CREATIVE LABS X-Fi Titanium HD - preporuka ?

poruka: 24
|
čitano: 3.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Uzimam si zvučnu karticu.Ova mi je zapela za oko,ima dobre review-w za glaybu i gaimg,koristit ću je upravo za to.Preporuka za nju,neku drugu u tom cjenovnom rangu ? Imam Logitech Z-4,2.1 zvučnike.

Hvala.

http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-e-creative-labs-x-fi-titanium-hd&option=artikl&id_kategorija=05232&id_artikl=052.320.009

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 22:26 (QFlash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sigurno imaš potrebu za tako skupom zvučnom?

Moja preporuka bila bi ti kupovina neke od 500-600 Kn, recimo Asus Xonar DX/XD.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: CREATIVE LABS X-Fi Titanium HD - preporuka ?
191x7 kaže...

Sigurno imaš potrebu za tako skupom zvučnom?

Moja preporuka bila bi ti kupovina neke od 500-600 Kn, recimo Asus Xonar DX/XD.

Kad već kupujem rado ću dati malo više,500kn razlike nije strašno s obzirom da tko zna oću li više imati i potrebu za novom/boljom.

17 godina
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ako ćeš ulagati toliko u zvučnu karticu onda nemaš puno ni izbora kod nas ili tu ili xonar st tj. stx... što god uzmeš nema greške što se tiče kvalitete
od te tri uzmi jeftiniju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ak već ideš na vrh uzmi ovu :-D

http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-e-asus-xonar-hdav-1-3-deluxe-7-1&option=artikl&id_artikl=052.320.010

Mislim ono za obično igranje, više od integrirane kartice stvarno je overkill, ako si audiofil onda  ajde, ova gore po meni je mnogo bolja od Creative labsa, odziv manji od 10 Hz, to samo Hi-End oprema može isporučiti do tvog uha.

Creative ima 8 analognih i 2 dig kanala, to ti može trebati jedino ako miksaš albume na crno. :-D

Pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

..a i zvučnici ti nisu nešto...da spajaš na vanjsko pojačalo neke mid klase i zvulje mid klase (svako po cca 3 - 4000kn) još ajd...al ovo...bacanje novaca. uhom nečeš čuti razliku između te zvučne koju želiš kupiti i integruše.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj sada baš tako {#}

Sigurno će čuti razliku između bilo koje zvučne i integrirane. Ali sad razliku između tih po 1500 krznenih i 200 na te zvučnike teško da će čuti.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
16 godina
protjeran

Nabijate mi komplekse zvučnicima :-P Mislim da u trenutnoj zvučnoj konfiguraciji zvučnici čine jači dio,ne kažem da kasnije neću uzeti bolje zvučnike,no zasigurno očekujem primjetnu razliku već i sa ovim zvučnicima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po mom mišljenju bacanje novaca zbog Logitecha. Da imate barem mid-fi a da ne govorim o pravom hi-fi sustavu bilo bi potpuno isplativa ta zvučna ili Xonar ST,STX. Dakle sustav u kojem svaka komponenta ima svoj "pedigree" te sistem u cijelosti košta nekih ~10-20 tisuća krznenih beštija. Ovako sa tim koloriranim zvučnicima ne mogu vidjeti smisao spajanja zvučne višeg ranga od ovoga. LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 9:44 (Blacklord).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Kad bi išao na kvalitetnije zvučnike,2.1,dostupne u našim dućanima - preporuka bi bila ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
QFlash kaže...

Kad bi išao na kvalitetnije zvučnike,2.1,dostupne u našim dućanima - preporuka bi bila ?

nikakvi bez kvalitetnog vanjhskog pojačala! skupi pare za recimo neki rotel 01, 02,03...i zvučnike eto, MA bronze ili silver, možda B&W 601, 602  i onda ti se isplati kupovati zvučnu za 1000kn

17 godina

Logi Z623, Cors SP2500 od ovih nekih "kompjuterskih", iako je Cors malo precijenjen. Od prave hi-fi opreme ne bi znao, ali trebao bi i neko pojačalo uz njih. A ovisi i koliko bi krznenih izdvojio.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina
QFlash kaže...

da ja sada odlučim investirai u nešto uzeo bih:

- za manje ulaganje corsair sp2200 + xonar d1 ako imam slobodan pci ili na xonar dx ako imam slobodan pciex1 - obe su kartice potpuno iste osim načina spajanja s matičnom i dodatnog napajanja dx

- za veće ulaganje uzeo bih m audio av40 i xonar st

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:16 (igy).
14 godina
protjeran

sad ni sam nisam siguran jesam li te dobro shvatio - trrbaš zvučlnu zbog muzike ili igara, jer ako su igre onda ti pojačalo baš i nije izbor jer ne podržava 5.1 zvuk, dakle onda ti treba AV receiver i set od 6 zvučnika (5.1).

A tu moraš skupiti još više para...

u sistemu samo stereo sa onim zvučnicima koje sam ti ja savjetovao woofer ti ne treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Igre,glazba (uglavnom trance tipa 

i 
 gdje su mi visokotonci bitni koliko i bass),filmovi.Tim redom.

Prioritet je da su 2.1.Evo njuškajući malo našao sam Creative Labs Gigaworks T3,čine mi se vrlo solidni.Dakle ne želim ulagati u odvojeno pojačalo i zasebno birati zvučnike i i sub za njega,želim sve u jednom 2.1 paketu.

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/creative-gigaworks-t3-2-1-speakers-471391/review 

Dakle ovako nešto želim,samo da je dostupno u hr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:18 (QFlash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
QFlash kaže...

Igre,glazba (uglavnom trance tipa 

i 
 gdje su mi visokotonci bitni koliko i bass),filmovi.Tim redom.

ako su ti bitni igre i filmovi, idi na logitech, a tu se jedino nudi Z623

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:21 (igy).
15 godina
neaktivan

Za lovu od Titaniuma HD bi radije uzeo Xonar ST, inače vrlo dobra zvučna taj Titanium HD, ali opet - spojiti ju na Z4? Pa to baš i nije neka sreća, zašto radije ne ići onda na nešto razumnije tipa Xonar DS za 360kn?

Jedino podržavam kupnju skuplje zvučne ukoliko dugoročno misliš graditi nekakav Hi-Fi zvuk spojen na PC, pa ćeš u dogledno vrijeme uzeti nekakvo stereo pojačalo i primjerice par Dali Concept-1 za početak.

Ovako za analogno spajanje prosječnih zvučnika, ne bi iznad 50 eura išao, ne treba jednostavno, razlika nije takva da ćeš zinuti a ostati ćeš kratkih gaća što se tiče novčanika.

Za Z4 je idealna kartica nova Xonar DS iz trgovine ili polovna X-Fi Titanium po 350kn. Tu su onda još i X-Fi Xtreme Gamer i Xtreme Music, al su ih đubretari iz Creativea proglasili EOL-om, pa eto, imaš moddane drivere od PaX-a za skinuti, što dođe kao još bolje {#}, jer su službeni često bugoviti (meni nisu bili ali vidio sam svašta).

Dakle boldano što se tiče zvuka za tebe i Z4tki.

Eventualno, ali eventualno još i kakva M-Audio Revolution 5.1, ali zbog slabije podrške u igrama ipak bi zaobišao. Xonar ima EAX 5.0 emulaciju, X-Fi Titanium također, razlika je rekao bi nikakva u zvuku, obje su izvrsne.

EDIT : Ako bi prodavao Z4 i u dobrom su stanju ja bi uzeo možda za curu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:32 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
thedream kaže...

Za lovu od Titaniuma HD bi radije uzeo Xonar ST, inače vrlo dobra zvučna taj Titanium HD, ali opet - spojiti ju na Z4? Pa to baš i nije neka sreća, zašto radije ne ići onda na nešto razumnije tipa Xonar DS za 360kn?

EDIT : Ako bi prodavao Z4 i u dobrom su stanju ja bi uzeo možda za curu.

Ok,slažem se i prihvaćam da mi za moje Z4 ne treba Titanium HD.Sad gledam kakve vrlo solidne zvučnike u 2.1 konfiguraciji.Ili ću jednostavno uzeti Xonar DS i biti zadovljan neko vrijeme.

Inače Z4 su mi nakon gotovo 3 godine korištenja u besprijekornom stanju,čuvam ja svoje stvari :-) (malo kad su radili na pola snage,a kamoli do kraja)

15 godina
neaktivan

Uzmi Xonar DS, veća je razlika između onboard smeća i Xonara nego između Z4 i primjerice Z623, novac ćeš baciti a i dalje si na kramp zvučnoj, tim više što analogno spajaš.

Xonar DS, za tebe.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Xonar DS it is.

Hvala svima na sudjelovanju u temi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje, recimo kod solidnog Hi-Fi sustava, sa višekanalnim digitalnim pojačalom, dal je uopće potrebna neka zvučna, ako se sve to spoji "digitalnim" (S/PiDF il kak se već piše) kablom u matičnu, odnosno integriranu zvučnu, dal bi se na taj način sve odvijalo u pojačalu a na zvučnike bi dolazio "puni" zvuk, volio bih da mi ovo neko malo pojasni!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:56 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivsa kaže...

Imam jedno pitanje, recimo kod solidnog Hi-Fi sustava, sa višekanalnim digitalnim pojačalom, dal je uopće potrebna neka zvučna, ako se sve to spoji "digitalnim" (S/PiDF il kak se već piše) kablom u matičnu, odnosno integriranu zvučnu, dal bi se na taj način sve odvijalo u pojačalu a na zvučnike bi dolazio "puni" zvuk, volio bih da mi ovo neko malo pojasni!?

Nije potrebna ukoliko na ploči imaš digitalni izlaz (optički ili coax). U tom slučaju bi DAC na receiveru ili pojačalu odradio konverziju signala, zatim pojačalo odrađuje pojačanje signala koji se proslijeđuje na zvučnike. Za slušanje glazbe u stereo načinu, najbolji način je ipak nekakav vanjski USB DAC.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice