WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.466
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

i meni se cini da ima veze sa senzorom za blizinu, mozda cak i zbog peek funkcije u glanceu (meni je ona postavljena)...

WP 8.1 GDR1 DP @ Lumia 820
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: WindowsPhone - Općenito

Dali je istina da lumia 920/925 ima u low-light uvjetima bolje slike od 930?

navodno radi otvora lece itd IZVOR1 i IZVOR2

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 20:05 (x360gamer).
14 godina
neaktivan

Da, Lumia 920/925 ima f2.0 a Lumia 930 ima f2.4.. manji f broj propušta više svjetlsoti pa tako senzor na L920/925 ima više svjetlosti nego senzor na L930.. tu također na kvalitetu utječe i veličina senzora 

www.wpnovosti.com
15 godina

Hvala kolega!
Upravo ste mi ustedjeli 1k kuna!
razmisljao sam kupiti lumiu 930 radi kamere, al posto vidim da osim 2x vece rezolucije, nema bolju low light kameru (meni bitan faktor) ustedjet cu i uzet lumiu 920/925!

Ne patim na hw, posto znam da je WP kao os ispeglan :)

E sada me samo zanima, znam da je nesto bilo s algoritmima/updatom na amber itd itd te da je lumia 920 davala bolje slike od 925 (makar ima lecu vise u odnosu na 920tku)

Kakvo je sada stanje s time? Vrijedi li ta leca vise ista ili nista?

Takoder, nadam se da vrijedi ona od M$ "garancija" da ce svi uredaji od datuma izlaska 36 mj dobivati nadogradnje?!

jer nebi htio vec sljedece godne biti zakinut za WP9/10 kao i prije kada sam bio na WP7 uredaju.

13 godina
Ms je u par navrata preko twittera potvrdio da ce svi wp8 modeli dobiti wp10. Tako da svi ocekujemo update
14 godina
neaktivan

Lumia 925 ima nešto bolju kameru u odnosu na L920 ali ništa pretjerano što bi primjetio prosječni korisnik, radi se o sitnicama.. 6. leća koju ima L925 daje na oštrini slike, osjeti se na udaljenosti manjoj od cca 2m ali opet kažem, nije toliko drastična razlika.. iskusno oko će primjetit, a prosječni korisnik će reći da su iste (prenosim riječi osobe koja je dugo koristila L920 i L925 a inače bavi fotografijom tako da sigurno nije rekao napamet, iskustva koja mi je rekao kad sam se dvoumio između 920 i 925).

Ta "garancija" da ćeš dobivati nadogradnje, to se odnosi na sigurnost sustava. Znači ako se korisnička sigurnost ugrozi, u periodu 36 mj. si "osiguran".. odnosno, MS će isporučiti nadogradnju koja će zaštititi korisnika. A softversku nadogradnju kao unaprijđenje sustava koje smo imali sada WP8 na WP8.1, to nitko nije obećao. Kad je izašao WP8 nitko nije obećao WP8.1, to je njihova "dobra volja" ali  korisnici već podrazumijevaju da će biti nadogradnja.. kužiš šta želim reći :)  Za sada je sigurno da ćeš dobiti WP10/Win10, poslije toga mislim da se ne može očekivati išta značajnije, možda neke sitnice ali to je limit uređaja. 

Moj savjet je ipak da isprobaš L930 i vidiš kako i šta. Jer, 930 koristi noviji procesor, autonomija baterije je bolja u odnosu na L920/925. Kolega prije koji tjedan kupio L930 i baterija pristojno drži, sve potrebe za faks obavlja preko mobitela jer nema laptop i ujutro od 6 pa navečer nekad i do 10 izdrži (tako on kaže). Drugi kolega L630, baterija nakon 5 sati na 80% (slušanje glazbe i dopisivanje), a moja L920 nakon 3 sata na punjaču. Lx3x je bolje puno bolje prilagođena za WP8.1 sustav, ali nadam se da će se stanje popraviti sa WP10/Win10.

www.wpnovosti.com
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

U obitelj nam stigao prvi WP phone - supruzi sam za rani Božić kupio Lumiu 630.

I sad trebam par savjeta vezanih za W8.1 - što downloadati, što maknuti sa telefona, što uključiti, što isključiti...? 

Moram li se registrirati na MS-ov račun?

Unaprijed hvala! 

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 6:12 (Marko_244).

0 0 hvala 0
15 godina
Bilo bi poželjno da napraviš outlook ili live acc, zbog aplikacija. Što ćeš skidati na njega je do tebe.
http://freebitco.in/?r=624635
16 godina
neaktivan

Dakle, trebao bih napraviti mail na outlooku? Ne radi sa gmailom, nekompatibilni su...? 

Za live acc pretpostavljam da je Microsoftov account, onaj što na telefonu nudi za kreiranje? 

Nadao sam se da ću moći proći bez toga - i ovaj jedan mail account što imam mi je ponekad previše. Baš gnjave s tim.

16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ti možeš kasnije zakačiti gmail na telefon da ti dolaze mailovi na telefon ali glavni acc ti mora biti ili hotmail ili live.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
majstorSZ kaže...

a moja L920 nakon 3 sata na punjaču. 

Moja izdrži od 1 dana do 1ipo dana :)

Koristim je normalno/casual.

Wifi, sms, pozivi, surfanje, slikanje.

Igre ne mobitelima ne konzumiram :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Najduze sto mi je trajala batarija uz normalno koristenje na 1520...imam samo doodle jump instaliran od igara...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Virty kaže...
majstorSZ kaže...

a moja L920 nakon 3 sata na punjaču. 

Moja izdrži od 1 dana do 1ipo dana :)

Koristim je normalno/casual.

Wifi, sms, pozivi, surfanje, slikanje.

Igre ne mobitelima ne konzumiram :)

Moja izdrži ako neću koristit internet, znači samo pozivi i SMS.. međutim, 3g, dopisivanje, mail i još lokacija ubije bateriju, igrat igre mi ne pada na pamet osim ako želim isprazniti bateriju do kraja pa je ponovo napunit. Trenutna situacija, prije 3 sata isključen sa punjača, uključen 3g, napisao sam 10ak poruka na fb, pročitao 10-15 mailova, odgovorio na jedan komentar i pročitao dva članka iz aplikacije- baterija na 70%  {#}

Lumia 1520 se ne može mjeriti niti sa jednim WP uređajem po pitanju baterije 

www.wpnovosti.com
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Vjerujem da je tema već više puta prežvakana, no imajte strpljenja s novim userom: Drive+, valja li čemu i koje su alternative? Imate li još koji useful app da preporučite?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Drive+ je za mene najbolja navigacija, koristim je od symbiana i ne zanima me nista drugo... Alternativa ima, ali koriste vise manje iste mape
Iako aplikacija je dosta basic i volio bi da je na razini symbiana
A za ostalo zavisi sto ti treba, postat cu svoje applikacije malo kasnije pa ako ko nade stagod korisna...
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Zna li neko kako u Here drive+/find my car resetovati odnosno apdejtati lokaciju auta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da ne, to radi automatski nakon sto zavrsis s nekom voznjom s ukljucenom navigacijom

edit

evo i lista meni korisnih aplikacija

3d audio experience - nekoliko zvukova na principu holofonije. za poslusati sa slusama

adobe reader - za pdf dakako

beatphonic - kup aplikacija za malo glazbenog stvaralastva

car dash - slicno car modeu, malo opsirnije

club cards - pohranjuje vase kartice za razne ducane koje imaju kod da ih ne morate nosit sa sobom

comicana - za citanje .cbr fajlova, uglavnom stripovi

cortana memo - dodatak cortani za razne podsjetnike, npr ako kazete auto je kod brata, kad pitate gdje je auto reci ce vam

croparking - za bezbriznije parkiranje, tj placanje istog, radi prema lokaciji

duolingo - za ucenje / ponavljanje stranih jezika

edjing for windows phone - nije jedina dj aplikacija, al najbolje radi (iako daleko od savrsenog)

flashlight xp - led svijetlo, pali se odmah i radi kod zakljucanog ekrana

folder play - svira mp3 po folderima, nije bez mana

freda - za citanje eknjiga, ima i dosta besplatnih za download iz aplikacije

hak - hrv. auto klub dosta koristnih informacija i alata

here - sve sta nude :)

level meter pro + - za niveliranje ako ikad zatreba

lumia i nokia kolekcija - isto vise manje sve iman instalirano

moliplayer pro - kupljen, zlata vrijedi. titlovi malo zezaju doduse

mpbz - odlicna aplikacija za e-banking

my car - pracenje potrosnje auta (gorivo, popravci, itd...)

myappfree - svaki dan neka aplikacija koja se placa - besplatno

nfc launchit - app za upravljanje nfc tagovima, iako wp ne nudi toliko mogucnosti kao android

papyrus - za neku brzu zabiljesku prsticem

pc remote - za upravljanje desktopom

photosynth - panorame

ringtone maker - sve je jasno

shazam - prepoznavanje pjesama

shift scheduler - aplikacija koju koristim jos od symbiana. ako su vam smjene cudne kao i meni, isprobajte

sports tracker - malo rekreacije, nadilazenja samog sebe

spending tracker - pracenje troskova

tag editor - ako music player strpa neki album u nepoznato, editirajte mp3tag

tile clock - digitalni sat kao tile

truecaller - trazi imena nepoznatim brojevima

uc browser - ok alternativa ie, rjede ga koristim doduse

wptorrent - {#}

youtube hd - zasad po meni najbolji yt app

i to je to, u igre necu ulazit

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 18:21 (apoteka).
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Stigao je Minecraft Pocket Edition. 7$, nema trial verzije.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sljedeci tjedan idem po novi mobitel.
Mislio sam jos do prije tjedan dana da ce to biti lumia 930, al nekako razmisljam cemu davat 1k kn vise?
Mislim, ispravite me ako sam u krivu, al svi trenutni wp8 uredaji ce dobiti wp10?
Ako bude opet problema s karnelom (kao slucaj s wp7) onda niti 930 nebi trebala dobiti?

Jedino bi mogli da ga ne ispeglaju dobro, te da bez 2gb rama i 4core cpua ne radi fluidno ( u sto sumnjam, jer je fluidnost njihova najveca prednost)
trenutno, 92* bi ispunjavala sve sto zelim, kamera je jos uvjek dobra, a u cemu je i bolja od 930tke je po mraku!

e sada.. lumiu 920 ili 925!?
Nemogu se jos odluciti koji...
925 - ljepsi dizajn, leca vise u kameri, tanja, laksa, amoled ekran!
920 - nece se vidjet ogrebotine, nije skliska ko 925(Aluminij), te najvaznije 32 gb storage.
Razlika u cjeni je nekih 200-300 kn (njuskalo)
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

920 ima duplo vise memorije i bezicno punjenje

16gb je ipak premalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 18:31 (apoteka).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
x360gamer kaže...
Sljedeci tjedan idem po novi mobitel.
Mislio sam jos do prije tjedan dana da ce to biti lumia 930, al nekako razmisljam cemu davat 1k kn vise?
Mislim, ispravite me ako sam u krivu, al svi trenutni wp8 uredaji ce dobiti wp10?
Ako bude opet problema s karnelom (kao slucaj s wp7) onda niti 930 nebi trebala dobiti?

Jedino bi mogli da ga ne ispeglaju dobro, te da bez 2gb rama i 4core cpua ne radi fluidno ( u sto sumnjam, jer je fluidnost njihova najveca prednost)
trenutno, 92* bi ispunjavala sve sto zelim, kamera je jos uvjek dobra, a u cemu je i bolja od 930tke je po mraku!

e sada.. lumiu 920 ili 925!?
Nemogu se jos odluciti koji...
925 - ljepsi dizajn, leca vise u kameri, tanja, laksa, amoled ekran!
920 - nece se vidjet ogrebotine, nije skliska ko 925(Aluminij), te najvaznije 32 gb storage.
Razlika u cjeni je nekih 200-300 kn (njuskalo)

Lumiju 930 dobiješ preko oglasnika za cca. 2000 kn što je po meni definitivno best buy.

15 godina
Preko oglasnika i kupujem!
Znam da je 2k kn.
Al proslogodisnji flagship 925/920 je 1k kn jeftinija na oglasniku.
A nebi htio se kao prosli puta opec, pa da ne dobijem wp10 a iskesiram vise novaca za jaci uredaj.
A i bitnu prevagu mi igra kamera, jer hw na wp nije presudan.
A buduci da lumia 92X daje bolje slike od 930 u zatvorenom/zamracenom prostoru, to mi treba.
nevidim razlog zasto davat 1k kn vise..
Kamera na danjem svjetlu u savrsenim uvjetima je debelo na strani 930tke, al daleko od toga da 92X nece dat kvalitetnu sliku.
14 godina
Djelomično se slažem s tobom, ali ne zaboravi da uskoro dolazi Denim i na 930 k tome nova V5 Lumia Camera aplikacija gdje ce dobit poboljšane algoritme, 4k snimanje, dinamički blic, a 920 neće dobit ništa os toga. Imao sam 920 i sad imam 930 i premda je razlika u cijeni očita, bome je i opravdana.
15 godina
intelduo1 kaže...
Djelomično se slažem s tobom, ali ne zaboravi da uskoro dolazi Denim i na 930 k tome nova V5 Lumia Camera aplikacija gdje ce dobit poboljšane algoritme, 4k snimanje, dinamički blic, a 920 neće dobit ništa os toga. Imao sam 920 i sad imam 930 i premda je razlika u cijeni očita, bome je i opravdana.

920 nece dobiti Denim?
V5 LC nece dobit uopce program ili neke mogucnosti (tipa 4k video - nema tolko Mgpx)?

14 godina
Dobit ce Denim, nesto kasnije nego 930 i 1520, ali nece dobiti poboljšanja u kameri. Nece dobit novu Camera aplikaciju. Ostat ce na v4.9. Nece dobit Moment Capture, Auto HDR, Dynamic LED, 4k snimanje, brže pokretanje aplikacije i snimanje fotografija. Ukratko sve ono što je najvažnije u Denimu. Jednostavno je procesor navodno prespor da bi se te radnje pokretale kako treba. Čuj 920 je izašla prije više od 2 godine. Vrijeme ju je pregazilo, a Microsoftu nije u interesu da sve featurese daje u stare modele.
14 godina
neaktivan

Sluštaj šta intelduo1 kaže.. L920 je star uređaj i ne isplati ga se baš kupovat ako želiš nove mogućnosti po pitanju kamere. Samo za primjer, Lumia 1520 ostvari duplo bolji rezultat od L920 na Antutu benchmarku, a L1520 i L930 su jako slični telefoni.. razlikuju se u svega nekoliko detalja. Ako se sada kupuje, mislim da je dobro kupiti bilo koji uređaj x3x serije naravno prema željama i potrebama..
Jednostavno, nije isplativo uzeti L92x.. ja da sam imao više novaca kupio bi L930 ili čak L830 

www.wpnovosti.com
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Moj savjeti ti je da uzmes 930 ako mozes radi buducnosti...930 ima dobar hardwer koji ce u svakom slucaju moci primiti sve funkcije windows 10, i ja sam se dvoumio izmedju 925 i 1520 jer sam te dve imao u ponudi i izabrao sam 1520 koja iako kosta vise para mi barem pruza neku veću sigurnost za budućnost, jer hocu da mi telefon bude barem dve godine i da za to vrijeme moze primiti nadogradnje, da se ne opečem kao na androidu. A kasnije ako odlučuš prodati moćeš dobiti više para za taj telefon u svakom slučaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 7:27 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
intelduo1 kaže...

kada bi otprilike to "uskoro" trebalo biti? ima kakva najava?

14 godina
neaktivan

Uskoro, navodno da do kraja 12. mjeseca Denim treba doći na L930, L830 i L1520.. ostali tijekom 1. mjeseca

www.wpnovosti.com
11 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja se nažalost opraštam sa WP-om nakon godinu dana korištenja. Treba mi mob za posao, a WP nema aplikacije koje mi trebaju u store-u kao i hrpu službenih aplikacija, npr banalni primjer gmail aplikacija. Da, nativna email aplikacija je ok, ali google-ova je bolja.

Svejedno žao mi je što moram natrag na android, jer WP je superiorni po performansama i još mnogim drugim stvarima. A da ne pričam koliko su lumia-e odlični telefoni.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice