Ljudi da ne otvorram novu temu ...danas narucuvjem novi procesor ..i ocu uz njega dobit tu pastu ??? za mazanje ....i dali moram skidat maticnu pa onda stavit procesor ???
hvala
Uz procesor se dobije stock hladnjak na kojem je pasta.
Ljudi da ne otvorram novu temu ...danas narucuvjem novi procesor ..i ocu uz njega dobit tu pastu ??? za mazanje ....i dali moram skidat maticnu pa onda stavit procesor ???
hvala
Uz procesor se dobije stock hladnjak na kojem je pasta.
Sigurno ..znaci ja ne trebam nista mazat ...niti ista ..samo stavim procesor ???
i zaklopom ono i gotovo ?
Prvi put cu igradjivat proc ..pa sam malo nesiguran ..
ocul skidat maticnu pa onda ili odma vako dok je maticna u kompu
Prvi put cu igradjivat proc ..pa sam malo nesiguran ..
ocul skidat maticnu pa onda ili odma vako dok je maticna u kompu
ako imaš mjesta u kućištu ne vidim razlog zašto vaditi matičnu, no ako je zeznuto i ne možeš jednostavno izvaditi cpu i hladnjak, onda je bolje sve izvaditi na stol
Kaj se tiče paste po mom dugogodišnjem iskustvu, moj ti je savjet kupi pastu, obriši onu na hladnjaku
lagano razmaži pastu po cpu sa štapićem za uho
onda stavi hladnjak
ako si sve odradio kako treba pasta će ti trajati koliko i MBO i CPU
odnosno koliko ti izdrži hladnjak da ne krepa...
kad budeš mijenjao hladnjak onda mijenjaš i pastu
Pa jel valja ta pasta sto se dobije ...??
znaci nista ne mogu zeznit ...izvadim matincnu skinem hladnjak onda taj stari proc ......
stavim proc namazem pastom i stavim hladnjak ..
?
ok hvala puno
I ne brini samo pazi da ljepo okrenes proc d aljepo sjedne u utor da nebude svasta...
i da ovom jednom koji je reko sa stapicem za usi da maze... NE jer ostanu dlacice
najlon na ruku kap paste na procesor i mazi...ultra tanko
pazi na pinove jer sam ja ljetos shebo pinove i socket na maticnoj...jer sam pred god dana mjenjao pastu i stavio je jako jako puno pa je bilo sve zaljepljeno pa sam silovao da bi mogao razdvojiti ih...
morao kupiti am3 proc i maticnu i ddr3, 1400kn kazne za obicno ciscenje kompjutera i mazanje nove paste...
i nikad ne koristim pastu koju dobijem sa procesorom, skinem ju i stavim svoju...
uz procesor dobijas hladnjak. na hladnjaku zastitnu plasticnu kapu koju skines i tada vidis na bakru/aluminiju fini namaz paste. dakle vec je spremno. pozeljno bi bilo da izvadis plocu i stavis hladnjak kako spada. ako ima mjesta u kutiji,moze se i bez vadjenja...dobro zakaci kopce i to je to...ne smije se cimat.
ja tu pastu skinem i stavim svoju...
naravno,stvar izbora. ja uvijek koristim onu pripremljenu, ako se radi o dobijenom vulgaris hladnjaku. naravno da sebi na skythe stavljam i dobru pastu.
One paste koje su tvornicki stavljanje ne moraju se micat a i autoru teme ce bit lakse...
naravno sve to stvar izbora. ja korisitm ona koja je vec na procu a kad prckam i nakon nekog vremena zamjenim sa nekom drugom pastom rezultat nikakav hahaha
Imam jos jedno pitanjce ...ocu ja uz procesor dobit hladnjak ???
i jel na njemu pasta ....ili nece dobit ..pa cu stavit na svoj stari
ok ty
? sta sad da ili ne