sad sam vidio da je mobis ovlašteni servis
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedno pitanjce ,Lumia 640 DS nema 4G dok sa jednom karticom ima,jel tak?
dual sim su obadva a jedino 640 xl nema 4G
Odi u aplikaciju Osobe (gdje ti se nalaze kontakti) -> opcije (one tri točkice na dnu ekrana) -> Postavke -> Filtriraj popis kontakata (tako nešto) -> odznači Twitter i ostalo što ne želiš vidjeti u Whatsappu
tako nekako, tj. ima verzije DS LTE ali se kod nas u HR ne prodaje. Tako da ili naručiš izvana ili uzmeš SS ako želiš 4G.
- HTC 8S -
Odi u aplikaciju Osobe (gdje ti se nalaze kontakti) -> opcije (one tri točkice na dnu ekrana) -> Postavke -> Filtriraj popis kontakata (tako nešto) -> odznači Twitter i ostalo što ne želiš vidjeti u Whatsappu
Nije mi oznaceno skype, twiter i facebook a oznaceno mi je outlook, gmail i microsoft poruke
Ali svejedno mi prikazuje skype i twiter, isto tako u pretrazivanju imenika isto mi ih i njih pronade i ponudi
640-ica ma 4 varijante, obična, DS, LTE i LTE DS. Ne znam da li su sve četiri dostupne u Hrvatskoj.
EDIT: Vidim da je NeoOS već napisao da poslednja nije. Isto i ovde. 
a što sam ja gore u postu napiso,još jednom da ponovim,imam 640 XL DS i nemam tj.nemogu koristiti 4G jer jednostavno nepodržava a i netreba mi jer svuda niti nije pokrivenost sa tom mrežom,za 100 god. bude ja se nadam ali za moga života sigurno nebude,pa internet nije svuda podržan sa brzinom jer 80% imamo brzinu tipa puža jer uvijek je njihov odgovor daleko ste od centrale,pa normalno da i u kući kad se odmakneš od peći se lošije griješ,jedino kad bi kod svake kuće bila centrala onda bi svi imali brzinu interneta tipa svjetlosti
Živio torent
640XL ima iste 4 varijante kao i "mala" 640, dakle postoji 640XL DS bez LTE. Pretpostavljam da to imaš.
Ok,hvala iskreno niti 4g niti DS mi nisu nešto prebitni,ali ako već moram birat radije ću uzet 4g jer nekoj doglednoj budućnosti ću ga možda i koristit,dok mi DS realno ne treba.
Našao sam dućan koji imaju izložene nekoliko tih androida koje sam zapikiro i Lumiu 640 pa da ih usporedim uživo pa ću se odlučit.
Hvala svima na mišljenjima i sretna nova 
Živio torent
e moj čovječe ,nemožeš danas zamjeniti punjač kak ti misliš i neznam di ga ti samo odneseš i zamjeniš,ovdje u hrvatskoj ne,ako želiš i to ti objasnim koji je postupak tak da svi znaju a ne samo ovak,odi i zamjeni,hahahahaha,reci di ti to tak radiš pa bum i ja
640 XL DS posjedujem(s win10 TP), 640ku imaju frendovi...da se nadovežem za frišku 550, nikako se ne isplati jer jedina prednost moba je što već ima W10M, a ukoliko bi bila 200-250kn niža onda bi bila razumna cijena(slobodna prodaja).
Ja sam u t-coma uzeo, i moja 640 je LTE i ima 4G. Kako je nema u nas?!
- HTC 8S -
http://nokiamob.me/2015/12/31/mobis-electronics-microsoft-bih-i-bh-telecom-dijelili-lumije-950950xl/
Bravo Mobis i Microsoft :)
Bez po' muke ljudi uzeše flagship telefone. Svaka čast, pravi NG poklon :)
Svatko bi volio imati takav flagship u ruci, ali ja sam trenutno i više nego zadovoljan svojom L930 :D
Dok mi ugovor sa vipom ne istekne, neću o tome razmišljati haha.
BTW kontaktirao sam Microsoft Hrvatska preko Facebook-a i linkao im tu vijest di je Microsoft BiH dijelio Lumie 950 i 950XL pa ih odmah i pitao kada će oni tako nešto organizirati haha
http://nokiamob.me/2015/12/31/mobis-electronics-microsoft-bih-i-bh-telecom-dijelili-lumije-950950xl/
Bravo Mobis i Microsoft :)
Bravo BiH.
Mobis RH i Microsoft RH 
da nisi uključio (odnosno ostavio) automatsku sinhronizaciju za OneDrive. možda to nije samo aplikacija već i slike. kod mene je samo 22,7 MB aplikacija Fotografije, a same slike (na telefonu) su preko 900 MB
kak se to iskljuci ? imam na eng jeziku sve
kak se to iskljuci ? imam na eng jeziku sve
OneDrive > Menu > Settings > Camera Upload
prema pisanju na WMPU, uskoro bi update na W10M sa 8.1 trebao biti spreman....
http://wmpoweruser.com/microsoft-says-windows-10-mobile-upgrade-to-be-available-soon/
Ima li opcija u UC Browseru da se prilikom pokretanja ne pokrene zadna posjećena web stranica? Nikako je nemogu pronači.
Taj "soon" se moze komotno otegnuti do 3. mjeseca, a može biti za 10 dana. Tako da zapravo ništa novo nisu rekli.