- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- HTC 8S -
640 ima jaču bateriju i više LTE frekvencija podržanih (da ne bi bilo da 4G ne radi negdje). Dizajn 830 nije baš nešto (al dobro, to je subjektivno).
640 ima jaču bateriju i više LTE frekvencija podržanih (da ne bi bilo da 4G ne radi negdje). Dizajn 830 nije baš nešto (al dobro, to je subjektivno).
Svakako da se o ukusima ne raspravlja, ali mi nije jasno da neko dizajn 640 smatra boljim od 830/930.
Pa meni su kockica, Golf III, Opel Frontera i Audi 80 najljepši auti tako da za dizajn nisam ni najmanje mjerodavan 
HTC 8X :)
Nešto novo: http://www.windowsnovosti.com/2016/01/nova-oficijelna-nadogradnja-za-windows.html
Nadam se da će uskoro doći :)
Pa ne treba bas puno o ukusima rasprvljat ali ja takodje dijelim misljenje da su trojka i petica najruzniji iako nemam nist protiv golfova :)
Here aplikacije imaju novo ažuriranje. ništa na prvi pogled novo. Isti bugovi i dalje prisutni...
Ista stvar kod mene. Bitno da su se hvalili da su napokon popeglali bugove.
skreno... mislim da vas uskoro napuštam s aktivnim sudjelovanjem. Em je nešto hardverski otišlo u mobitelu, jer ni 8.1 ni 10 mi ne rješavaju smrzavanje OSa, paljenje vibracije odjednom dok ne isčupam bateriju ili ne napravim reset, pregrijavanje... Ne znam da me netko zvao ili mi poslao poruku, jer se ne oglašava, tek ulaskom u appove znam da me netko trebao... I to se sve u zadnjih tjedan dana počelo događati, kao da je tempiran.
Nakon tjedan dana korištenja Lumie 640 LTE kao privatnoga (S6 do tad je bio privatni) da kažem svoja neka zapažanja.
Prednosti :
1.Knock on kao i kod LG za buđenje ekrana
2.Na win10 kamera je puno bolja.Software speglan do bola.Slika tip top
3.Obavijesit na whats appu i ostalima uredno dolaze...
4."Postavke" preglednije na Win 10 nego na Win 8.1
5.Win 10 izgleda nekako interesantnije naspram Win 8.1
6.Lumia Glance Screen.
7.WP 10 fluidan u razini WP 8.1. S Snapdragonom 400 radi za 5., mogu mislit kako radi s 810.
8.Microsoft Office paket odličan
9.Pocetni zaslon s pločicama lijepo izgleda.
10.Trajanje baterije
11.Sinkronizacija WP 10 s WIN 10(računalo)
Nedostaci :
1.Tipkovnica loša...pisanje po forumu i stavljanje smajlica nemoguće...šteka.,ne ispravlja riječi niti pamti način pisanja.Takoder ne mogu skinuti "prijedloge teksta" za tipkovinicu - nije uspješno preuzet.
2.Ogranicenost aplikacijama i aplikacije općenito loše napravljene.
3.Zedge aplikacija jako loša...napravljena reda radi za WP. Izgubio odmah volju za traženjem melodije
4.U postavkama melodije zvona - njegove sistemske mi ne želi pustit da ih čujem kako zvuče.Ne mogu jebenu melodiju izabrat.
6.You tube Pro(alternativna aplikacija za YouTube)...hoću ubrzati pjesmu...ne mogu...
7.Instaliram YouTube "aplikaciju"...skuzim da nije aplikacija nego shortcut koji ti otvara Internet pretraživač i u njemu YouTube.
Sad ja pobrišem tu "aplikaciju" jel mi je to bezveze...to mogu i sam napravit ulaskom u Edge...i ipak za 4-5 sekundi želim to ponovno instalirati rekoh aj da imam...i uđem u trgovinu i tamo mi piše da je aplikacija instalirana a ja je nemam na mobu jer sam je pobrisao. Loša sinkronizacija između mobitela i trgovine.
8. Želim napravit video poziv putem Hangoutsa i skuzim da WP navedeno nema.Aj u pm...
9.SMS izvješće - ne dođe ti kvačica pored poruke da je osoba primila.,nego ti dođe kompletna poruka.Takva izvješća sam zadnji put vidio prije 10 godina na onim starim mobitelima.
Najveća mana mi je tipkovnica koju se nikako ne mogu priviknut (ali nije toliko loša), kvaliteta i manjak aplikacija u WP trgovini. Nema alternativne tipkovnice.,kao ni kvalitetnih aplikacija od samih proizvođača tipa Facebook koji izgleda kao da je iz 2006 a ne 2016.god., You tube, Instagram(tko koristi - ja ne.,ali sam testirao na tuđem account).Na Whats app nemam zamjerku - ekipa se potrudila.
Neke aplikacije koje koristim normalno na IOS-u i Andoridu ovdje nema - tipa "Hangouts" koji mi je za video pozive najbolji, "Keep" za napomene, "Google fotografije" za backup fotografija, Gmail....itd
Shvačam da se mogu nači alternativne aplikacije...
Sve ostalo je pohvalno.
Malo više truda oko trgovine i WP bi bio tip top
Ova Lumia 640 LTE s Snapdragonom 400 na WP 10 radi bolje nego kinezi s Mediatekom za 2000kn.
. Preporuka za navedeni mob tko ne želi dati više od 1000kn.
Nedostaci :
1.Tipkovnica loša...pisanje po forumu i stavljanje smajlica nemoguće...šteka.,ne ispravlja riječi niti pamti način pisanja.Takoder ne mogu skinuti "prijedloge teksta" za tipkovinicu - nije uspješno preuzet.
3.Zedge aplikacija jako loša...napravljena reda radi za WP. Izgubio odmah volju za traženjem melodije
4.U postavkama melodije zvona - njegove sistemske mi ne želi pustit da ih čujem kako zvuče.Ne mogu jebenu melodiju izabrat.
6.You tube Pro(alternativna aplikacija za YouTube)...hoću ubrzati pjesmu...ne mogu...
7.Instaliram YouTube "aplikaciju"...skuzim da nije aplikacija nego shortcut koji ti otvara Internet pretraživač i u njemu YouTube.
Sad ja pobrišem tu "aplikaciju" jel mi je to bezveze...to mogu i sam napravit ulaskom u Edge...i ipak za 4-5 sekundi želim to ponovno instalirati rekoh aj da imam...i uđem u trgovinu i tamo mi piše da je aplikacija instalirana a ja je nemam na mobu jer sam je pobrisao. Loša sinkronizacija između mobitela i trgovine.
8. Želim napravit video poziv putem Hangoutsa i skuzim da WP navedeno nema.Aj u pm...
9.SMS izvješće - ne dođe ti kvačica pored poruke da je osoba primila.,nego ti dođe kompletna poruka.Takva izvješća sam zadnji put vidio prije 10 godina na onim starim mobitelima.
Najveća mana mi je tipkovnica koju se nikako ne mogu priviknut (ali nije toliko loša), kvaliteta i manjak aplikacija u WP trgovini. Nema alternativne tipkovnice.,kao ni kvalitetnih aplikacija od samih proizvođača tipa Facebook koji izgleda kao da je iz 2006 a ne 2016.god., You tube, Instagram(tko koristi - ja ne.,ali sam testirao na tuđem account).Na Whats app nemam zamjerku - ekipa se potrudila.
Neke aplikacije koje koristim normalno na IOS-u i Andoridu ovdje nema - tipa "Hangouts" koji mi je za video pozive najbolji, "Keep" za napomene, "Google fotografije" za backup fotografija, Gmail....itd
Sve ostalo je pohvalno.
Ova Lumia 640 LTE s Snapdragonom 400 na WP 10 radi bolje nego kinezi s Mediatekom za 2000kn.
1. ne znam u čemu je problem kod tebe ali kod mene na 640 LTE i W10M, ispravljanje riječi i potezno pisanje radi odlično. preuzimanje odrađeno bez ijedne greške
2. ja nemam problema i zadovolan sam sa 95% aplikacija
3. žali se autoru Zedgea... btw meni radi OK. nemam problema sa tom aplikacjom
4. sve OK kod mene, mogu birat zvukove koje želim, preslušavat ih...
6. najgoru aplikaciju za youtube koristiš.. probaj Perfect Tube, MyTube! ili Tubecast
8. hangsout je googleov a microsoft i google se ne vole... google često podhebava pa blokira ponekad neke opcije... zaboravi google kad koristiš WP...
za instagram koristi 6Tag
jesi li napravio hard reset kad si nadogradio na W10M... nekad je to najvažnija stvar koja s mora napraviti i nakon nje W10M profunkcionira kako treba... nekad SD kartica isto zna raditi glavobolje ako ju mobitel dobro ne inicijalizira... radi ali radi i probleme...
Hm, poprilicno sam siguran da kad sam kupio telefon (640xl) da nije bilo opcije ''double tap to wake up the phone'' izgovor je bio da nedostaje neki klinac, a vec sam bio navikao na tu opciju sa lumia 920 tako da mi je nedostajala ta opcija. Sad R36 napisao ''1.Knock on kao i kod LG za buđenje ekrana'', reko wtf nema toga, kad u opcijama ima... Kad su dodali to?
Hm, poprilicno sam siguran da kad sam kupio telefon (640xl) da nije bilo opcije ''double tap to wake up the phone'' izgovor je bio da nedostaje neki klinac, a vec sam bio navikao na tu opciju sa lumia 920 tako da mi je nedostajala ta opcija. Sad R36 napisao ''1.Knock on kao i kod LG za buđenje ekrana'', reko wtf nema toga, kad u opcijama ima... Kad su dodali to?
ima mjesec-dva kako je bio update sistemske aplikacije za to
zedge je očaj žešći. nema valjda ni 1/5 sadržaja ko na ostala 2 sustava.
stanje aplikacija i pounda je priča stara već 3 godine (barem od kako sam prešao na wp, ne vjerujem da je na sedmici bilo bolje), o tome više nema smisla raspravljat. onaj ko je mislio napravit app za wp, već je to i napravio, ostali kad vide da se i udio na tržištu smanjuje, sigurno ne pucaju od elana.
ovo rogovanje sa googleom im ne treba. ako već idu na tu foru onda nek uzvrate istom mjerom.
Nedostaci :
1. to je očito problem ili kod tog modela ili nekaj vanzemaljsko :D jer kod mene na 920 je pamtil i ispravljal riječi i na hr i eng
2. kak kome, ali sve kaj mi treba, ima. ne vidim ništ više da bi mi moglo zatrebat.
4. također vrlo čudno, kod mene sve to radi.
9. e s tim se slažem, definitivno najdebilnija stvar na windowsu
ovo ovisi o operateru da li podržava.. naši operateri ne podržavaju tu opciju za W10M. npr Vodafone u britaniji podržava...
ovo ovisi o operateru da li podržava.. naši operateri ne podržavaju tu opciju za W10M. npr Vodafone u britaniji podržava...
al tog nema ni na 8.1. ili su naknadno dodali? jer sam to isključil valjda prvi dan kak sam kupil mob i poslije nisam provjeraval
Nakon tjedan dana korištenja Lumie 640 LTE kao privatnoga (S6 do tad je bio privatni) da kažem svoja neka zapažanja.
Prednosti :
1.Knock on kao i kod LG za buđenje ekrana
2.Na win10 kamera je puno bolja.Software speglan do bola.Slika tip top
3.Obavijesit na whats appu i ostalima uredno dolaze...
4."Postavke" preglednije na Win 10 nego na Win 8.1
5.Win 10 izgleda nekako interesantnije naspram Win 8.1
6.Lumia Glance Screen.
7.WP 10 fluidan u razini WP 8.1. S Snapdragonom 400 radi za 5., mogu mislit kako radi s 810.
8.Microsoft Office paket odličan
9.Pocetni zaslon s pločicama lijepo izgleda.
10.Trajanje baterije
11.Sinkronizacija WP 10 s WIN 10(računalo)
Nedostaci :
Sve ostalo je pohvalno.
Ja ću se isto složiti sa kolegom, pa ću i ja napisati svoje neke prednosti i nedostatke na uređaju. Isto sam prije bio Samsungovac i imao sam S3 koji me je stvarno dobro služio.
Kao najveće prednosti bih i dalje naveo omjer uloženo i dobiveno, jako sam zadovoljan s tim. Što se tiče baterije, isto se slažem sa kolegom, jako dobro drži, bar kako ja koristim uređaj. Knock on je stvarno korisna stvar koju iskreno nisam očekivao na ovom rangu uređaja, ali neću se žailiti. Radi kao zvijer. Također, htio bih pohvaliti prednju kameru, koja je u usporedbi sa A5, možda sam to već i bio pisao ovdje, jako dobra, ako ne, čak i bolja. Stražnja je bolja na A5, ali o tome nekom drugom prilikom. Nedostatci: Pa rekao bih isto kao i kolega R36, izgled aplikacija kao iz prošlog stoljeća, ne znam gdje je greška i tko je kriv za to, ali meni se osobno te aplikacije ne sviđaju i meni osobno, djeluju jako "jeftino". Neke aplikacije koje sam koristio na Androidu sam koristio samo zato što su bile tamo, i imao sam ih instalirane da mi "zauzimaju" memoriju i slično. Ah taj Android :) Da, slažem se i ovdje s kolegom da nema Gmaila i Youtubea i tako nekih programa, ali dobro. Nadam se da će se već po broju aplikacija nešto učiniti. Summa summarum: osobno mislim da se treba poraditi na trgovini, da malo Microsoft stisne velike firme da počnu izbacivati bolje aplikacije i sve će se riješiti. Ne mogu ponoviti da sam strašno zadovoljan s mobitelom od 1.dana kada sam ga kupio. Sve doslovno leti, nakrcao sam ga brdom aplikacija i slično. Eto, nekima možda nije korisno, ali meni je drago da imam aplikaciju Duolingo-učim njemački i ponavljam riječi svaki dan, korisna stvar. Jedino aplikacija/opcija koja mi fali na mobitelu je screen on time. Eto, jedino to mislim da je nedostatak baš. Uglavnom, jako sam zadovoljan sa mobitelom, mislim da će mi izdržati minimalno 2 godine, a kasnije i ako me prestane služiti neće mi biti žao jer nisam dao "bogatstvo" za njega. Zaboravio sam napomenuti da sam jako zadovoljan i sa zvučnikom. Na 3/30 se dosta glasno čuje u sobi od 30-tak kvadrata, najjače je bilo na 15/30 i mene su osobno uši "ulovile", možda netko može pustit jače pa testirati. Sve u svemu, za manje od 1000 kuna, ponavljam, jako sam zadovoljan i mislim da se u rangu poznatih proizvođača mobitela ne može dobiti ovako dobar, osim aplikacijski, i poznati mobitel. 
1. ne znam u čemu je problem kod tebe ali kod mene na 640 LTE i W10M, ispravljanje riječi i potezno pisanje radi odlično. preuzimanje odrađeno bez ijedne greške
2. ja nemam problema i zadovolan sam sa 95% aplikacija
3. žali se autoru Zedgea... btw meni radi OK. nemam problema sa tom aplikacjom
4. sve OK kod mene, mogu birat zvukove koje želim, preslušavat ih...
6. najgoru aplikaciju za youtube koristiš.. probaj Perfect Tube, MyTube! ili Tubecast
8. hangsout je googleov a microsoft i google se ne vole... google često podhebava pa blokira ponekad neke opcije... zaboravi google kad koristiš WP...
za instagram koristi 6Tag
jesi li napravio hard reset kad si nadogradio na W10M... nekad je to najvažnija stvar koja s mora napraviti i nakon nje W10M profunkcionira kako treba... nekad SD kartica isto zna raditi glavobolje ako ju mobitel dobro ne inicijalizira... radi ali radi i probleme...
Nisam radio hard reset...
Da sam napravio pretpostavljam da bi točke 1 i 4 proradile.
Nastavno na kolegi - slažem se da s WP dobiješ najviše ako gledaš uloženo/dobiveno. Računam da ovaj 640LTE dođe 1000kn na njuškalu nov zapakira...mislim da za tu lovu ne može bolje.
al tog nema ni na 8.1. ili su naknadno dodali? jer sam to isključil valjda prvi dan kak sam kupil mob i poslije nisam provjeraval
to dolazi na W10M, ali ako opeator ne podržava onda ništa od toga...
- HTC 8S -
Vezano za SMS delivery report, mislim da pre svega ima veze s time kako koji uređaj/OS obrađuje servisne poruke operatera. Ili nigde u svetu baš ni jedan operater nije podržao WP?
Da, moguće je 
Meni je osobno edge super, brz je i sve to stoji, ali ponekad zbog takvih nedostataka imam osjećaj da koristim IE6 
Vezano za SMS delivery report, mislim da pre svega ima veze s time kako koji uređaj/OS obrađuje servisne poruke operatera. Ili nigde u svetu baš ni jedan operater nije podržao WP?
prema pisanju na WC ipak se radi o novom SMS standardu Quasi Message+ koje dolazi sa novim buildom .63. znači operateri tek trebaju to podržati...
A je l' tebi radilo na WP8.1? Jer se meni na .63 i na WP8.1 delivery report ponaša potpuno isto. Jedino ako je MS onako hipsterski konstantno na nekom standardu koji još nije postao mainstream.
ma nije nikom nikad to radilo.. zato je i vijest da je to uočeno da radi na Vodafone UK i na buildu .63.. e sad je pitanje koliko ljudi uopće obraćaju i pažnju na postavke poruka pa ostave isključeno potvrdu isporuke SMS-a (i da li te postavke uopće imaju veze sa time)
Molim za pomoć. Naime dao sam na popravak Lumiu 920 i napravio sam back up svega, nadam se. Pola dana mi je negdje spremalo podatke.
Racunao sam da kad mi dođe sa popravka, da će napraviti sync sa mog microsoft accounta, odnosno da će na kraju biti apsolutni isti mobitel kao što je bio prije reseta, odnosno popravka. (Accounti, mailovi, slike, aplikacije, smsovi,passwordi...)
Da li se to može napraviti? Imam samo imenik.
Hvala
Samobor je lepa varoš