam neke od navedenih linkova u ovoj temi i ni jedna nema ono što trebam a to je Crucial Ballistix DDR2 2x1GB 800Mhz PC2-6400 RAM...našao sam jedan britanski (nije u temi) ali oni ju više nemaju pa nisam ni gledao jel uopšte i šalju nama kojim slučajem... slovenske linkove koje sam osobno našo (njih 10) sam pregledo oni isto nemaju... na ebay-u (EU) se uvijek nađe ali gle čuda ne šalju u HR (za neke nepiše već pitam pa dobijem negativni odgovor)(bilo je i par koji bi al kad vidim kolko me poštarina dođe {#} batalim to) ali u nama susjedne zemlje koje su u EU da - dakle načekat ćemo se još dok nas počnu uvažavat. Pa ako neko zna di u EU možda imaju a šalju u HR bio bih zahvalan!

nema ti toga nigdi više, link ovo ti je nesto ala nabava hr

16 godina
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice