imam problema imam 2 venta od 120 mm blue led i rade na 1200 obrtaja u 1 min i čuje se komp jel postoji nešto što bi moglo smanjit njihov rad na npr 700 obrtaja il tako nesto???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam problema imam 2 venta od 120 mm blue led i rade na 1200 obrtaja u 1 min i čuje se komp jel postoji nešto što bi moglo smanjit njihov rad na npr 700 obrtaja il tako nesto???
Postoje potenciometri, postoje posebni gotovi kabeli s prilagodbom 12V na 5V ili 7V i uvijek postoji mogućnost ručnog prespajanja da ne radi vent na 12V već da mu se dovodi samo npr 7V.
Mnogi ventilkatori traže više od 5V za rad, tako da je recimo 7V taman, to doslovno smanji brzinu vrtnje.
Ne znam koje točno ventilatore imaš, no 12 cm s 1200rpm ne bi baš trebali biti glasni. Jesi siguran da su oni izvor buke?
Ako su spojeni na matičnu pomoću BIOSA reguliraš vrtnju.
da jesu oni su izvor buke jer jucer sam ih kupio..prije nego sta sam ih imao nije bilo buke tišina totalna i stavim ta 2 venta i odmah buka :S
http://www.njuskalo.hr/image-big/procesori/ventilator-120x120x25-mm-4-led-plavo-kuciste-slika-7098756.jpg ovo je slika tih ventova kak izgledaju
nisu spojeni na matičnu spojeni su na napajanje
nisu spojeni na matičnu spojeni su na napajanje
Onda nabavi 12v na 7v pretvornik, imaš u Linksa čini mi se.
Čekaj, ti ventilatori nemaju uopće 3-pin konektor odnosno imaju samo molex (veliki, 4-pin)?
da samo 4 pin imaju tako isto izgledaju...neznam šta da radim
budem vidio mozda nesto napravim..al svejedno ak postoji kakav program slobodno ga napišite :d
budem vidio mozda nesto napravim..al svejedno ak postoji kakav program slobodno ga napišite :d
Kakav program bolan, ne utječe program na rad napajanja, napajanje na konektor daje 12V i tu se ništa softverski promijeniti ne može.
Da su ventilatori koji se spajaju na 3-pin fan konektore na određenim pločama se može podešavat (smanjivat brzina).
da neotvaram novu temu
imam soprano kuciste, uzasno mi buci vent koji je prikopcan na stranicu, koji je moguci uzrok tome?
ali kada odserafim stranicu i naslonim je uza stol onda nebuci?
da zamjenim vent ili vidim jer sve dobro spojeno, nisam bas na ti stim a ni na vi
da neotvaram novu temu
imam soprano kuciste, uzasno mi buci vent koji je prikopcan na stranicu, koji je moguci uzrok tome?
ali kada odserafim stranicu i naslonim je uza stol onda nebuci?
da zamjenim vent ili vidim jer sve dobro spojeno, nisam bas na ti stim a ni na vi
Probaj ga malo pritegnuti ako je se olabavio i očistiti ako je prljav.
Ako to ne pomogne, nabavi tiši vent i to je to.