Pozdrav ljudovi,
Prebacujem se ovih dana na Bnet a gazda stana je rekao da mu nije zgodno vuč žice (lol) pa bi se spajao bežično.
Kupio bi mrežnu sa antenicom za oko 150kn, možda i rabljenu ako se nađe nešto dobro.
Moje pitanje Vama bi bilo, koliko će veza biti stabilna na tako jeftinom hardveru i hoće li uopće loviti signal?
Sve sugestije su dobrodošle, možda ima i boljih rješenja ili netko ima dobru karticu za preporučiti, kakva su iskustva
sa sličnim stvarima itd.
Slika je tlocrt tog dijela stana, gdje bi se sve to nalazilo, zgrada je relativno nova pa zidovi nisu debeli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jednostavno je u tvom slučaju. nije to velika daljina.
ovaj uređaj to odradi bez beda.
i usb napajanje ima, možeš koristit za uređaj koji ti treba(ako imaš lap, drugi pc il neš treće)
Imam loša iskustva sa USB adapterima jer je obično softver ubojito loš.
U idealnom bi da je kartica na PCI, nesto ovak ili ova na akciji.
Mozda sam subjektivan što se tiče USB-a ali prijatelj je kupio to za stari laptop
da bi na kraju ipak kupio karticu ...
ok, kažem, imam je i super radi. ima dobru antenicu i dobro hvata na daljinu.
ak želiš ipak karticu, uzmi si tako neku običnu, ali nabaci gore jaču antenu, sve te male koje su oko 2dbi neće imat nikakav range i kvaliteta signala će bit pušiona.
Edit:
jeftino a snagom puno bolje od skupih usb il pci verzija sa slabom snagom/malim dometom.
ili ova kartica...samo da ima odvojivu antenu.
uživaj, nemoš pogriješit.
Ovo mi izgleda super, sa ovom prvom dosta jeftinije. Još ću prosurfat, vidjet cijene, pa sutra ujutro idem kupit.
Hvala!