Hardware zanimanja

poruka: 7
|
čitano: 1.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

E ovako... zanima me čime se hardware majstori bave, evo software majstori programiraju, prave razne aplikacije ili programe... a čime se hardware majstori bave osim evo overclockiranja, benckmarka ili testanja raznih komponenata...?

Zanima me kakve sve teme imaju u hardware svijetu... i kakvih poslova na ulici (u gradu) ima u vezi hardwara...

LP

Gildoon

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 9:57 (Gildoon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hardware zanimanja

Servis računala mi pada na pamet kao najlogičniji odgovor.

Mislim, možeš ti raditi i kao recenzent hardvera (ako imaš novinarske sklonosti), ili projektant (ako si znanstvenik), a možeš i raditi u nekom PC Shopu.

Ali uglavnom, to je servis računala. Znači, otkrivanje kvara, i popravak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 10:50 (betmen).
15 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

tnxx... ali ipak mislim da nije sve u tome... raditi u tech-shopu LoL :S ... ali ipak gledajuci sa bolje strane, nešto u vezi hardwara sto se studira a serviser mozes biti i nakog tečaja nekog... evo više me zanima nešto slično sto si rekao projektant (znanstvenik) ... takve stvari... malo veće stvari :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

Mi u firmi projektiramo i sklapamo elektroničke uređaje i industrijska računala, programiramo mikrokontrolere i FPGA, a ako nam zatreba veća serija možemo i ASIC. Zapravo nema tu neke radikalne podjele - softverski odjel piše softver da to sve skupa radi nešto korisno.

Ako si na to mislio...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

da da :D

moze mali opis posla?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

Ukratko, od nule napravimo kompletno računalo, od tiskane pločice do softvera {#}, uključujući ako treba hardverski ubrzanu grafiku, VGA, DVI, Ethernet, USB, PCI-E, digitalije i analogije. Ali ne koristimo PC arhitekturu nego jednostavnija rješenja koja su nam više optimalna. Recimo, naš CPU na oko 200 MHz se zboota, inicijalizira sav preostali hardver i pokrene aplikaciju u oko pola sekunde. Same detalje projektiranja hardvera međutim ne znam - ja sam softveraš. Obzirom da neki od dečki rade na doktoratima, pretpostavljam da nije baš skroz trivijalno {#}. Imamo i par patenata... osciloskope, analyzere, lemilice, rukavice, komponente spaljene od eksperimenata...

Posao generalno ide nekad bolje, nekad lošije, trenutno je srećom "bolja" faza i možda će nam trebati par novih ljudi tijekom iduće godine. Za stručnu spremu, teoretski nam je svejedno, u praksi FER daje najbolje predznanje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hardware zanimanja

e hvala... takav nekakav odgovor sam u ocekivao :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice