Jesi probao mijenjati omjer sa 16:9 na 4:3, kako tad bude?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I to sam probao i isto je u tom levom delu mutno. Neverovatna mi je stvar da kod snimanja klipa toga nema, kod slikanja ima. Ne kontam kako je moguce uopste, kosi se sa mojom logikom. Valjda ako je socivo pomereno ili osteceno na neki nacin trebalo bi da bude mutno bilo da snimam video ili slikam. Da li je moguce da nesto drugo utice na to osim kamere? Jer sad se plasim da ako kupim drugi modul kamere da ne bude isto, da nije do nekog drugog dela mozda, mozda ima neku gresku na ploci za koju ja ne znam...pojma nemam vise
ja sam probao i app radi tocno sto pise.
I to sam probao i isto je u tom levom delu mutno. Neverovatna mi je stvar da kod snimanja klipa toga nema, kod slikanja ima. Ne kontam kako je moguce uopste, kosi se sa mojom logikom. Valjda ako je socivo pomereno ili osteceno na neki nacin trebalo bi da bude mutno bilo da snimam video ili slikam. Da li je moguce da nesto drugo utice na to osim kamere? Jer sad se plasim da ako kupim drugi modul kamere da ne bude isto, da nije do nekog drugog dela mozda, mozda ima neku gresku na ploci za koju ja ne znam...pojma nemam vise
Moguće da je problem i kod senzora. Na to me navodi upravo to što kod videa nema zamućenosti. Naime, video se snima u puno manjoj rezoluciji u odnosu na fotografije, pa se (pretpostavljam) koristi i manja površina senzora. (Osim ako sam u krivu pa se koristi cijela površina senzora, a softwerski se downsempla na 1080p - što bi mi bilo nelogično jer bi to bilo nepotrebno trošenje procesorske snage i energije baterije)
što sve ljudima neće pasti na pamet...
http://wmpoweruser.com/crazy-mod-adds-huge-wifi-antenna-and-cpu-fan-to-the-lumia-520/
što sve ljudima neće pasti na pamet...
http://wmpoweruser.com/crazy-mod-adds-huge-wifi-antenna-and-cpu-fan-to-the-lumia-520/
Moram pitati kolegicu kojoj sam prodao svoju 520 ima li je još uvijek u ladici, pa da je i ja izmodam tako. 
Moguće da je problem i kod senzora. Na to me navodi upravo to što kod videa nema zamućenosti. Naime, video se snima u puno manjoj rezoluciji u odnosu na fotografije, pa se (pretpostavljam) koristi i manja površina senzora. (Osim ako sam u krivu pa se koristi cijela površina senzora, a softwerski se downsempla na 1080p - što bi mi bilo nelogično jer bi to bilo nepotrebno trošenje procesorske snage i energije baterije)
Moguce je da si u pravu. Jer recimo evo ovo mozda zvuci ludo ili sam ja lud ne znam vise ali recimo snimak u nekim situacijama mnogo lepse izgleda od slike ne umem to strucno da objasnim, ali oku je lepsa slika u 50% situacija nego kad recimo slikam istu scenu o.O. Verovatno cu da kupim drugi modul kamere pa da probam tako, pod uslovom da ne pokvarim jos nesto usput dok ga budem otvarao i uklanjao one delove, mada ima tutorial na jutubu kako i sta, ne izgleda mi nesto komplikovano par srafova i cetiri-pet klika i to bi trebalo da je to. Javicu rezultate kad budem to resio. Hvala za info to mi do sad nije padalo na pamet
Zna li se kad kreće nadogradnja na desetku ?
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Da, i to je na tragu ovog mog razmišljanja, mada je na wp ograničen izbor rezolucije. Nije baš ostavljena sloboda za više formata, barem ne u defaultnoj kamera aplikaciji.
Zna li se kad kreće nadogradnja na desetku ?
ne zna se. glasine su bile za danas... no to su samo glasine, ništa službeno
Jel dobio tko ažuriranje za Facebook Betu, piše da ima ažuriranje ali na mobitelu ništa ne pronalazi nikakvo ažuriranje
Jel dobio tko ažuriranje za Facebook Betu, piše da ima ažuriranje ali na mobitelu ništa ne pronalazi nikakvo ažuriranje
u večini slučajeva nećeš ni primjetiti da su ti se aplikacije ažurirale ako ti je sve na automatskom. pogledaj u samoj aplikaciji u postavkama koja je verzija. zadnja je 10.1.102.0
u večini slučajeva nećeš ni primjetiti da su ti se aplikacije ažurirale ako ti je sve na automatskom. pogledaj u samoj aplikaciji u postavkama koja je verzija. zadnja je 10.1.102.0
Kod mene je 10.1.101.0 nije na automatskom ažuriranju, sad sam išao na potraži ažuriranja i ništa ne pronalazi.
Da nije zbog toga sto je app na SD kartici, pa je ne prepoznaje mozda
Da, i to je na tragu ovog mog razmišljanja, mada je na wp ograničen izbor rezolucije. Nije baš ostavljena sloboda za više formata, barem ne u defaultnoj kamera aplikaciji.
Probacu da nadjem neku aplikaciju koja dozvoljava smanjivanje rezolucije, mada do sad sam se samo susretao sa menjanjem formata slike iz 16:9 do 4:3 i 1:1 obicno nigde nisam video podesavanja za rezoluciju. Neka preporuka mozda?
http://www.windowscentral.com/windows-10-mobile-users-can-now-grab-new-phone-firmware
http://nokiamob.me/2016/01/12/nova-glasina-o-pustanju-windows-10-mobile-za-wp-8-1-uredaje/
baš i ne dobivaju svi... a prema broju firmvera za 950XL to je firmvare koji je već došao prošle godine
Citao sam da .63 popravlja i trajanje baterije. Tj vise sam procitao pozitivnih nego negativnih kritika za sad. Probam veceras pa javim utiske
Pozdrav !
Tražim Lumiu s dobrom kamerom do 2,000kn.
Koliko vidim 930 polovna ili 830 nova preko njuškala.
Gledao sam i čitao neke usporedbe na internetu al me zanimaju vaša iskustva.
Što mislite da bi bilo bolje za kupiti ?
Hvala !
Mobitel lumia 520 mi se u zadnje vrime cudno ponasa pa bi napravija hard reset ali neznan kako sacuvat sve kontakte jer mi ih dosta nije kopirano na sim karticu i dali se mogu svi nekako kontak brojevi koji nisu kopirat na sim karticu??
Mobitel lumia 520 mi se u zadnje vrime cudno ponasa pa bi napravija hard reset ali neznan kako sacuvat sve kontakte jer mi ih dosta nije kopirano na sim karticu i dali se mogu svi nekako kontak brojevi koji nisu kopirat na sim karticu??
kontakti su ti spremljeni na Microsoftovom računu. lako provjeriš na people.live.com
ako ti je upostavkama uključena sinhronizacija poruka, bit će sačuvane i SMS poruke...
SIM kartice su ti premale za kontakte pametnog telefona pa to zaboravi... preko linka people.live.com lako backupiraš i prebaciš kontakte npr na google ili obratno ako treba...
postoji i aplikacija microsoftova za backup kontakata i SMS poruka na SD karticu https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/contacts-message-backup/9nblgggz57gm
Citao sam da .63 popravlja i trajanje baterije. Tj vise sam procitao pozitivnih nego negativnih kritika za sad. Probam veceras pa javim utiske
Stavio 63.verziju na Lumiu 950xl..telefon je prodihao...sad cemo vidjet bateriju
Pozdrav !
Tražim Lumiu s dobrom kamerom do 2,000kn.
Koliko vidim 930 polovna ili 830 nova preko njuškala.
Gledao sam i čitao neke usporedbe na internetu al me zanimaju vaša iskustva.
Što mislite da bi bilo bolje za kupiti ?
Hvala !
Lumia 930:
+bolja kamera/zoom (2x vise mgpx)
+jaci hw
-slaba baterija
Lumia 830:
+bolja low light kamera
+bolja baterija
+glance
+jeftinija
+(meni) ljepsa
-slabiji hw
Ja bi malo pricekao kako ce se W10 ponasati na oba uredaja, tjst dal ce giga rama vise i jaci hw igrat ulogu.
Osobno, isao bi na L830, jer kamera je izvrsna i na njoj (bolja npr od iphonea 6), a imas bolje low light fotke od 930. Takoder, bolja baterija, premium dizajn kao da je punokrvni flagship i jeftinija (bilo je i po 1000-1200 kn na njuski s garancijom)
Iskreno, mislim da neces pogrjesit s 830, lako ju prodas ako nebudes zadovoljan ili nadoplatis za 930tku u zamjeni. Da su stavili neki jaci CPU i GPU (slabiji je od moje 920tke), onda bi to bio san snova uredaj. Jedino ako W10 promjeni sta pa se jezgre bolje iskoriste...
Catapult king besplatan danas na Store, odlicna igrica, preso sam je par puta :D
Kak prebacujete pjesme na mob? Imam lumiu 920, i na kompu win10. S nicim se ne mucim ko s prebacivanjem pjesama, 1 pjesmu zna prebacivat po par minuta. I samo na 3.0 usbu mi prepoznaje mob. Sve vise mi se to gadi i zbog tog bi mogel odustat od skorasnje kupnje novog win phonea.
Lumia 640XL i Windows 10 PC - nikakvih problema, bilo da kopiram na SD karticu, bilo na telefon.
Kak prebacujete pjesme na mob? Imam lumiu 920, i na kompu win10. S nicim se ne mucim ko s prebacivanjem pjesama, 1 pjesmu zna prebacivat po par minuta. I samo na 3.0 usbu mi prepoznaje mob. Sve vise mi se to gadi i zbog tog bi mogel odustat od skorasnje kupnje novog win phonea.
svašta se može događati
evo npr. lumia 640.
sa 8.1 nema problema uopće sa Windows 10 Pro radi OK... samo na USB3.0 mi dojavi da bi bilo najbolje da radi na na USB2.0
sa W10M pojavili su se problemi, kompjuter ju malo vidi malo ne vidi
otkad mi stigla Lumia 950 XL sve se vratilo na normalu... 640 više ne zeza prilikom konekcije sa kompjuterom... veoma čudna stvar. kao da je kompjuter prilikom spajanja 950 reinstalirao drivere kako treba (a to sam sam pokušavao prije i sa 640 pa nije baš popravljalo stvar)
Postoji li ovako nešto (bluetooth privezak za ključeve), ali kompatibilno sa WP uređajima? Našao sam Tile i Chipolo, ali su dosta skuplji ($25/$30).