Jenda sitna napomena, za sve Candy Crush zaljubljenike. Jutros otvorim Store i na Highlightu vidim da je došla na WP. Pa... tko voli, navalite.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja se nažalost opraštam sa WP-om nakon godinu dana korištenja. Treba mi mob za posao, a WP nema aplikacije koje mi trebaju u store-u kao i hrpu službenih aplikacija, npr banalni primjer gmail aplikacija. Da, nativna email aplikacija je ok, ali google-ova je bolja.
Ja dok sam bio na WP sam koristio metromail. Odličan gmail klijent.
Samo se plaća. 8kn
Opcija za zaključani zaklon ima za izbor ,osobnu sliku, neki od servisa FB,TW i sl, te opcija dnevne slike sa Bing tražilice (meni su predivne). I sada kada izaberem Bing sliku za zaključani zaslon, on uveze tu sliku od toga dana i ona je stalno prisutna. Zašto nema opcija da se slika sama ažurira sljedećeg dana?

Hm, nekoliko dana sam pratio, te jednom puna tri dana imao istu sliku. Nikada mi se u ponoća ne prebaci na novu Bing sliku. Možda isprobam još jednu mogućnost, vjerojatno ja po dva-tri dana i ne kliknem onu tipku tražilice,kada sa pokreće bing. Jer kada kliknem tražilicu u prvoj sekundi imam jučerašnju sliku koja je keširana u memoriji,pa kroz sekundu dođe svježa današnja. Možda zato nemam najnovije na zaključanom zaslonu jer nije u tekućem danu korištena tražilica tj nije prisutna nova slika u memoriji tražilice.
Malo kompliciram ,al eto...češkam se po glavi i pitam ovdje.
stara slika
postavke ne nude ništa posebno

e hvala na informaciji. Baš ćemo vidjet kada će "polarna životinjica" koja je danas aktualna,ali evo na izmaku je ovaj dan.
Mene više zanima kad će se MS udostojiti i napraviti jedno ažuriranje za Live Lock Screen... :/
Zanima me, skinuo sam fb app (od M$)
Kako filtrirati naslovnicu iliti news feed?
Da prikazuje samo od prijatelja, a ne nekih random ljudi ili stranica?
Da prikazuje kao na PCu?
imam 2 pitanja:
Gubi li se garancija dekodiranjem?
Kako da prebacim sve podatke sa Lumie 520 na Lumiu 630?
Pitanje jedno nakon dugo izbivanja sa wp-a, ima li naznaka mogućnosti customizacije u budućnosti wp-a?
I jel još uvijek sve fluidno na uređajima u rangu 1020?
pretpostavljam da misliš na izgled sučelja.. ne znam jesi li koristio WP8.1, on je dobio dosta ovih sitnica što tiče izgleda.. U budućnosti će sigurno biti još poboljšanja po pitanju izgleda i funkcionalnosti pločica. I da, sustav je na svim uređajima fluidan
Pitanje jedno nakon dugo izbivanja sa wp-a, ima li naznaka mogućnosti customizacije u budućnosti wp-a?
I jel još uvijek sve fluidno na uređajima u rangu 1020?
fluidno je i na L520/630 i takvim jeftinjarama sa 512MB RAM-a, a di neće na takvim EX Flagshipovima... A što se costomizacije tiće, ne možeš očekivat onakvu kakva je na Androidu, WP je zatvoren sustav,a i još ima dosta opcija u usporedbi sa recimo iOS-om, koji je također zatvoren OS...
zanimljivo... baratanje telefonom pomoću - gesti...
http://www.windowscentral.com/gestures-beta-allows-you-interact-your-phone-new-ways
A šta mislite koliko se isplati sada uzeti lumia 1020 sa njuške?
Jedina mi je zapreka to šta ljudi govore da je baterija loša.
A šta mislite koliko se isplati sada uzeti lumia 1020 sa njuške?
Jedina mi je zapreka to šta ljudi govore da je baterija loša.
To sam i ja razmisljao!
Istina, sad na wp vladaju 4 core cpu, al pitanje je dal to uopce treba ovom OSu?
i kolika je prednost nove lumie 535 s snapdragon 200/4xcortex A7 CPU) u odnosu na proslogodisnji flagship (Qualcomm MSM8960 Snapdragon/Dual-core 1.5 GHz Krait)?
Cjena lumie 535 je oko 1k kn, pa me cisto zanima dal taj uredaj ima bolji hw u odnosu na proslogodisnje 5k kn uredaje?
Nokia trenutno nema neki uredaj koji bi imao futerproof hw, odlicnu low light (aka 925 kameru)... 930 je po svemu blizu savrsenom wp mobitelu, osim po low light slikama.
Koliko je % sigurno da ce lumia 1020 dobiti wp10 (al ne neku nepoptunu, alternativnu verziju tipa Wp7.8/wp8)?
I koja je sansa da ce poboljsati lumia camera app itd?
I ima nekoliko velikih nedostataka: nema glance screen, kamera sa 920 je bolja od 930 a kamoli 1020 koliko je bolja od 930, prevelik ekran.
I ima nekoliko velikih nedostataka: nema glance screen, kamera sa 920 je bolja od 930 a kamoli 1020 koliko je bolja od 930, prevelik ekran.
Istina je da nema glance screen. Sve ostalo ili je subjektivno ili je neistina.
Kamera od 920 nije i ne može biti bolja od 930. Tehnički gledajući, a i prema slikama koje pružaju. 1020 s druge strane pojede oba ova uređaja u smislu kamere.
Ekran je prevelik samo ljudima koji imaju premale ruke, inače kad se jednom navikne na veličinu i kvalitetu ekrana 930-tke, nema nazad.
930 je trenutni flagship i za wp platformu apsolutni najbolji izbor i best buy ako se kupuje preko oglasnika. Za 2kkn trenutno nema boljeg izbora od svih uređaja uopće u ponudi.
Njene prave mane su slaba baterija, tehnički problemi na pojedinim modelima te nedostatak Glancea (to meni recimo uopće ne predstavlja problem, no onima koji su navikli je velika mana).
Ne mogu usporedit s 920/925 al s obzirom da kamera dobija update, kao i 4k video te hdr, ne bi se slozio da je losija
Ja imam velike ruke i ako ne mogu uređaj koristiti jednom rukom - on je prevelik, lumia 625 koja ima 4,7" mi je bila prevelika.
Istina da je 930 best buy trenutno ali prevelik ekran, ružan dizajn (ružniji nego kod 920/1020) i nedostatak glancea ne mogu prebroditi.
Moguće da budem mijenjao z1 compact za lumiu 1020.
Ja idalje koristim svoju 1020 i nemam nikakvih problema. Doduse ja na mobitelima ne igram igrice, kod mene radi mail, fejs, viber, skype, whatsapp, IE i u tom pogledu telefon je odlican i radi bolje od android phableta kojeg koristim uporedo
Baterija je problem ali moja 1020 se koristi vec godinu dana konstantno tako da je i za ocekivati da je baterija malo oslabila ali opet uz konstantan 3G i veliki dio dana wi-fi baterija izdrzi do navece.
Sto se tice fotki idalje joj nema ravnog telefona pogotovo u uslovima slabog osvjetljenja i navece prii izlascima. Ja se vise i ne sjecam kada sam ponio fotic sa sobom
Ja idalje koristim svoju 1020 i nemam nikakvih problema. Doduse ja na mobitelima ne igram igrice, kod mene radi mail, fejs, viber, skype, whatsapp, IE i u tom pogledu telefon je odlican i radi bolje od android phableta kojeg koristim uporedo
Baterija je problem ali moja 1020 se koristi vec godinu dana konstantno tako da je i za ocekivati da je baterija malo oslabila ali opet uz konstantan 3G i veliki dio dana wi-fi baterija izdrzi do navece.
Sto se tice fotki idalje joj nema ravnog telefona pogotovo u uslovima slabog osvjetljenja i navece prii izlascima. Ja se vise i ne sjecam kada sam ponio fotic sa sobom
E sad imam hrpu pitanja :)
Možeš li molim te postati screenshot grafa potrošnje baterije i što više informacija o trajanju baterije?
Imaš li bilo kakve bugove?
Kolko ti treba da okineš fotku kad jednom stisneš gumb za fotkanje (priča se da dosta)?
Koliko treba bateriji da se napuni?
Kakva je trenutno aplikacija Music (prije joj je trebalo dosta da se pokrene te je bila bugovita)?
Fotkaš li u punoj 41 mpx rezoluciji ili manjoj te kolka je razlika između njih u kvaliteti fotke?
E sad imam hrpu pitanja :)
Možeš li molim te postati screenshot grafa potrošnje baterije i što više informacija o trajanju baterije?
Imaš li bilo kakve bugove?
Kolko ti treba da okineš fotku kad jednom stisneš gumb za fotkanje (priča se da dosta)?
Koliko treba bateriji da se napuni?
Kakva je trenutno aplikacija Music (prije joj je trebalo dosta da se pokrene te je bila bugovita)?
Fotkaš li u punoj 41 mpx rezoluciji ili manjoj te kolka je razlika između njih u kvaliteti fotke?
Pokusat cu sutra pretezno koristiti nju pa da onda pokazem potrosnju baterije...
Za sada nisam primjetio neke bugove ali opet ponavljam ja nisam zahtjevan korisnik ili uporedo koristenje androida ima uticaj da vecinu bugova primjecujem tamo
Da treba podosta da okine fotku, po mojoj procjeni otprilike 3-4 sekunde ali treba uzeti u obzir da je ogromna velicina fotografije tako da i na hardveru od recimo L1520 ne bi to bilo bas puno brze.
Sta ja znam nisam nikada nesh obracao paznju jer pretezno je ukljucim u punjac i ja odem na spavanje...
Nije ni sada necemu bolja ali naviknes mada ja za muziku uvijek koristim iPod touch cak i kada trcim i koristim lumiu i endomondo
Nisam nikada koristio manje rezolucije. Mob prilikom fotkanja pravi dvije slike jednu od 34Mpx i drugu od 5Mpx. Imas opciju da izabares iskljcivo da pravi slike u 5mpx, jpeg 5+34mpx i dng 5+34mpx. Ja koristim jpeg 5+34 i sasvim sam zadovoljan. Ove od 5mpx sluze da dijelis na FB/Viber i ostale zezancije jer ona od 34 je fakat ogromna. Kada pregledas slike na mobu i ne vidis neku veliku raziku izmedju 5 i 34mpx ali kada ih recimo pregledas na tv-u onda je vidna razlika pogotovo u detaljima sto je za ocekivat.
Fotke su skoro uvijek odlicne, slikane u danu ili po mraku. Zna se nekada desiti u klubu da ima previse dima pa zna nekada zavarati kameru ali to je slucaj jedna u 100
Besplatna aplikacija 24h, požurite tko želi.
http://www.windowsphone.com/hr-hr/store/app/quickplay-pro/52af5709-b1b7-44b1-8598-1b8178205b0f
Uvjet je da je mobitel u super stanju, ekran 10/10 te da ima bar 6 mj garancije...
takoder, da je otkljucan na sve mreze.
Lp
denim se šiti po kini :/
ti mater.... po kini :/
http://www.windowscentral.com/lumia-denim-update-starts-rolling-out-lumia-520-720-1320-and-more-china