Hlađenje A10 7850K

poruka: 5
|
čitano: 976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hlađenje A10 7850K

Imam problem kod očitanja temperature ovog apu procesora. Naime kod restarta u Uefi-u mi prikazuje temperaturu oko 50-60 stupnjeva.

Samu temperaturu nisam mogao očitati niti sa jednim vanjskim programamo kao HWiNFO64,  HWMONITOR, siw, ili AMD overdrive.

Svi ti programi pokazuju jako različite temperature, od nebuloznih koje su niže od sobne do vrlo visokih (u idlu).

Pokušao sam koristiti i MSI afterburner (samo za prikaz temperature- ne i za overclock). Isti mi prikazuje svašta (onscreen).

Isto tako kod igranja u zahtjevnim 3d igrama ne primječujem povećanje obrtaja ventilatora apu-a. Sve me to brine jer se bojim 

pregrijavabnja istog.

Postavke u Uefi-u sam kombinirao od default, pa do prilagođenih (sve se odnosi na podešavanje brzine procesorskog ventilatora)

Ploča je: ASROCK FM2A78M-DG3+, memorija: MUSHKIN Blackline Frostbyte, 997164F, DDR3 2133Mhz, 

APU:  A10 7850K

Ujedno molba, ima li tko prijedlog za zamjenski ventilator procesora (razmišljam o: COOLERMASTER-ovom Hyper T4)

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 23:13 (Mac_os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Hlađenje A10 7850K
Lc Power cc120,za 160kn koliko košta novi nema boljeg.
16 godina
neaktivan

A jedan mali Peltier ispod? Bili tako što išlo?

13 godina
neaktivan
Hlađenje A10 7850K

Od Peltier modula nema koristi ako hladnjak koji se na Peltier stavi nije u staju brzo odvoditi svu tu toplinu (dakle potreban je masivan tower hladnjak ili ekstremnija riješenja). Uostalom prvi korak bi trebao biti undervoltanje ako se ne OC-a te zamjena stock hladnjaka s nekim pristupačnim aftermarket riješenjem. Peltier hlađenje tek ima smisla kod ekstremnih OC-a vrlo moćnih procesora, sama promjena hladnjaka u neki LC-95, LC-120 ili neki drugi hladnjak (ovisno o dimenzijama kučišta) će biti sasvim dovoljan.

Probajte još sa Aida64 provjeriti temperature.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:04 (Blacklord).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam sa Aida 64 extreme zadnjom inačicom u stability testu pokazuje sasvim prihvatljivih 55 oC temperaturu procesora  (vjerujem samim time i gpu-a). E, sada ako je to ispravan podatak onda je ok. Naime ostali programi pokazuju temperature i do 95 stupnjeva....

Kod kvalitetnog hladnjaka za peltier mogu samo smrznuti procesor (-5,-10 C...) i onda se stvara inje u podnožju peltiera.... i kada se to otopi......a to mi nikako nije cilj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 0:22 (Mac_os).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice