WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.754
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
dajac59 kaže...

imam na hrvatskom

Imaš li 8.1 ili 10. Ne sjećam se točno gdje je u postavkama na 8.1, ali traži Lokacija. Tamo ti se "pali" ili "gasi" GPS, vjerojatno ti je to isključeno. 

13 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav ekipa!

Trebam malo vašeg iskustva. Naime, planiram si uzeti novi windows phone za cca 2000kn, ipak što manje kuna to bolje.

Nisam prezahtjevan korisnik(posjedujem S3 SAMS, koji mi ide na živce), bitno da je bolje od toga.

Upala mi je u oči LUMIA 640, što vi kažete na tu opciju, ili da skupljam za nešto bolje, možda 830 ili....?

Brine me ekran, malo vidim onu "mrežu", a i 8gb interne memorije. Imam sd karticu class10, ali ne znam da li je može koristit kao i internu itd.

Mobitel koristim večinom sa sms i pozive te net. Muzika i kamera jako rijetko.

Savjeti i konkretni prijedlozi su dobrodošli. Hvala.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
metallic kaže...

Pozdrav ekipa!

Trebam malo vašeg iskustva. Naime, planiram si uzeti novi windows phone za cca 2000kn, ipak što manje kuna to bolje.

Nisam prezahtjevan korisnik(posjedujem S3 SAMS, koji mi ide na živce), bitno da je bolje od toga.

Upala mi je u oči LUMIA 640, što vi kažete na tu opciju, ili da skupljam za nešto bolje, možda 830 ili....?

Brine me ekran, malo vidim onu "mrežu", a i 8gb interne memorije. Imam sd karticu class10, ali ne znam da li je može koristit kao i internu itd.

"Napiknuo" si na trenutno best buy Lumiu. Tko god ga je do sada uzeo, veoma je zadovoljan. Ne brini oko memorije, za razliku od Androida, WP dopušta instalaciju aplikacija na SD karticu, i to u potpunosti (cijeli app je na kartici, ne samo "dio" nje). 

Ima tu korisnika 640, pa ću prepustiti njima detaljnjiji opis.

12 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
dajac59 kaže...

imam na hrvatskom

Imaš li 8.1 ili 10. Ne sjećam se točno gdje je u postavkama na 8.1, ali traži Lokacija. Tamo ti se "pali" ili "gasi" GPS, vjerojatno ti je to isključeno. 

imam win 10 i nigdje nema lokacija jer sve je na hrvatski jezik,isključen je ali neznam gdje da ga uključim,je ovaj microsoft kompliciro ovo da boli glava

dajac
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Povuci notifikacije, imaš Proširi ili kako god su na hrv. nazvali povećanje broja gumba s kontrolama. Tamo ti je lokacija. Onda stisni na Postavke, otiđi u Privatnost. Lokacija ti je prva stavka u izborniku. Kad se otvore opcije, idi prema dnu, tamo će ti se pojaviti kojim aplikacijama želiš dopustiti lokaciju. Tamo provjeri da li Drive ima dopuštenje ili ne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

došo sam dotle i nema,jbt pa imo sam sve a sad ne

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
metallic kaže...

Pozdrav ekipa!

ekran te nema što brinut. nije to 535. SD kartica class 10 radi ali preporučio bih ti Sandisk kartice. 8GB interne + 32 SD je za tvoje potrebe i više nego dovoljno.

možda da uzmeš u obzir 640 XL. malo veći ekran, bolja kamera...

10 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

došo sam dotle i nema,jbt pa imo sam sve a sad ne

da nisi napravio hard reset nakon nadogradnje na 10? meni se isto tako izgubile neke postavke kad sam to napravio na jednom prijašnjem buildu...

12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nevjerujem jer tak mi je bilo i prije i onda mi je došlo samo,probavam ići na ovaj here plus ali ništa,traži me da ukljućim gsp ali nikako da ga jednostavno nađem i upalim,katastrofa od win koje su sa jednostavnošću zakomplicirali da boli glava,gade mi se već

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

vrati se na 8.1 i imaš sve... meni se čini da uopće na 10 neću prelaziti, barem ne na 8.1 uređajima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

htio  bih ali neznam kako,heheheh,ajmi redom objasni što da radim

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

imam win xp i moram drugi uzeti komp sa win 7

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo poruka s lumie 640 lte o Lumiji 640: Nakon sto godina Androida, HTC-a i raznih Galaxya...odusevljen sam i sa Vindozima i sa aparatom. Ne znam sto te brine u vezi ekrana, ali i rezolucija i citljivost na suncu su super. Nikakvih problema sa odazivom toucha, a ostalo su sve stvari osobnog ukusa. Meni najbitnije da mi je sve to u odnosu na Android fluidnije i nekako svjezije. Cak mi ni widgeti ne fale. Jos kad sve to uparis sa PCjem, sinkas i popricas s Cortanom... Ja zadovoljan
iddqd

3 0 hvala 1
14 godina
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
BinHex kaže...

2 ili 3 puta u 2,5 godine mi se to dogodilo na 920... još nijednom na 630 i 640... ništa posebno. ili alarmantno...

17 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav svima!

Ovako, namjeravam si nabaviti Windows phone mob ( dosta mi je Androida ) pa sam u nedoumici oko 2 modela: Lumia 730 i Lumia 640. Lumia 730 me nekako više privlači zbog AMOLED ekrana ali ni 640 nije za odbaciti.

Svako mišljenje u vezi ta dva moba je dobrodošlo.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

do koje cifre? rabljeno ili njuskalo?
Jesi bacio oko na 640 XL? - po meni najkompletniji i trenutno BB uredaj (ako ne i u konkurenciji, onda barem u WP svijetu).
Nudi puno vise nego sto joj je cjena:
veliki ekran HD rezolucije, screen-to-body ratio je takoder dobar (pogotovo za lumia uredaje), solidne spec (za ovu platformu), vrlo dobra kamera (navodno u rangu LG G3), podrzava i bezicno punjenje, te najvaznije, jednu od najboljih autonomija na danasniim smartphonima.

Covjece, sad dok ovo pisem, neznam zasto ne zamjenim svoju 920 tku; valjda me je previse razmazila s low light fotkama i cvrstim unibody karbonatnim kucistem

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 22:08 (x360gamer).
17 godina
x360gamer kaže...
do koje cifre? rabljeno ili njuskalo?
Jesi bacio oko na 640 XL? - po meni najkompletniji i trenutno BB uredaj (ako ne i u konkurenciji, onda barem u WP svijetu).
Nudi puno vise nego sto mu je cjena:
veliki ekran HD rezolucije, screen-to-body ratio je takoder dobar (pogotovo za lumia uredaje), solidne spec (za ovu platformu), vrlo dobra kamera (navodno u rangu LG G3), podrzava i bezicno punjenje, te najvaznije, jednu od najboljih autonomija na danasniim smartphonima.

Covjece, sad dok ovo pisem, neznam zasto ne zamjenim svoju 920 tku :) valjda me je previse razmazila s low light fotkama i cvrstim unibody karbonatnim kucistem

XL mi je prevelik, ne bih išao na više od 5". Cifra je do 2000 kn. Novo iz dućana.

Najradije bi L930 ali košta ko moja cijela plaća. 

15 godina
Nadi radije na njusci neku 830 ili 730/735. cak i 930 se nade rabljena u odlicnom stanju s garancijom. Ako uredaj ima garanciju, zasto bi morao biti iz ducana? Pogotovo ako ga dobijes puno jeftinije nego novog.
To je moje misljenje.

Ili pak, ako ti se ne zuri, sacekaj uredaje koji ce izaci s W10 out of box. Ako nista, pojeftinit ce cjena sadasnjih lumia.

Ako ti se zuri, 640 ili 730 su dobri uredaji, i s niti jednim neces pogrjesiti. Svaki ima neku prednost, al nista znacajno.
17 godina
x360gamer kaže...
Nadi radije na njusci neku 830 ili 730/735. cak i 930 se nade rabljena u odlicnom stanju s garancijom. Ako uredaj ima garanciju, zasto bi morao biti iz ducana? Pogotovo ako ga dobijes puno jeftinije nego novog.
To je moje misljenje.

Ili pak, ako ti se ne zuri, sacekaj uredaje koji ce izaci s W10 out of box. Ako nista, pojeftinit ce cjena sadasnjih lumia.

Ako ti se zuri, 640 ili 730 su dobri uredaji, i s niti jednim neces pogrjesiti. Svaki ima neku prednost, al nista znacajno.

Znam, oba dva su u biti isti osim kamere i ekrana.

Nego, kakvo je stanje sa Windows phoneom i appovima tipa Viber? Jel još uvijek ima problema sa kašnjenjem poruka?

12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

1ednostavno nemam sreće sa vraćanjem mobitela  sa 10-ke na 8-cu,sve fino odrađivalo i pri kraju izbaci grešku i što mi je čudno sa ovim alatom za vraćanje da se ništa na zaslonu mobitela ne dešava

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hrco kaže...

Nego, kakvo je stanje sa Windows phoneom i appovima tipa Viber? Jel još uvijek ima problema sa kašnjenjem poruka?

kod mene Viber radi OK na 640 (8.1), nema problema ili kašnjenja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 9:31 (dadn).
10 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

1ednostavno nemam sreće sa vraćanjem mobitela  sa 10-ke na 8-cu,sve fino odrađivalo i pri kraju izbaci grešku i što mi je čudno sa ovim alatom za vraćanje da se ništa na zaslonu mobitela ne dešava

odrađivao je download. nakon downloada on počne sa radom i onda restarta mobitel i tek onda na ekranu vidiš promjene 

ne znam koji si od ova 2 probao, ali ja više volim koristiti Lumia (Nokia) Software Recovery Tool, onaj Windows Phone Recovery Tool baš i ne volim iz nekog razloga... 

ako ti se događaju greške, neki od problema mogu biti vezani uz USB kabl i/ili USB port 

ja sam do sada barem 30-tak puta koristio i samo sam jednom imao problem s jednom Lumiom ali na njoj je USB port bio oštećen pa je trebao popravak

12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

kabal je nov a koristio sam lumiu soft,daj mi onda objasni jer sa win xp na kojem sam trenutno nejde već sam išao na drugi komp sa win 8 sustavom,evo sad mi ovaj sa win 10 normalno radi pa se više nebi ni patio,bilo bi još jednostavnije kad bih mogao samo na komp instalirati softer win 8.1 i povezati mobitel sa kompom i ubaciti u njega bez ovog alata,ali to nema koliko vidim

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dajac59 kaže...

E, da si bar iz Zga, sredio bi ti to popodne. Imaš TeamViewer? Ako imaš, javi mi se tijekom popodneva (iza 15h), pa ćemo zajedno.

16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ovaj novi build... Da, manje je loading i resuming ali kad ga dobijem taj traje i traje... Sve ostalo radi super ali ovo ubija u pojam. :/ Kako vama?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
dajac59 kaže...

E, da si bar iz Zga, sredio bi ti to popodne. Imaš TeamViewer? Ako imaš, javi mi se tijekom popodneva (iza 15h), pa ćemo zajedno.

e da sam znao poslo bi ga nećaku koji živi u zagrebu a i sestra je danima u zg,imam team viewe ali nije mi neka niti brza veza interneta,budemo vidjeli popodne pa se čujemo

dajac
16 godina
neaktivan

ad vidim da ljudi tvrde da im Viber i slicne aplikacije rade superi i savrseno ne znam kako bih reagovao. Ja u kuci imam 3 lumie, citavu uzu porodicu sam navukao na wp i ni na jednoj viber i skype ne rade kako treba. Ocito oni sto tvrde da to radi kako treba upale viber svake prestupne godine. Ne postoji metoda tipa reinstaliranja aplikacije, soft ili hard restart pomocu kojeg cete popravit problem, nema sta nisam probao. Visim na Viberu citav dan radi posla i tako znam.

17 godina
WindowsPhone - Općenito

whatsapp radi super iako se i njemu dogodi da odredeno vrijeme nece stici notifikacije ali vrlo rijetko.

viber gotovo da nikad ne izbaci..

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice