Nova zvučna

poruka: 17
|
čitano: 2.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

Bi li se isplatilo da sada nadograđujem sa ove na ovu zvučnu karticu....jeli velika razlika ili ako netko ima ovu drugu neka komentira...

Imam zvučnike logitech x-530,a najviše slušam glazbu,snimam zvuk i igram.

Ta sound blaster soround je nova izašla pred neko vrijeme. Pa uglavnom dali se isplati?

Nisam baš pre oduševljen sadašnjom karticom,ima neku latenciju,a sad ne znam nekako mi je tiše nego na intergriranoj kartici,ali se svi zvučnici čuju...valjda sam sve dobro spojio jer ulazi nisu u bojama nego samo piše rear/front....

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

Ajde stručnjaci help!!!!

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova zvučna

Pa šta ti ova daje a šta ova ne daje? I ja sam isto ljubitelj zvuka ali imam inegriranu zvučnu koja je izašla 10 000 Prije Krista. I sasvim sam zadovoljan. Surround, kvaliteta...

PSN: alien2710 MGO ID: AI.Alien
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

A dosta se bavim snimanjem,muziku slušam 7 sati na dan, a živcira me recimo kad snimam u reasonu(program s zvukovima....) pa mi kasni zvuk.

Znači stisnem tipku na klavijaturi al ima kašnjenje od par milisekundi, a to te stvarno izbaci iz takta kad sviraš duže ili neke brze melodije....

Možda bi trebao tražiti zvučne sa što nižom latencijom....al te su dosta skuplje.

Samo me zanima jel dostatna razlika između ove dvije zvučne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nova zvučna

creative  x-fi zvučne su odlične, friend mi ima platinum verziju i mogu samo reći da je prava zvijerka, recimo ako previše pojačaš u programu gdje je prije dolazilo do izobličenja, sada više ne.

iako je zbog smetnji bolje uzeti eksternu, mislim da bi tebi svakako bila bolja interna x-fi koja posjeduje integriran ram.

osobno imam ntegriranu sb live i zvučna je odlična, ali je creative sa svojim x-fi algoritmima doveo zvučnu do savršenstva, zato već duže vrijeme nema nasljednika

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 12:47 (livadasb).
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...
....
 Nisi razmišljao o integriranoj PCI kartici? Ja imam jednu takvu, i zaista sam pre zadovoljan, je da se ne bavim obradom zvuka, ali cujem razliku u zvuku između integrirane zvučne i ove koju imam, Razlika nebo-zemlja.
Zvučna u potpisu
Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.5 GHz i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair HX 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
17 godina
neaktivan

Imam ti ja Creative Labs Live! 24-bit 7.1, i odlična je. Cool

16 godina
neaktivan
Nova zvučna

imao sam ja internu x-fi xtreme audio,ali nažalost dao frendu jer ne smijem otvarat komp zbog garancije....oblijepljen je nekim naljepnicama od adm-a....

Kod njega smo upiknuli tu internu i zvuk je odličan,radi na visti,čak mi se ponekd čini da je njemu bolji zvuk s logitech x-230 nego meni s x-530.

Tako je on  meni dao svoju staru 24-bit external, a on još bolje prošaoSmijeh  

To ni nije x-fi model,zato sam i mislio kupit ovu novu externu.....platinum i titanium su mi ipak malo preskupa investicija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče zvučnika, imao sam Logitech X230 i Creative Labs Inspire P380, te Creative ima puno bolji zvuk. Za tu klasu nikad više Logitech, a one skuplje nisam probao pa ne znam.

16 godina
neaktivan
Nova zvučna

ovi zvučnici su meni super,jačina je dovoljna,ali rekao sam da mi je na istoj glasnoći nekako glasnije zvučalo na intergriranoj nego na ovoj 24-bit sound blaster.

I htio bi malo čišći i kvalitetniji zvuk,i bolje snimanje....

Zanima me samo da li se isplati prijeći s te stare na ovu novu externu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

ovi zvučnici su meni super,jačina je dovoljna,ali rekao sam da mi je na istoj glasnoći nekako glasnije zvučalo na intergriranoj nego na ovoj 24-bit sound blaster.

I htio bi malo čišći i kvalitetniji zvuk,i bolje snimanje....

Zanima me samo da li se isplati prijeći s te stare na ovu novu externu....

Ne znam, nisam probao tu zvučnu pa ne znam kakva joj je latencija, ali ako je eksterna oupće ne znači da je bolja već bi jedino mogla imati manje šumova što opet nema veze sa glasnoćom. Logitech X230 ima nekako tup zvuk pa probaj Creative Labs ako imaš prilike koji ima referentniji zvuk u srednjim tonovima i izraženiji bas što ti je bitno kod snimanja.
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

Jel bi mogao dobiti preporuku neke zvučne kartice do recimo nekih 700kn....ne mora biti baš toliko, ali glavno da je kartica dobra za cijenu.
Pogledao sam već tonu reviewa i svaki je drugačiji, pa nemrem ni zaključit koja bi bila najbolja...
Ovako zasada u izbor ulaze asus xonar kartice, sound blaster x-fi titanium, m-audio revolution 5.1, ali naravno i druge koje vi navedete...
Mislim da je bitno da još napomenem kako su zvučnici logitech x-530, a htio bi da zvučna ima front header, i da je dobra za glazbu, filmove i igre(ovdje dajem malu prednost glazbi ipak){#} 
Isto tako bilo bi poželjno da je dobra za snimanje i da podržava asio drivere i drivere kompatibilne sa sedmicom... 
Hvala na pomoći. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 20:38 (StormZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova zvučna

Što se tiče kašnjenja tj. latencije, jesi probao sa ASIO4ALL driverima? Ja nisam mogao jednu traku u Cubaseu normalno editirat, nakon što sam instalirao spomenute drivere sve šljaka.

Don't lie to me, I Google everything!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

imam asio4all na onboard zvučnoj a koristim ga ustvari samo za snimanje na reasonu...al nije sad u tom problem nego mi treba preporuka zvučne!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova zvučna

Onda od ovih gore nabrojanih preporučam Revolution 5.1 Ako nista drugo, ima ASIO drivere.

Don't lie to me, I Google everything!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

Ok hvala...znači +1 za m-audio...Još netko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova zvučna

Mene se recimo dosta dobra čini xonar d1...i pročitao sam dosta recenzija, većinom pozitivne. A koliko vidim ima drajvere za sedmicu.... Što vi mislite?
Jel netko možda ima nekih negativnih iskustva s njom? Možda neka druga kartica za te pare?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice