Prije 2 dana sam ugasio komp normalno i danas iskopcam hdd i prikopcam drugi i nece upalit...ventovi i sve ostalo radi,monitor nebaca sliku,tipkovnica nezasvjetli a cooler na procu se okrece brze.
Sve sam pokusao neznam sta mu je.
Help.
Prije 2 dana sam ugasio komp normalno i danas iskopcam hdd i prikopcam drugi i nece upalit...ventovi i sve ostalo radi,monitor nebaca sliku,tipkovnica nezasvjetli a cooler na procu se okrece brze.
Sve sam pokusao neznam sta mu je.
Help.
OPET NESTO NIJE JASNO!?
Nece problem je sto nemogu u bios uopce jer ekran nema zivota.
Na jumpere sam restartao i "sve" pokusao nece.
Nepali ni to.
Isti problem je.
Kolko znam komp bi trebao bacat sliku na monitoru i bez harda.
Isti problem je.
Kolko znam komp bi trebao bacat sliku na monitoru i bez harda.
1. Resetiraj BIOS preko jumpera. Ako si vadia bateriju dok je komp bia ukopcan u struju, nema smisla.
2. U najgorem slucaju problem je u napajanju.
Probaj zamijenit kabel od harda i provjeri dal je sve dobro ukopčano !
Probaj zamijenit kabel od harda i provjeri dal je sve dobro ukopčano !
Slika na monitor treba ici i bez harda. A njemu ni ne baca sliku, ne moze uci u BIOS.
Pogledaj da slučajno nisi ištekao napajanje iz struje, ili da li si možda isključio sklopkicu na napajanju (obično se nalazi sa vanjske strane kod kabela), pogledaj kablove unutar kompa koji su spojeni na matičnu.
Pogledaj da slučajno nisi ištekao napajanje iz struje, ili da li si možda isključio sklopkicu na napajanju (obično se nalazi sa vanjske strane kod kabela), pogledaj kablove unutar kompa koji su spojeni na matičnu.
Sve je ustekano i radi al se cooler brze okrece i monitor nebaca sliku.
Dali ti na ploči ima interna grafa? Ako je ima interna grfa onda izvadi grafičku karticu i uštekaj kabel od monitora i upali ga. Tad bi trebala imat slike.
Dali ti na ploči ima interna grafa? Ako je ima interna grfa onda izvadi grafičku karticu i uštekaj kabel od monitora i upali ga. Tad bi trebala imat slike.
Da to sam i napravio al nece opet,jer cim na napajanju stavim na on onaj prekidac onda se upali komp bez obzira na prekidac za paljenje.
Da to sam i napravio al nece opet,jer cim na napajanju stavim na on onaj prekidac onda se upali komp bez obzira na prekidac za paljenje.
Probaj s drugim napajanjem.
Kad čitam ovu temu i ništa mi nije jasno. Ako te zamolim, za početak kakve konfiguracije imaš i kakve problem imaš. Sve detaljno mi objasni.
Kad čitam ovu temu i ništa mi nije jasno. Ako te zamolim, za početak kakve konfiguracije imaš i kakve problem imaš. Sve detaljno mi objasni.
Matična A8M2N-LA
Procesor Sempron 1.60 ghz (nemogu pogledat sad)
Napajanje noname
HDD WD 160GB
RAM 1GB DDR2
ATI 2400 PRO 512MB DDR2
Prije 2 dana sam ga normalno ugasio i neki dan prije paljenja iskopcam hdd i ukopcam drugi i pocinje problem:
Tipkovnica nezasvjetli one gore tipke
Cooler se vrti na 3200 okretaja a normalno je bilo 800
Na intergriranoj niti obicni grafi nema slike
Sve je ukopcano kak treba i dok na napajanju ukljucim sklopku komp se odma pali,nije na tipku vise.
mozda je moguce da je do napajanja posto je noname(pretpostavljam MS-Šrot)
Znam da se vrti na 3200 jer je to max kao sto je bilo na ovom kompu di sad pisem,a sporije se vrtio dok je radio normalno dakle 800.
Neznam u cem bi mogao biti problem.
BUMP.?
I svejedno nikakve pomoci od 25 postova.
Model napajanja je LC-B400ATX
Vec sam ti napisa i opet cu. Posudi drugo napajanje pa probaj.
Vec sam ti napisa i opet cu. Posudi drugo napajanje pa probaj.
Ni sa drugim napajanjem neradi.
Netko?
Netko?
Povadi sve iz kucista, spoji samo plocu sa procom i memorijom na napajanje. Za pocetak probaj s integriranom grafom (ako je ploca ima).
Trebalo bi bacit sliku, i trebao bi moci uci u BIOS.