Kako mogu znati koji mi procesor odgovara na ovu matičnu ploču ?? i koliko je dobra ova matična ploča , te dali se isplati nadograđivati..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako mogu znati koji mi procesor odgovara na ovu matičnu ploču ?? i koliko je dobra ova matična ploča , te dali se isplati nadograđivati..
Tu imas procesore koje podrzava
http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/dg965wh/sb/CS-026598.htm
su to dual core procesori ili samo jednojezgreni ???
Podrzava: duo i quad
evo ti cijela lista pa pogledaj
http://processormatch.intel.com/CompDB/SearchResult.aspx?Boardname=dg965wh
su to dual core procesori ili samo jednojezgreni ???
-single, dual i quad, ali starija serija prije wolfdale jezgre kao q6600. Pošto MBO ne podržava voltažu za novije, to je konkretno ograničenje koju jezgru možeš instalirati... Pripazi na rebrandane stara serija E6xxx i nova, novi nerade na ovoj ploči.
Pošto neki q6xxx koji bi bio isplativ vjerojatno nemožeš nabaviti, zaboravi na tu ideju bez novije MBO...
dali bi iko mogao pronać par procesora u protisu koji pašu na ovu matičnu ploču bio bi mu jako zahvalan ..
-već godinu dana nema tih CPUa.. osim ako je negdje ostala zaliha ili recimo zakašnjeli povrat pod garancijom...
-preostaje ti jedino Celeron (430) Conroe jezgra.. ali pošto vjerojatno imaš neki CPU gore (vjerojatno isti takav...), optimum bi bio neki E2xxx, stari E6xxx ili kao najjači Q6600 (njih nema u cjeniku).
-ostaje ti traženje po oglasniku.
S druge strane, jeftina MBO košta manje od 300kn, ako baš želiš jači CPU, kupi i MBO (dok staru prodaš..)
a jbg... sad još kupit i matičnu ..
a sigurno ima u nekoj trgovini ovaj q6600 ili kako već.. dajte vi koji se kužite u to malo probajte potražit da nađete koji i stavite link tu .. aj plizz
Zamjenio ga je q8200, pa i5-750, pa i5-760 i sad ce sandy bridge.

Ej kralju ja imam Graficku plocu Asus P4P8T Je l' mi neko moze naci koji mi procesori odgovaraju ? :/ HVALA
Na socket 478 ide samo intel celeron i intel pentium 4.
Ovako ako može mala pomoć tj malo veća pomoć..
Ne razumijem se baš u kompjutere, a trebao bi poboljšati komp da mogu igrati one malo zahtjevnije igrice, budući da se ne razumijem treba mi pomoć što bi sve trebalo zamijeniti, zapravo poboljšati kako bi se mogle igrati što bolje igrice.
specifikacije mog kompa su:
matična: Intel i945G - model 945GCM-S2l
processor: Intel Pentium E5200 (Pentium (R) Dual-Core CPU E5200@2.50GHz)
memorija: DDR2 2GB
grafička: NVIDIA GeForce 8500GT 512MB
Trebaju mi što bolji zamjenski djelovi, a ne kužim se baš u to i tražim već mjesec dana po netu i nikako da sastavim.
Hvala unaprijed,
nadam se da ćete pomoći.
Imaš temu o tome:
Savjeti o nadogradnji računala
Uz već navedene specifikacije dodaj još koje napajanje imaš i koji ti je buđet.
EDIT: Ako ćeš ostavljati matičnu onda bi trebao uzeti barem Intel Quad procesor (rabljeno 300-400 kn), još 2 gb rama (rabljeno 150-200 kn) i grafičku (onako optimalno za Intel Quad mi se čini neki rabljeni 6850, 7750/7770, oko 500-600 kn).
Svakako pitaj u gore navedenoj temi, ovo sam ti probao barem okvirno procijeniti koliko ti treba novca za nadogradnju.