Kako se zovu ovi konektori?

poruka: 4
|
čitano: 950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Molim da mi netko kaže kako se zovu ovi konektori na MBO i što se sve može spojiti na njih? Hvala.

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kako se zovu ovi konektori?

Ako znaš koja je matična ploča u pitanju, izguglaš, zaviriš u uputstva i tamo bi ti trebalo pisati.

U ovome prvome ti je inače S/PDIF izlaz (gornji je optički, donji koaksijalni), u drugome mislim da su to FireWire (1394) konektori (lijevi je standardni, desni mini), a na ovoj pločici za kartice srednji konektor je molex (za IDE diskove i ventilatore), a gornji i donji bi trebali biti eSata konektori.

Evo primjer s neke druge matične ploče:

9 godina

Zahvaljujem.

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kako se zovu ovi konektori?

Firewire ili ieee1394 (službeni naziv jer je ime zaštićeno).

uobičajeno za DV kamere, može bilo što kao na svaki drugi port, npr mreža, hdd, najlakše usporediti s USBom ... s razlikom što je u vrijeme USBa bio jedini dovoljno brzi port za takvu količinu podataka. Nekad na topmodelima, sad već nepotreban (osim kad je potreban) :)

(edit, na slici, 2 konektora) .. normalni 6-pin i mini 4-pin konektor, razlika je u 2-pina za napajanje. Kamere ugl koriste 4pin, pa i to pripaziti kod nabavke kabla a postoji i 6-4 kabel.

svaki teh. podatak možeš trenutno izgooglati, kao što je u ovom slučaju za MBO sa svim detaljima i slikama..

btw, to je 90% gigabyte, dodatni bricket za esata+molex napajanje.. upravo taj molex, pripaziti, korntra-M/Ž samo s dobivenim kablom (nema po normalnim trgovinama).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 8:45 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice