WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.046.130
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Dex.pwn kaže...

Javi nam brzinu Androida kad ga napumpaš fotkama, glazbom, appovima i sl... ;)

Kartica od 64gb puna fotografija i glazbe sve radi normalno, ti sigurno misliš na 2009. godinu kada je to bio problem.

Aplikacije se otvaraju jednako brzo kao i kod prve instalacije a imam skoro pa low end uređaj (NOA H4, 2gb ram 1,4ghz 4 jezgre procesor).

Aplikacija Photos na WP10 je nešto najsporije što sam koristio, ikada. Nikako da se do kraja sinkroniziraju fotografije sa OneDriveom, pa skoro svako mjesec dana ponovno to sam počme raditi bez da sam stavio ikakvu sinkronizaciju.

Swedish latin super funk.
18 godina
Dex.pwn kaže...

Zato je u današnje vreme WP trom out of the box.  Ali ozbiljno, na osnovu nečeg što je važilo pre par godina tvrdite da je WP brz, i kad neko kaže da je imao prilike da uporedi jedan od najpopularnijih WP uređaja sa modernim Androidom iste cenovne klase i da je Android mnogo responzivniji, tvoj protivargument je da se Android može dovesti u stanje da radi sporo. 'Ajde?

Uzgred, koji OS se ponaša normalno kad napuniš kompletan storage? Mada, eto, imao sam preko 50 aplikacija na onom Cubotu, provalio sam da sam prepunio interni storage po tome što odjednom više nije hteo da updateuje aplikacije. 

15 godina
Ivan(4) kaže...
dadn kaže...

... stabilan, siguran i brz... 

Brz? "Nekad bilo, sad se spominjalo." Imam WP od 150€ (Lumia 640), a moj otac Androida od 150€ (LG Leon 4G, Android 5.1). Pogodi koji je očigledno responzivniji.

...

Ne znam ja kako tvoj Android tako dobro radi, baš me zanima koliko slika, podataka i aplikacija imaš na njemu. Ne znam zašto misliš da Lumia 640 nije brza, il responzivnija. Što se tiče komentara u trgovini, pa kaj sad, to kad kažu da im se ruši, nije to učestalo, nego se tu i tamo dogodi. Ne možeš na temelju "nedovršenog", tj. insider programa radit zaključak da OS nije dobar. Naravno da nije dovoljno dobar, jer se još testira  islično. I da, to što ti nisi imao malware i neke sigurnosne propuste, ne znači da ostali nisu imali problema sa uređajima. Ja sam do prije pola godine imao S3, stvarno je dosta štekao, a i nije imao baš nešto prevelik broj instaliranih aplikacija. Dok sad na L640 imam doslovno brdo aplikacija, od onih za uređivanje fotki (Photocollage) i slično, neke čak uopće ne brišem, a i ne koristim ih, samo da se nađu tu i tamo. Evo sad ću ti nabrojati sve aplikacije koje imam na Lumiji, a dam se kladit da sve ove imam na S3, da bi to štekalo strašno: Battery Pro, Duolingo, Ebay, Facebook, Flashlight, HAK, Messenger, netbanking, PhotoCollage, PicsArt, QR code, Runtastic, Shazam, Speedtest, Subway surfers, TuneIn, Viber i Whatsapp. Dajem ruku u vatru da bi moj S3 sa svim ovim aplikacijama štekao. Eto, čisto da znaš moje mišljenje. Summa summarum: Na uređaju za 900-tinjak kuna, nisam ni mogao pretpostaviti da ovolika količina aplikacija i slika ne stvara probleme :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja lepo kažem da pričate o onome što je nekad bilo.

S3 je izašao 2012., sa ICS-om (najtromijim Androidom u istoriji), na koji je bio dodat Samsungov TouchWiz (atraktivan, ali i zloglasno gladan za resursima). Za tri meseca će mu biti 4 godine. U to vreme je WP još bio uverziji 7.5 (pa je uskoro izašao 8) i da, bio je impresivno brz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 13:55 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja vas sve nekužim...toliko mrznje prema nekom os-u nisam vidio..ajde prestanite pljvat više...kao android nema mana..imao sam dosta android flagshipa...samo da znate nagledao sam se toliko sranja i iritantnih bugova...od 4.0 pa do 6.0..sa svakom verzijom bude bugova..zato nemojte više pljuvat molim vas..hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 14:01 (galinjo24).
16 godina
galinjo24 kaže...

Ja vas sve nekužim...toliko mrznje prema nekom os-u nisam vidio..ajde prestanite pljvat više...kao android nema mana..imao sam dosta android flagshipa...samo da znate nagledao sam se toliko sranja i iritantnih bugova...od 4.0 pa do 6.0..sa svakom verzijom bude bugova..zato nemojte više pljuvat molim vas..hvala

Nije pljuvanje ako su argumenti točni.

Još uvijek se neke stvari stignu ispraviti zato samo nastavite slati bugove Microsoftu tako da, sve dok raspravljamo o tome je dobra stvar, jednom kada korisnici postanu pasivni i prestanu vidjeti mane sustava tada će Microsoft moći napraviti što god želi.

11 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Dex.pwn kaže...

Kartica od 64gb puna fotografija i glazbe sve radi normalno, ti sigurno misliš na 2009. godinu kada je to bio problem.

Aplikacije se otvaraju jednako brzo kao i kod prve instalacije a imam skoro pa low end uređaj (NOA H4, 2gb ram 1,4ghz 4 jezgre procesor).

Aplikacija Photos na WP10 je nešto najsporije što sam koristio, ikada. Nikako da se do kraja sinkroniziraju fotografije sa OneDriveom, pa skoro svako mjesec dana ponovno to sam počme raditi bez da sam stavio ikakvu sinkronizaciju.

Još da si rekao da imaš neki normalan mobitel bi i povjerovao, ovako sa najvećim smećem izmišljenim ikad, NOA, jednostavno ne vjerujem, i to još na androidu!

Kreni brojat dane do krepavanja, a do onda sretno

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 14:08 (kbenzema).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

@Galinjo: Ovo je tema o WP. Zove se "WindowsPhone - Općenito", a ne "WindowsPhone - Hvalospevi". Uprkos tome, svaki put kad neko ima ozbiljniju primedbu na WP, odgovori su "Android je loš", ili "kome se ne sviđa nek ide na Android" i sl. To je potpuno nekonstruktivno.

Ovde su ljudi veći katolici od pape. Sam MS je počeo da poklanja više pažnje aplikacijama za druge mobilne OS-eve i da javno govori kako im je bitnije koje aplikacije i usluge neko koristi, nego na kom OS-u to radi, jedino ovde "WP nema alternativu" (što bi rekli ovdašnji političari). Kad neko pomene da na WP 8.1 fale neke osnovne mogućnosti, odgovor je "to sve ima na W10M"; kad neko kaže kako na W10M ima ovaj ili onaj problem, odgovor je "pa kad koristiš beta OS, imaš lepo WP 8.1, na njemu sve radi super" i niko ne vidi da tu postoji bilo kakav problem?!

WP ekipa je postala neobjektivnija prema i netolerantnija prema kritici voljene platforme od Appleovaca. Čemu to?!

@Kbenzema: Kažeš "ne veruješ". U tome i jeste stvar, ovde je pitanje mobilne platforme postalo versko pitanje. Ljudi znaju šta je dobro, a šta nije zato što veruju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 14:18 (Ivan(4)).
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
kbenzema kaže...

Još da si rekao da imaš neki normalan mobitel bi i povjerovao, ovako sa najvećim smećem izmišljenim ikad, NOA, kreni brojat dane do krepavanja, a do onda sretno

Malo smo offtopic ali nebitno.

Ako želiš snimim ti video kako stvari rade, Android 4.4.2 (naravno neće biti updatea no nebitno),  vjerujem da dosta tome pridonosi činjenica da ima 2gb rama ne 1 koliko inače imaju ovi škartovi.

I sam sam se iznenadio kako solidno radi, kvaliteta izrade je skoro pa bolja nego 640 obzirom da ima i nešto metala i ništa ne škripi. Sve ostalo je prosjek prosjeka, kamera meh, prednja kamera smeće, ekran solidan.

Radi već više od godinu dana bez ikakvog problema.

Normalno ne mogu igrati sve igre, ove nezahtjevne (angry birds, fruit ninja i sl) pokreće solidno, ništa lošije nego 640.

Kad sam prelazio na Android tražio sam nekog jeftinog kineza tipa UMI, Doogee itd... Naišao sam na iNew pa rekoh zašto ne? NOA je ionako samo rebrandirani iNEW V3, samo imam i garanciju ovdje u HR.

13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

ma dajte ljudi,ja sam zadovoljan s ovim što imam,nisam prezahtjevan nego samznatiželjan,ne patim za androidom ali ako ste već krenuli tko je brži to je definitivno android,moj netjak ima LG 3 i njegov je na odnosu bog bolt,jbg,istina je istina ali mene to neživcira,za mene je moj najbolji,definitivno a sad neke usporedbe,dalo bi se pričati ali što ja trebam to imam i zadovoljan sam

dajac
11 godina
odjavljen
dajac59 kaže...
Dex.pwn kaže...

ma dajte ljudi,ja sam zadovoljan s ovim što imam,nisam prezahtjevan nego samznatiželjan,ne patim za androidom ali ako ste već krenuli tko je brži to je definitivno android,moj netjak ima LG 3 i njegov je na odnosu bog bolt,jbg,istina je istina ali mene to neživcira,za mene je moj najbolji,definitivno a sad neke usporedbe,dalo bi se pričati ali što ja trebam to imam i zadovoljan sam

l640 i g3 uspoređivat 

17 godina
odjavljen
kbenzema kaže...

l640 i g3 uspoređivat 

Dvije klase koje veze jedna sa drugom nemaju... Indeed

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
kbenzema kaže...

l640 i g3 uspoređivat 

Dvije klase koje veze jedna sa drugom nemaju... Indeed

hahahahah,pa objasni onda da mi znamo kad već ti znaš

dajac
17 godina
odjavljen

Ne, ti nama objasni kako si došao do toga da uspoređuješ G3 i L640. Skuplji je duplo od Lumie

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav, imam lumiu 535 dual sim i zanima me kako se ponaša kada se updejta na WP 10... Rade li pozivi i poruke normalno sa 2 kartice i jesu li poboljsali notifikacije za messeneger i viber jer trenutno mi kasne ili uopće ne dolaze!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Cura ima običnu 535 sa tim glupostima (messenger, viber, whatsapp) i koliko čujem () to sve uredno dolazi na Win10.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Eh mene baš zanima funkcionira li dual sim jer mi je to najpotrebnije zbog čestih odlazaka u Njemačku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ne znam za 535, ali na 640 radi kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Skida se updejt pa cu javiti kako radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Prijatelj mi je dobija mob nazad sa servisa ali mu je microsoftov racun iskljucen,problem je sto on nezna lozinku pa nemore nista anzurirat ni instalirat od aplikacija,dali more kako vratit racun ili ako napravi novi oce li mu ostat kontakti i sve sto je dosad instalirano(ja mislin da oce al kod windowsa nikad neznaš)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Wayto XD kaže...

Prijatelj mi je dobija mob nazad sa servisa ali mu je microsoftov racun iskljucen,problem je sto on nezna lozinku pa nemore nista anzurirat ni instalirat od aplikacija,dali more kako vratit racun ili ako napravi novi oce li mu ostat kontakti i sve sto je dosad instalirano(ja mislin da oce al kod windowsa nikad neznaš)?

Napravit povrat lozinke. Dobije kod na rezervni mail koji je unio kod registracije ili sms-om.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Build radi uredno..valjda ce nastavit s finim updateovima

L.P

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Nemoj te WP uspoređivat s jeftinim kinezima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Cura ima običnu 535 sa tim glupostima (messenger, viber, whatsapp) i koliko čujem () to ti nazivas smećem viber itd,zanima me sto ti koristšsve uredno dolazi na Win10.

dajac
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ti nazivaš smećem,95%stanovništa to koristi,zanima me što ti koristš????

dajac
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

S obzirom na najnovije padove u zastupljenosti WP-a, bugovitost i zaostalost desetke, kako vidite budućnost WP-a? Ima li je po vama uopće? Da napravimo neku anketicu...

Osobno sam podosta pesimističan. Teško će ovo izaći na dobro.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

svaka rasprava je beskorisna.. bit će onako kako veliki brat odluči...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Budućnost WP-a?

Što se podrške proizvođača tiče, ne sećam se kad je neko bitan najavio telefon sa Windowsom, a da to nije bio sam MS. 

Što se podrške tržišta tiče, znamo kakav je WP-ov udeo i kakav mu je trend; ponekad mislim da je WP-u od fanbasea ostala ekipa sa ove teme. :-P

Što se podrške developera tiče, sećam se kako je u sumrak Symbiana, dok je još držao poveliki deo tržišta, ali se pažnja developera masovno preusmerila na iOS i Android, Nokia priznala da od developera za Symbian imaju one koje sami plate; MS, koliko vidim, ne čini sličan napor, štaviše, i sam kod razvoja aplikacija počinje da stavlja akcenat na razvoj za Android i iOS. Da ne ponavljam šta je Nadella izjavio, i to je verovatno ono najgore.

Verujem da će W10M okrpiti do nekog pristojnog stanja, ali me ne bi iznenadilo da Surface Phone nikad ne ugleda svetlost dana. Doduše, ono što WP-u ide u prilog je to što, ako sam ja dobro razumeo MS, W10M deli dobar deo koda sa "pravim" Windowsom (pa bi, čak i u slučaju povlačenja sa tržišta, indirektno, kroz desktop Windows, bio nastavljen razvoj) i univerzalne aplikacije. Ako Windows Store zaživi i ako MS uspe da usmeri razvoj u tom smeru da većina Store aplikacija (ako ne sve) budu univerzalne, možda se vremenom app gap smanji i platforma se preporodi, tj MS jednog dana, možda čak i za godinu-dve, napravi re-launch platforme koja bi u tom slučaju od prvog dana imala punu paletu kvalitetnih i potencijalnim korisnicima poznatih aplikacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 21:42 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
dajac59 kaže...

Telegram. Face nemam, whatsapp mi ide na živce još sa androida a viber nikad nisam ni imao.

I dalje čekam odg na smisao usporedbe G3 i L640. Nešto si odustao od toga

14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
dajac59 kaže...

Telegram. Face nemam, whatsapp mi ide na živce još sa androida a viber nikad nisam ni imao.

I dalje čekam odg na smisao usporedbe G3 i L640. Nešto si odustao od toga

Skype ? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice