WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.304
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito

ma imam lumia 532... :D

radi super, ali zeljan sam fresh OS-a hehe..a ne zelim insider spike ...

MuWu
13 godina
neaktivan

Nisi odusevljen? Koliko si platio uredjaj? Jesi li koristio uredjaj istog cjenovnog ranga drugih prozivodjaca?

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Ne vidim da je netko napisao, ali Lumia 640XL je sa zadnjim Insider Previewom (i updateom kroz Store) dobila mogućnost da na glance screenu prikaže i datum, uz sat.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Ne vidim da je netko napisao, ali Lumia 640XL je sa zadnjim Insider Previewom (i updateom kroz Store) dobila mogućnost da na glance screenu prikaže i datum, uz sat.

pisano je... nije to došlo kroz insider već kroz update za glance (dodir)

17 godina
neo.gz kaže...

Nisi odusevljen? Koliko si platio uredjaj? Jesi li koristio uredjaj istog cjenovnog ranga drugih prozivodjaca?

Platio 150€, pre toga dve godine koristio "Kineza" sa ekvivalentnim hardverom (A7 quad core, 1 GB RAM, 720p ekran...) koji me je tada koštao 105€.

Kinez je imao loš GPS, ali je inače radio kao sat na potpuno stock Androidu 4.2. Lumia 640 mi je mušičavija, postoje problemi sa osetljivošću touchscreena i buđenjem ekrana i povremeno sa Wi-Fijem (i gugl i upit koji sam postavio ovde na forumu kažu da uopšte nisam usamljen slučaj). Što se performansi tiče, onakav, nemodifikovan Android mi je radio uporedivo glatko sa WP (ponavljam, na ekvivalentnom hardveru). Multitasking je čak bolji na Androidu.

Android je dorađeniji i zreliji nego WP. Da ne ponavljam primedbe na dialer, tastaturu i ostale koje sam već pisao, jedan drugi mali primer: na Androidu iz SMS aplikacije mogu jednostavno direktno da pozovem osobu koja mi je poslala poruku, i to na broj sa kog mi je poslala poruku; na WP-u mogu da otvorim kontakt i onda pozovem, što je korak više, ali nije strašno, no problem je što nemam indikator sa kog broja mi je poslata poruka (veliki broj kontakata mi ima po nekoliko brojeva). Postoji gomila ovakvih sitnih, nedorađenih, iritantnih sitnica.

O bogatstvu ponude aplikacija gotovo da nema svrhe trošiti reči. Na WP, aplikacija je manje, a kvalitet nije bolji. Štaviše, kod "multiplatformskih" aplikacija, verziji za WP se često očigledno poklanja manje pažnje.

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

u 6 mjeseci nikakvih mušičavosti ili problema sa touch screenom na 640... dapače ljudi kažu da je jedan od boljih touch screenova... no ako se u obzir uzme da među svom robom pa tako i mobitelima, možda te jednostavno zapao neki sa greškom i onda ljudi automatski krive kompletnu seriju. a osobno sam se znao uvjeriti da mobitel kupljen u Njemačkoj radi fenomenalno bez ijedne greške, a serija kupljena kod nas radi loše... već sam masu puta to napisao a napisat ću i opet: naši trgovci su spremni na sve pa se ne bi čudio da mobiteli koji bi trebali biti vraćeni zbog grešaka prodaju ih (masno) kao ispravne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

@Ivan(4),  Da se ovdje WP i L640 hvale više nego što bi realno trebali, to je, ali tako je sa svakim uređajem kad se korisnik "zaljubi" u njega. Ali po tvojim komentarima je vidiljivo da nisi zadovoljan ni s uređajem ni s platformom, po tvojim komentarima bi rekao da se radi o nekom poluproizvodu koji je gotovo pa neupotrebljiv, srećom imam L640 pa znam da su tvoji postovi podobro preuveličani radi tvojih osobnih frustracija jer je očigledno da se kaješ što si uzeo dotični uređaj. Bar je potražnja za L640 još uvijek dobra(neće još dugo), tako da mi nije jasno zašto nisi prodao sam uređaj i vratio se na Android?!

Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ja imam 640 ali još žalim za 920 :) 

ali čini mi se da je više tu ono sit gladnom ne vjeruje, pa vi koji imate problema ne vjerujete nama koji ga hvalimo i kažemo da problema nismo imali. a ja nisam od onih koji slabo koristi mobitel već je stvarno na pravoj torturi i da ima ikakvih problema sa touchem već bi to odavno primjetio...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Ni kod mene ne miruje, osim kad spavam :) Zato mi ni baterija ne izdrzi 2 dana, uglavnom ga u tjedan dana punim 6 puta, ito punim kad ode ispod 20% pa do 100%.

Što se tiče problema s touchem, i meni se znalo desiti da nekad ne reagira, ali rijetko, tako da mi to uopce ne predstavlja problem. Jedini pravi problem mi je da mi se nekad dogodi da nakon "buđenja" mi se ekran pojavi s "nedostatkom nekih boja", što se ne vidi kad se uradi screenshot. U prva 2-3 mjeseca mi se to dogodilo 5-7 puta. Ali mi je sad zadnjih tjedan dana bilo gotovo svaki dan. To mi cak nije ni toliki problem, jer zakljucam otkljucam mob i sve normala, nikad se nije dogodilo da se 2 puta zaredom upali tako. Ali mi je problem što ne znam koji je hardverski razlog toga, i implicira li to da će ekran možda uskoro prestat raditi. Da znam da ne utječe na životni vijek ekrana, nebi mi niti malo smetalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 12:12 (BinHex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

to se meni na 920 znalo dogoditi i evo nakon skoro 3 godine još uvijek ekran radi... mislim da je to više problem do buđenja ekrana nego do stvarnog problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

@BinHex Hoću da sačekam W10P da vidim kako će da izgleda u finalnoj verziji, jer uređaj ima potencijala.

Recimo, za probleme sa ekranom sam video komentare da postoje i na drugim, starijim modelima i da su se na njima korisnicima pojavili nakon updatea na Denim. Gledajući neke uporedne testove W10P i WP8.1, video sam da se testeru dešava da povremeno na 8.1 mora ponoviti dodir, dok mi se čini da se na 10-ki to nije dešavalo, pa se nadam da je zaista u pitanju softverski problem koji će biti rešen.

Takođe, 10 bi trebalo da ima dorađen dialer, tastaturu i još neke stvari, tako da za sada neću da napustim uređaj koji mi je ipak i dalje u nekoj meri simpatičan, ali ga ne bih preporučio drugima.

Uz to, malo sam počeo da se igram sa univerzalnim aplikacijama, pa bih i iz tog razloga zadržao Windows uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

do sada je samo bila glasina objavljane na poljskom portalu da dolazi prva runda oko 14.12.

dok Microsoft ne objavi službene datume dotle mi do besvjesti možemo raspravljat kad će... realno je jedino da finalna nije spremna i pitanje je koliko će MS odugovlačiti... da li će pustiti update na "stare" mobitele pa usput krpati ili će čekati još mjesec i pol-dva...

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kao i svake godine, u 12. mjesecu aplikacija Windows Centrala besplatna (8 kn, verzija bez reklama)

http://windowsphone.com/s?appid=e6c3c78a-4382-e011-986b-78e7d1fa76f8

igrica Axle trenutno besplatna (16 kn)

http://windowsphone.com/s?appid=06373762-beff-4e0e-9d49-160b70b959eb

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Malo o OneDrive-u,

In November we made a business decision to reduce storage limits for OneDrive. Since then, we’ve heard clearly from our Windows and OneDrive fans about the frustration and disappointment we have caused. We realize the announcement came across as blaming customers for using our product. For this, we are truly sorry and would like to apologize to the community.

While we are not changing our overall plans, we’d like to clarify what we are doing for customers impacted by the changes and share a new offer which we hope will go a long way in making the situation better for our biggest fans.

Office 365 Home, Personal, and University subscriptions will continue to include 1 TB of storage. Any subscriber who received additional storage as part of our unlimited offer will keep it for at least 12 months. For anyone unhappy with the decision to not offer unlimited storage, we will offer a full refund.

For customers of our free service who have over 5 GB of content and who are directly impacted by the storage change, we will offer one free year of Office 365 Personal, which includes 1 TB of storage.  These customers will receive an email with redemption information early next year.

In addition, for our biggest fans who have been loyal advocates for OneDrive, we are adding a new offer that lets you keep your existing 15 GB of free storage when the changes happen next year. If you also have the 15 GB camera roll bonus, you’ll be able to keep that as well. From now until the end of January, you can sign up to keep your storage at the link below.

http://aka.ms/onedrivestorage

We are all genuinely sorry for the frustration this decision has caused and for the way it was communicated. Thank you for sticking with us.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
WindowsPhone - Općenito

I mislio sam da će nešto ovakvo napraviti. Još jedino sad ne znam šta će mi bit sa 10GB Loyalty bonusa.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ono što sam rekao da ljudi moraju čekati da vide što će biti službeno a ne ono što neki frustrirani plačimački sa WMPU i WC-a pišu... znači idite na https://preview.onedrive.com/bonus/ i bonus se ne dira

http://nokiamob.me/2015/12/11/microsoft-ipak-malo-popustio-za-slobodan-prostor-na-onedrive-u-kliknite-i-zadrzite-gigabajte/

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 21:00 (dadn).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Da ti "plačimačci" nisu kukali i vrištali, pitanje je da li bi MS napravio ovaj mali backtrack.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

taj plačimačak na kojeg mislim prosipao je dezinformacije razne a onda je demonstrativno objavio da mijenja platformu... vjeruj mi da on nimalo nije zaslužan..

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

dosta glazbenih albuma pod glazbom u W10 i W10M trgovini trenutno je besplatno.... pogledajte pod Glazba na sniženju. možda nađete nešto što vam se sviđa

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Primjetil sam da nakon sta sam napravil hard reset na buildu 10586.29 trajanje baterije se znacajno popravilo (lumia 630) just saying....
Samobor je lepa varoš
12 godina
odjavljen
geek_boy kaže...
Primjetil sam da nakon sta sam napravil hard reset na buildu 10586.29 trajanje baterije se znacajno popravilo (lumia 630) just saying....

Neću čekati dok izađe final, je li stabilno da flasham 630 na 10 ili da čekam rollout ?

Prc !
10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
geek_boy kaže...

Neću čekati dok izađe final, je li stabilno da flasham 630 na 10 ili da čekam rollout ?

ma nema problema sa stabilnošću to je odavno riješeno... problemi su u drugim sitnim bugovima i ponekim aplikacijama koje nisu prilagođene za W10M

12 godina
odjavljen
dadn kaže...
Silwncer kaže...
geek_boy kaže...

ma nema problema sa stabilnošću to je odavno riješeno... problemi su u drugim sitnim bugovima i ponekim aplikacijama koje nisu prilagođene za W10M

Zaboravio sam reći da mi je ovo primarni mobitel . Te aplikacije se moraju prilagoditi jer u VS 2015 i 10 je izbačen Silverlight iz upotrebe,ali navodno je kompatibilnost poboljšana.

Prc !
15 godina
Silwncer kaže...

Zaboravio sam reći da mi je ovo primarni mobitel . Te aplikacije se moraju prilagoditi jer u VS 2015 i 10 je izbačen Silverlight iz upotrebe,ali navodno je kompatibilnost poboljšana.

Koje aplikacije koristiš? Sve što ja koristim radi normalno na zadnjem (a i zadnjih par) buildu.

Facebook, Messenger, Adobe Reader, Whatsapp, Viber, Baconit, Dropbox, Instagram Beta, PC Remote, Purple Cherry, Snes8x, Audiobooked, Comicana... Sve bez problema.

12 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Koje aplikacije koristiš? Sve što ja koristim radi normalno na zadnjem (a i zadnjih par) buildu.

Facebook, Messenger, Adobe Reader, Whatsapp, Viber, Baconit, Dropbox, Instagram Beta, PC Remote, Purple Cherry, Snes8x, Audiobooked, Comicana... Sve bez problema.

Na 8.1 sam ali bojim se da ću brikati mobitel ako flasham na 10 :) 

Prc !
15 godina
Silwncer kaže...

Nemoguće, odnosno jaaako jaaako malo moguće.

Dobiješ običan update kao što je i bilo sa 8.0 na 8.1, ako ti se ne svidi desetka staviš natrag 8.1 preko Windows Device Recovery Toola i to je to.

12 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Nemoguće, odnosno jaaako jaaako malo moguće.

Dobiješ običan update kao što je i bilo sa 8.0 na 8.1, ako ti se ne svidi desetka staviš natrag 8.1 preko Windows Device Recovery Toola i to je to.

Znam to, mislio sam na Insider .

Prc !
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel ima netko Lumiu 630 s WPX-om?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice