Enermax 120mm vent

poruka: 25
|
čitano: 4.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Enermax 120mm vent

Pozdrav zanima me dali neko ima ovaj ventilator

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+ENERMAX+UCAPV12A-BL,+Blue+LED,+120mm,+1700+okr/min&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.216

kakav je,dali je bučan,kako svijetle ledice, i što se dobije od dodatne opreme

hvala!

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RE: Enermax 120mm vent
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav zanima me dali neko ima ovaj ventilator

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+ENERMAX+UCAPV12A-BL,+Blue+LED,+120mm,+1700+okr/min&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.216

kakav je,dali je bučan,kako svijetle ledice, i što se dobije od dodatne opreme

hvala!

nemam ga, ali baš sam čitao čim je došao na linksove stranice. po specifikacijama nije loš :/

Noise samo 15 dB, to je skoro pa nečujno. 

ima jako dobar protok zraka, a od opreme. to ne znam, ne piše {#}

da mi treba, uzeo bih ga. preporučujem, ako uzimaš naravno.

** Live 4 Music **
15 godina
Enermax 120mm vent

Taj je super u mene je *ebeni manhattan 80mm,i 30dB cuje se ko traktor.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
tpg kaže...

Stavi koju kap motornog ulja da se podmaže-to će ga stišati.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
Enermax 120mm vent

I ja si gledam da uzmem jednog Enermaxa.Ovaj je dobar samo gledaj da je 15dBa minimalna buka pri 700 okretaja jer to bi bilo čudo da radi na 1700 okr. ,a tako tiho.Po meni Enermax ima najljepše LED ventove.Ja bih ga uzeo.

Evo tehničkih detalja venta sa službene stranice.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
vexx5555 kaže...
tpg kaže...

Stavi koju kap motornog ulja da se podmaže-to će ga stišati.

Radi na 2500 rpm.Nema se sta tu podmazivati.

17 godina
Enermax 120mm vent

ja sam nedavno promjeni sve i ubacio dvije usisne 8cm kame i jednu za ispuh 12cm.

900 doslovno necujnih na 11decibela.

razmisli o ovom tajfunu.

razmisli opcenito o Scythe-u {#}

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
torrente kaže...

ja sam nedavno promjeni sve i ubacio dvije usisne 8cm kame i jednu za ispuh 12cm.

900 doslovno necujnih na 11decibela.

razmisli o ovom tajfunu.

razmisli opcenito o Scythe-u {#}

ako mislis za mene meni treba od 80mm

16 godina
neaktivan

Imam enermaxov vent u kucistu takodje 12-ka ali ne ovaj model...prezadovoljan sam, tih je...od standardne opreme dobio sam alu felge ali sam morao doplatiti za klimu...jbg sta ces ide ljeto klima ce trebati {#}

Salu na stranu za enermax preporuka...

He who dares, wins
17 godina
Enermax 120mm vent

mislio sam na pokretaca teme.

mozes slobodno kupit ovo od 8cm.

meni su dva komada sa prednje strane chiefteca.

milina...treba nabit uho doslovno na kutiju da bi ista cuo.

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Enermax 120mm vent

Hvala svima....

mislio sam staviti tog enermax-a na ispuh radi pozicije led-ica da se vide....a prastarog i tihog,bome i skupog Papsta napred....

a od ostalih tihih i efikasnih ventova kojega bi mi preporučili?

...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Enermax 120mm vent

kao sto sam povise napomenuo. skythe.

nema ti kod njih buke. pouzdanost i dug vijek.

samo nadjes koja ti dimenzija treba.

nisu skloni tim "star wors" svjetlecim cudesima :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
torrente kaže...

kao sto sam povise napomenuo. skythe.

nema ti kod njih buke. pouzdanost i dug vijek.

samo nadjes koja ti dimenzija treba.

nisu skloni tim "star wors" svjetlecim cudesima :)

trebaju mi od 120mm,ako je moguče jedan za upuh drugi za ispuh...

jer ako kupujem odmah kupim dva...a ovaj papst-ić ide u drugi komp....

inače frend mi preporučuje scythe gentletyphoon..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 22:04 (RaZ0R9111).
17 godina
RaZ0R9111 kaže...

Hvala svima....

mislio sam staviti tog enermax-a na ispuh radi pozicije led-ica da se vide....a prastarog i tihog,bome i skupog Papsta napred....

a od ostalih tihih i efikasnih ventova kojega bi mi preporučili?

...

Scythe Gentle Typhoon ili Kama Flow 2. Oba su pogodna i za horizontalnu i za vertikalnu ugradnju. Genijalni ventovi. Typhoona koristim u HTPC-u za usis, a Kama Flow 2 je na GF8800GT pasivnoj. U trafe sam pobacao S-Flex, to puše ko ludo, ali se čuje malo jače iznad 800rpm. Typhoon je bolesno bešuman, to je THE vent, kad ga imaš u rukama ne vjeruješ koliko je to robusno, a Kamu 1200rpm vrtim na 600rpm. Recimo Kama od 1900rpm se zavrti već i na 2 i kusur V, i rejtana je na 120000 h, a cijenom oko 70 kn ako se ne varam, mislim da je to zakon vent (jedan mi još leži na stolu, još razmišljam dal da mijenjam origigi stražnji vent iz HAF-a 912+ ili ne. Imao sam kroz desetak godina najmanje desetak Enermaxa od 8 i 12cm po kantama, sve sam ih izbacio jer su se svi podmuklo čuli i na najmanjim okretajima. Neznam kakvi su Enermaxi sad, zadnjeg sam kupio prije cca dvije godine. I ja sam planirao uzeti jedan ovaj plavi s ledicama za ispuh. Ako uzmeš javi kakav je.

Deckard
17 godina
Enermax 120mm vent

1400 okretaja za usis (27db sasvim pristojno)

900 okretaja za ispuh (11db)

ako ti nije napeta lova, mozes imat iste okretaje za usis i 21db sa tajfunom ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Enermax 120mm vent

Jedno pitanje do koliko je dB vent. necujan,u mene je spomenuti od 30dB pa je preglasan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Enermax 120mm vent

lol  ,nema necujnog. stvar percepcije, stvar opsjednutosti necim...imas ljudi koji zele uvije cut nesto ili necem nac manu.

stvar gdje je pc. drasticni su padovi u razmjeru buke spustajuci se od 30 prema dolje.

sve treba isprobati. ovaj gore spominjani od 900 okretaja i 11 db...nisam gluh covjek,ali cujem ga kad zaljepim glavu na kutiju da mi puse u uho lol.

pod pojam "cujem ga"...to je ono,"aha,radi"  lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
torrente kaže...

lol  ,nema necujnog. stvar percepcije, stvar opsjednutosti necim...imas ljudi koji zele uvije cut nesto ili necem nac manu.

stvar gdje je pc. drasticni su padovi u razmjeru buke spustajuci se od 30 prema dolje.

sve treba isprobati. ovaj gore spominjani od 900 okretaja i 11 db...nisam gluh covjek,ali cujem ga kad zaljepim glavu na kutiju da mi puse u uho lol.

pod pojam "cujem ga"...to je ono,"aha,radi"  lol

Gle nisam mislio na necujan da je krepo umro,vec ono da kad radim na kompu da nije kao usisivas kuzis,vec tek kad mu se tek priblizim da se onda cuje.

14 godina
Enermax 120mm vent

Svima je jasno da je scythe gotovo najbolja marka na području hlađenja računala, no ta ista kvaliteta TRAŽI i višu cijenu. Zato, ako nekome dosta znači 30-50 kn razlike, za "sličan" cooler. Enermax, spire, Sharkoon i ostali su ne loše opcije.

zato, Enermaxa preporučujem. 

** Live 4 Music **
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
tpg kaže...

Gle nisam mislio na necujan da je krepo umro,vec ono da kad radim na kompu da nije kao usisivas kuzis,vec tek kad mu se tek priblizim da se onda cuje.

nema ovdje usisivaca. to ti je sigurno.

ima jedan problem. alo imate onaj cpu cooler koji dolazi sa procom, on ce vam odvuc svu paznju i stvorit enormnu buku.

kako pored njega ocijenit rad perifernih?

opet i tu treba jedan ninja ili samuraj :)

sudy_freak kaže...

Enermax, spire, Sharkoon i ostali su ne loše opcije.

zato, Enermaxa preporučujem. 

nisam koristio ,pa nemogu suditi ;)

mislim da se radi o podnosljivim novcanim izdacima.

17 godina
Enermax 120mm vent

Kome nisu presudni rpm i killer protok zraka (recimo u HTPC računalima) preporučam Sharkoon Silent Eagle. Je da je cijena nešto viša, ali to su majstorski ventovi. Imam jedan od 8cm na grafi u HTPC-u (pasivna GF9400GT) + dva 8cm na ispuhu, svi se vrte na 800-900rpm, to je bolesno tiho. Ali to je stvarno tiho, čak i kad ih slušate na pola metra i da samo oni rade, isprobao sam jer sam bolestan na tišinu kompova. Friendu smo strpali jedan 12cm primjerak horizontalno u trafo (bez obzira na sleeve bearing), i to se ne čuje nimalo. Prali smo Phenom II X2 s nekom prosječnom okolinom Primeom95 i trafo nikad nije prelazio 38°C na cca 24°C temp. u prostoriji (mjerili smo temp. unutra trafe Scytheovim termistorom s regulatora ventova). Uz te ventove dolaze i dijelovi za meku gumenu montažu.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Enermax 120mm vent

http://www.enermax.com.tw/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=4&lv1=32&no=108

ja imam ove u kucistu...i stvarno su tihi, jedino sto se cuje iz kucista je stock kuler sa cpu i grafe...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koji su najbolji 80mm fanovi.Trebaju mi za usis sa strane kucista i za ispuh sa straznje strane.Cijena do nekih 50-60kn.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
Re: Enermax 120mm vent
malina22 kaže...

http://www.enermax.com.tw/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=4&lv1=32&no=108

ja imam ove u kucistu...i stvarno su tihi, jedino sto se cuje iz kucista je stock kuler sa cpu i grafe...

Potpisujem , imam 3x 120 mm, i 1x 140mm istih, pretihi su :) , ja ih ništa ne čujem .... s obzirom da nemam stock nego noctua-u (nh-d14) , ventove uopće ne čujem, osim kad se grafa zalaufa .... prst gore za navedeni vent svakakoooo . BTW. ja sam npr uzeo te t.b.sillence, i stavio neonke, tako da opet imam svijetlo , pa vidi kak izgleda ... mislim da ti je to dobro rješenje ...

Air Flow (m3/h) : 71.54

Speed (RPM): 900(±10%)

Noise (dBA): 11

i da... cijena je više nego prihvatljiva za takav vent : http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=COL-8107

to >> "ivanole" i "tpg" , isti model >enermax t.b. sillence 80mm=66 kn > melcomp  (15 DBa, air flow 47.47, na 1600 rpm+-10%)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 21:52 (domba_Os).
15 godina
Re: Enermax 120mm vent
Ima koji iz Linksa,jer mi je najblizi.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice