Ljudi,pozdrav! Zanima me kakav je mobitel ZTE Blade L3 jer ga mislim kupiti pa mozete li mi pomoći vi koji ga imate ili ste ga koristili. Zanima me kakva je kamera, ima li dovoljno memorije, jeli brz i općenito kakav je? Evo link od mobitela: http://webshop.vipnet.hr/vipme/vipme-kompleti/Vipme-komplet-ZTE-Blade-L3-bijeli/11458 .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajde da ti možda pomognem, ja imam ZTE Blade L3 takvi bijeli iz VIP-a kakvi ti namjeravaš uzeti, već evo godinu dana. Prije njega sam imao sony-ericsson xperija x10 velika, i do tada sam bio izuzetno zadovoljan sa xperiom, međutim kad sam nakon četiri godine prešao na ZTE L3 bio sam vrlo iznenađen, ugodno, radi se o prilično dobrom uređaju s obzirom na cijenu i pogotovo na opće mišljenje svih, a naročito onih koji ga nisu nikada imali... Na forumima češ nači razna uglavnom loša mišljenja o ZTE ima opčenito... ja sam to sve pročitao i ne slažem se s tim... uređaj je vrlo brz, ima primjeren odaziv na komande, najviše prigovora na ekran, da nema boje i nije kvalitetan, a ja ti kažem da je ekran sasvim u prosjeku mnogih, mnogo skupljih uređaja. Nije svemoguć i nije nikakvi vanstandardni uređaj koji bi po nečemu iskakao iz prosjeka, ali meni bar, prilično pouzdan, imam privatni biznis i na mobitelu sam stalno, baterija me več godinu dana dura cijeli dan telefoniranja i snimanja poneku sliku... normalno kao i svi drugi čak i nešto bilje...kamere su sasvim solidne 8Mpx je dovoljno dobra kamera za normalnu upotrebu, a i prednja 2Mpx je solidna i u prosjeku drugih marki mobitela... Imao sam u tih godinu dana jednu reklamaciju, pao mi je u kantu sa vodom i odnio sam ga u VIP na servis, uglavnom nakon tjedan dana sam dobio uređaj sređen i dalje radi bezprekorno. Nije mobitel sa kojim češ osvajati djevojke kad ga staviš na stoj, ali je po mom iskustvu dobar radnik i pouzdan kao mobitel, a ne kao "šminker"... Tvrdim da ide u korak sa svima drugim mobitelima, naročito Huawei, LG i takvi izvikani a ništa bolji... Evo ako sam ti pomogao da se odlučiš
bilo bi mi drago da se uvjeriš u ovo što sam ja napisao iz svog iskustva.. Pozdrav
Ja sam ga kupio prosle godine u 8. mj. narucio ga preko web shopa vip, koštao 550kn , 10kn vip kartica gratis i besplatna dostava.
Mobitel je perfektan , viber ,whatsapp i skype radi bez štekanja . kamera je solidna . Best buy ever !!!
Torbica-novcanik na ebay za njega 3 dolara , to si kupite obavezno .
Ja razbio staklo digitizer touch ,narucio preko ebay za 7 dolara i sam promjenio.
Prije par godina sam kupio Samsung S3 na kojem mi je sin razbio displey, popravak 900kn.
Nedam više nikad preko 100eura za novi smartphone.
Susjed mi je updejtao ANDROID MARSHMALLOW na ovaj mob, sve radi perfektno. neznam da li se sad garancija gubi , ali svejedno.
molom za pomoc,imam zte blade 3,nakon vracaja na tvornicke postavke sve radi normalno osim aplikacije trg.play,kod pokretanja te aplikacije samo mi javlj pogreška poslužitelja,dali je neko imao slicne probleme i kako to rješiti ?
Ovako... Mogu pomoc, ali prvo reci jesi li imao android 5.0 na njemu ( vjerovatno jesi ako je kupljen u vipa)
Ako ga oces popravit, mozes sam nije nista tesko, i neces morat placat za popravak bezveze. UGLAVNOM...
POTREBNO:
-Pc
-Zte blade L3
-Micro Usb kabel (za spojit mob sa kompom log.)
-SPFlashTool program (link:
http://www.mediafire.com/download/ai...01%29.rar.html )
-MTK mt6582 driveri, tu imas i objasnjenje kako ih stavit na engleskom (link: http://www.teamandroid.com/2016/02/09/download-mediatek-mt65xx-usb-vcom-drivers-installation/ )
- S ove stranice preuzmi zaokruzeno u prilozenim slikama (link: http://www.android-hilfe.de/thema/zte-blade-l3-stock-rom-5-0-2.780047/ )
1. Jesi li sve preuzeo?
2.Stavi sve te (preuzete) datoteke na desktop- lakse je za koristit.
3. Instaliraj drivere za ZTE... tj. one MTK65XX Preloader drivere po tutorialu sa te stranice ^^^
4.Ako si dobro instalirao drivere, idi u command prompt (upisi u search u start meniju cmd, da taj prvi program sa crnom ikonom ), otvoriti ce se crni prozor. U njemu upisi (bez navodnika) " mmc devmgmt.msc" i otvorit ce se device manager.
5. Spoji Zte s usb kablom i ako si dobro instalirao drivere trebalo bi među svim onim negdije pisati MTK65XX ili nesto slicno.
6. Odspoji ZTE
7. Otvori Spflashtool.rar i run-aj kao administrator (desni klik pa negdije pri vrhu ) na SpFlashtool.exe
8. U tom programu idi u download (u privitku, ta slika je spflashtool u download meniju)
9. Stisni scatter loading i otvori
ZTE-Blade-L3_151119_ForFlashtoolFromReadBack_160630-205407.rar i nadi u tome "mt6582 scatter.txt" i otvori ga.
10.Onda bi neka od polja u Spflashtoolu trebala biti popunjena, a ona koja nisu pritisni i istoj mapi gdije je bio i scatter text otvori i stavi u pripadajuce polje. Npr ( polje EBR1 je prazno... Pritisni ga, otvore se datoteke, idi na desktop, mapa sa stock firmware-om i nađi file s imenom EBR1 ili slicno (neces odabrati MBR hahah)
11. Polja cache i data bi trebala biti prazna.
12. Odaberi sve "kucice" osim preloader,cache i data
13. Pritisni download - Mobitel ne smije biti spojen do SAD
14. SADA spoji mobitel.
!VAZNO!- Ako se mobitel odspoji tokom flash-a, bit ce cigla... doslovno... Naravno i to se moze popraviti u ovom slucaju, ali ipak... Bolje da ostane spojen cijelo vrijeme.
15. Traka na dnu SPFlashTool-a bi trebala pocrvenjeti, pa pozutjeti ako se dobro sijecam... I trebalo bi pisati nesto kao "downloading flash XX%...
16. Program ce obavijestiti kad je gotov.
17. Probaj upaliti mobitel. Prvi put to moze potrajati do max 10min.
18. AKO SE NE UPALI- Izvadi Bateriju, vrati je i onda kad vratis poklopac stisno Vol+ i Power kako bi usao u Recovery. Tu mozes navigirati samo sa tipkama ( Vol+ > gore, Vol- >dole, Power> Odaberi). Tipkama navigiraj do clean cache i odaberi, sacekaj. Kad bude gotov odaberi power down. Tad ce se ugasiti. I onda probaj ga upaliti ponovo.
Nadam se da sam pomogao, Malo je podugo, ali isplati se pokusati .
Pozdrav.
Da podijelim svoje iskustvo s flesanjem zte blade l3 (vip) broj na bateriji (P/D): 2015/01/12 to je jedino sto znam o reviziji mobitela.
Naravno flesao sam mob. bez da sam prvo backapirao firmware sto bi preporucio svima koji flesaju bilo koji mob. jer je puno revizija kod svih mobitela.
Probao sam vjerovatno 20 firmware-a od stock-a sve verzija (EU oznake firmware-a koji bi trebale radit ali nerade) 5.0-5.02 do raznih custom verzija od kojih vecina ima (White screen) odnosno nerade a koje rade neradi sim i sl.
Velika vecina stock verzija (EU) radi ali u jednoj s nemoze instalirat messenger u drugoj se baterija nepuni ili je mob usporen.
Probao sam i prepakirat kernel (boot.img) za custom verzije ali i kad nije ima (White Screen) nije radio sim ili problemi s displejom.
Zakljucno samo jedan firmware radi barem u mojoj verziji mob. to je stock firmware s oznakom MD MT6582__ZTE__ZTE_Blade_L3__P182A20__5.0.2__DIS_MD_B128SL_P182A20V1.0.1 .
Jedini problem u ovom firmware-u je sto je userdata premali (2gb) ali sam napravio verziju za 4gb (ebr).
Objasnjenje kako flesat firmware-a je u post iznad koji je postavio @dario_theandroidgu.
Znaci razlika je samo u tome sto treba nakon ekstratiranja firmware-a zamjenit ebr1 i ebr2 s ovim koji sam postavio ovdje a moze i bez toga samo sto userdata (to je particija na kojoj se nalaze instalirani programi,slike i sl. ) biti 2gb. sto je premalo jer nakon instalacije ostaje 300-400mb slobodno.
1. SP Flash Tool (Oficijalna stranica) Linux i Win. verzija.
2. Firmware Stock 5.0.2
3. Ebr userdata 4gb.
Sretno flesanje. ;)