kako izabrati hladnja al daj bude tiho
Super postavljeno pitanje.
Reci nam koje dijelove imaš pa ćemo vidjeti.
intel core 2 duo e4500
ovi su dobri i tihi:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.907.031
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1030014
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.106
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.090
e hvala puno
AC Freezer 7Pro ili Scythe Katana2
Šta, stock nije tih? Ako ćeš ocat >3GHz, onda freezer 7 pro ( + uzmi MX-2 ), ako ne onda je stock dovoljan.
Ja imam Freezer-a i jako sam zadovoljan , nečujan je i vrlo jednostavno ga se namontira
Ja ga imam i znam da je tih.
Cijelo vrijeme je na najsporijim okretajima,hladi super i netreba ić brže,
Normalno ak vrti punom parom onda je dosta glasan to da.
Ali svaki normalan čovjek ga netreba stavit na punu paru
Nije ni optik mislija na buku. Glupo davat 400kn za hladnjak koji je u rang freezera ( vezano uz hlađenje ).
Istina je da slicno hlade mada mi se zalman vidi bolji ali ako imaš lovu i sviđa ti se zašto ne?
Ja ga imam i znam da je tih.
Cijelo vrijeme je na najsporijim okretajima,hladi super i netreba ić brže,
Normalno ak vrti punom parom onda je dosta glasan to da.
Ali svaki normalan čovjek ga netreba stavit na punu paru
Istina je da slicno hlade mada mi se zalman vidi bolji ali ako imaš lovu i sviđa ti se zašto ne?
Joj daj...
Neću ti sad pisat šta mislim.
Meni je na 5v tih.I hladi dobro.
Da meni se hladnjak treba i sviđat k tome da mora dobro hladit.
S time mislim na izgled.
Molim te piši razumne stvari ili ne piši uopće.
Prevrtanje stvari kak tebi paše baš i nema smisla.
I kao drugo takvo što nema ovdje u threadu šta tražit
EDIT:
A ako po tebi zalman nije dobar nemora bit da i drugi tako misle.
Ja sa zalmanom imam samo dobra iskustva.
Ok skup je ali meni to ni nije toliko bitno.
Naravno na 12v je stvarno glasan.A da ne hladi dobro nemožeš tvrdit.To jednostavno nije istina
LUXX neda na se.
Kupnja tog zalmana, koji je u rangu više od duplo jeftinijeg freezera, je totalni promašaj. Razlog kupnje jer ti sviđa? Ne znan, ali mislin da bi glavni kriterij triba bit hladi li dobro, koga briga kako izgleda. Evo jedan link.
A ovo ako je njegov loše hladija ne mora značit da i tvoj WTF?
LUXX neda na se.
Kupnja tog zalmana, koji je u rangu više od duplo jeftinijeg freezera, je totalni promašaj. Razlog kupnje jer ti sviđa? Ne znan, ali mislin da bi glavni kriterij triba bit hladi li dobro, koga briga kako izgleda. Evo jedan link.
A ovo ako je njegov loše hladija ne mora značit da i tvoj WTF?
Zalman je vec godinama u rangu vecih promasaja koje mozes napraviti. Ali trenutno to nije bitno. Covjek je pitao za savjet i vise ne sudjeluje u raspravi. Pa ajd se vi lijepo prepucavajte jos oko toga tko vise voli zimsku a tko ljetnu kolekciju. Jer bas i tako zvuci. Ovakvi bahati komentari na samu preporuku zalmana su zbilja suvisni. Chill...
Imam Athlon64 3200+ OC-an sa 2000 na 2450 i hladi ga zalman 7700 Al-Cu.
Temp. su mi sada 30-32 u idle i 40-42 pod opterećenjem, ali će preko ljeta biti barem 7-8 stupnjeva više.
Želim kupiti TT sonic tower ali neznam koliko bi smanjio temp. i dali bi ju uopće smanjio, naravno stavio bi 120mm vent na sonic tower.
Može li mi netko tko ima iskustva sa ovim hladnjacima ili sličnim reći koju bih razliku mogao očekivati zamjenom hladnjaka.
Jer ne želim kupit sonic tower pa da mi temp. bude ista ili stupanj niža. Neznam koliko se ovaj proc može max. ohladiti sa zračnim hlađenjem.
Uglavnom htio bih da mi temp. ne prijeđe preko 45-50°C pod opterećenjem preko ljeta.
Hvala.
Treba mi novi hladnjak koji je prije svega tih , jeftin i neće bit za nikakva OC-nja. Procesor je P4 2.4
Po cijeni ako može do 200kn.
Gledao sam ova tri :
SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000
SCYTHE Shuriken SCSK-1100
SCYTHE Samurai ZZ
Komentari, preporuke.
Hvala!
Treba mi novi hladnjak koji je prije svega tih , jeftin i neće bit za nikakva OC-nja. Procesor je P4 2.4
Gledao sam ova tri :
SCYTHE Samurai ZZ
Komentari, preporuke.
Hvala!
Ja imam ac 64 pro i čujem hdd kako radi a on je 16 dpb,
kupio sam ga prije 3mj za 200 kn a za ove nisam čuo da su tihi.
hmm, a ja kad sam googlao, tražio tihe hladnjake, svugdje pronalazio scythe...
Gledao sam ova tri :
SCYTHE Samurai ZZ
Komentari, preporuke.
Hvala!
definitivno Katanu!!! jer za 185kn u ADM cooler je bolji i od nekih skupljih...uzimaj obavezno!!
definitivno Katanu!!! jer za 185kn u ADM cooler je bolji i od nekih skupljih...uzimaj obavezno!!
samo mi je važno da je tih.... a jel je?
samo mi je važno da je tih.... a jel je?
je brate uzimaj ga neces pogrijesit...!
Ok,hvala na pomoći!
Kupio sam danas katanu 3, ali uz njega nisam dobio adapter za 478 socket. Ima li ga netko možda a da ga ne koristi?
Skužio sam to sad kad sam doma došao :(
Hvala, pozz
s obzirom da nemogu nać adapter nigdje imam dvije opcije:
mijenjat katanu3 za ili samurai zz ili ninja mini rev b
šta je bolje? :/
Jesi siguran da ne moze?
"Što se tiče montaže Scythe je osmislio zanimljivo rješenje izmjene potrebnih nastavaka za različite platforme, koje se jednostavno umetnu u aluminijski blok na bazi hladnjaka. Za Intelove platforme Scythe se odlučio koristiti push-pin sistem, a pinovi na kraju nosača se mogu pomicati na odgovarajuću dužinu za socket 478, LGA775 i LGA 1366 platforme."
Jesi siguran da ne moze?
"Što se tiče montaže Scythe je osmislio zanimljivo rješenje izmjene potrebnih nastavaka za različite platforme, koje se jednostavno umetnu u aluminijski blok na bazi hladnjaka. Za Intelove platforme Scythe se odlučio koristiti push-pin sistem, a pinovi na kraju nosača se mogu pomicati na odgovarajuću dužinu za socket 478, LGA775 i LGA 1366 platforme."
vidiš ti si to gledao ovdje: http://sobitza.com/portal/content/view/720/32/1/2/ pogledaj kakvo je tu originalno pakiranje i dodatke za sockete koje dobiješ, a pogledaj ispod pakiranje od ADM-a ( tj linksa, jer je gore od njega garancija )
Ako si kupio u ADM-u ovu Katanu 3 trebao si dobiti socket 478/775/LGA1366/754/940/939/AM2/AM2+/AM3 prikljucke jer tako tvrde u opisu proizvoda.
Links ima pak Katanu razdijeljenu na intelovu(775/1366) i amd-ovu podrsku zbog cega je i dosta niza cijena.
Kao sto i pises na kutiji se jasno vidi da je podrska samo za intel i jos k tome linksova garancija.
Vidim da je Links distributer scytha pa odakle i linksova garancija, ali i veca cijena uz krivu deklaracciju.
To su ti oni ponudili da mijenjas za ta dva hladnjaka katanu?