WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.043.668
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: WP8 - Općenito
dax-lax kaže...

Pa stavi u svoj drugi neki sim pa ćeš saznati po brzom postupku a možeš vidjet i  negdje u postavkama dal je na koju mrežu zaključan

EDIT. kod mene je to settings -> extras+info -> more info i pod mobile operator. Ako je 000, trebao bi biti otključan

Problem je taj što nitko nema micro sim od Vip-a :D

A gospođe iz vipa mi rekoše da mi ne mogu posudit karticu za isprobat

a mobile operator mi je 000-33

LOL EUNE: lolking.net/summoner/eune/32157899
12 godina
mysantrop kaže...

Pozdrav, planiram prelazak s androida na WP i zato trebam Vašu pomoć. Ograničen sam novčano pa bih Vas molio da mi pomognet u odlučivanju.

Potencijalni mobitel #1: Huawei Ascend W1 - 4", 233 ppi, 512 MB ram, 4GB internal, 5MP, Dual Core 1,2Ghz, 1950 mAh
Potencijalni mobitel #2: Lumia 625 - 4,7", 199 ppi, 512 MB ram, 8GB internal, 5MP, Dual Core 1,2Ghz, 2000 mAh

Potencijalni mobitel #3: Lumia 520 - 4", 233 ppi, 512 MB ram, 8GB internal, 5MP, Dual Core 1Ghz, 1430 mAh
Potencijalni mobitel #4: HTC 8S - 4", 233 ppi, 512 MB ram, 4GB internal, 5MP, Dual Core 1Ghz, 1700 mAh

Koliko sam ja shvatio Lumia 520 nema bljeskalicu, ima slabu bateriju i nema prednju kameru, ima par mhz manje od 625 ali razlika u novcima je više nego duplo. Vidim po njuški mogu ubosti 520 za sigurno 500+, 625icu mogu za 900+, HTC8s se isto može naći za 700-800, huawei za 700+ kuna. Dakle slični su iznosi, jedino 525 odskače.. Recite mi, ima li što kod ova četiri mobitela da je odmah big no-no? Koji preporučujete?

625 je prakticki u svemu bolja od 520. Huawei trenutno nije niti 8.0 GDR3 dobio, i uglavnom, iako ce doci i za njega 8.1, tko zna kad ce to biti. HTC je zgodan mobitel, ali se mnogo korisnika zalilo zbog malo memorije. Osobno, nisam niti jednog od ovih koristio. Ja se drzim recenice "koliko novaca, toliko muzike" pa uvijek platim vise, i nemam tih problema oko odabira.

Enjoy The Silence
17 godina

Trenutno imam 2 navedena a ostala 2 sam probao.

Preporucio bih mu htc 8s, bolji je od L520 po dizajnu, ekranu, bateriji i blicu kamere,  Huawei nikako nemoj uzimat a L625 je dobar osim glavne stvari; ekrana, 800x480 - 199ppi na 4.7inca je zaista premalo.

16 godina
WP8 - Općenito

Krava mi se evo drugi put otelila od kako su update najavili...

Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mysantrop kaže...

Pozdrav...

Lumiu 625.

HTC ima jako puno mušica i daleko je od fluidnosti koje imaš s Nokiom. Huawei nisam isprobao. 

“Don’t go to men who are willing to kill themselves driving in circles looking for normality.”
17 godina

O cemu ti pricas, sva 4 rade potpuno jednako što se fluidnosti tice

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 17:11 (bik).
15 godina
neaktivan

Koristio sam HTC 8s godinu dana i nisam bio zadovoljan. 

“Don’t go to men who are willing to kill themselves driving in circles looking for normality.”
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 17:22 (Maretk0).
15 godina
pixi kaže...
dax-lax kaže...

Pa stavi u svoj drugi neki sim pa ćeš saznati po brzom postupku a možeš vidjet i  negdje u postavkama dal je na koju mrežu zaključan

EDIT. kod mene je to settings -> extras+info -> more info i pod mobile operator. Ako je 000, trebao bi biti otključan

Problem je taj što nitko nema micro sim od Vip-a :D

A gospođe iz vipa mi rekoše da mi ne mogu posudit karticu za isprobat

a mobile operator mi je 000-33

Što bi reklo da je izašao vjerojatno za njemačko tržište i vjerojatno je otključan. Stavi bilo koju drugu micro sim, ne mora bit vip. U slučaju da radi i na jednu mrežu različitu od tvoje, radit će na sve mreže.

15 godina
Danas naručena Nokia l930 u Vip-u. Trebala bi stići idući tjedan. Mobitel je došao prekasno na tržište i već mu je hardware "out of dejt" ali šta se može kad boljeg nemaju u ponudi. U Vipu se hvale kako nude office 365 i l930 exkluzivno a nemaju niti jedan uređaj izložen. Samo prastari l1020 imaju u centrima. Bar u kojim sam ja bio. Jadni su. Koram i karticu mijenjati jer se radi o nano sim.
Konačno mogu staviti i iphone 4s u oglas :)
17 godina
WP8 - Općenito

hardver out of date? po cemu  ??

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Po tome sto su sada aktualni vec 801 i 805 procesori.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
12 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Danas naručena Nokia l930 u Vip-u. Trebala bi stići idući tjedan. Mobitel je došao prekasno na tržište i već mu je hardware "out of dejt" ali šta se može kad boljeg nemaju u ponudi. U Vipu se hvale kako nude office 365 i l930 exkluzivno a nemaju niti jedan uređaj izložen. Samo prastari l1020 imaju u centrima. Bar u kojim sam ja bio. Jadni su. Koram i karticu mijenjati jer se radi o nano sim.
Konačno mogu staviti i iphone 4s u oglas :)

jesi ti, šta si ti?! {#}

17 godina
WP8 - Općenito

Pa i oni "stari-prastari" hardveri bolje obavljaju posao neg drugi androidi  mobiteli,cak i novije generacije - tak da nije tolko ni bitno kolko je staro ( makar po meni 930 ce gurati niz godina - bar sto se tice hardvera ) dok sve "leti" tj dok mobitel obavlja svoj posao kak treba

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Mene ne brine da će telefon raditi sporo ili tak nešto. Bit će to ok. Mene iritira činjenica da najave telefon sa poštenim hardware-om ali dok dođe na tržište već su zastarjeli. Ali cijena je ostala ista kao da se radi o flagship uređaju trenutne generacije, a ne komponentama od prošle godine, iliti prošlogodišnjim flagshipovima. Nije mi jasno da ne mogu lansirati uređaj u roku dva tjedna od najave već treba proći par mjeseci. Ali što me brine je baterija. Nadam se da je bolja od onoga što drugi govore, a to je da je u rangu 925 koja je navodno loša.
12 godina
izzy007 kaže...
Mene ne brine da će telefon raditi sporo ili tak nešto. Bit će to ok. Mene iritira činjenica da najave telefon sa poštenim hardware-om ali dok dođe na tržište već su zastarjeli. Ali cijena je ostala ista kao da se radi o flagship uređaju trenutne generacije, a ne komponentama od prošle godine, iliti prošlogodišnjim flagshipovima. Nije mi jasno da ne mogu lansirati uređaj u roku dva tjedna od najave već treba proći par mjeseci. Ali što me brine je baterija. Nadam se da je bolja od onoga što drugi govore, a to je da je u rangu 925 koja je navodno loša.

Aj si ti onda kupi jedan "lijepi" Galaxy S5, koji je po tebi up to date sto se tice hardwarea, i lijepo uzivaj u lagavom androidu, jer je tebi ipak bitno da pise Snapdragon 801, posto je Snap 800 vec staro smece. Kako ces u drustvu reci da imas Snap 800, a tvoj frend sa S5icom ima Snap 801. {#}

Da ne znas koji procesor je u mobitelu, rekao bi da je u 930ici Snap 850 (koji jos ni ne postoji) a da je u S5 onaj njihov Exynos quad 1,4 koj ije bio ugradjen u S3ci.

Enjoy The Silence
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Ma nek on sam sebi sastavi jedan 10 metarski mobitel pa će valjda bit uredu :D

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
izzy007 kaže...

koliko sam vidio po forumu baterija je super... što se tiće ovog ostalog slažem se sa tobom, to tako ne smije biti..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
Vas dva ste zanimljivi neki likovi :)
Ne radi se o tome da ja patim za zadnjom generacijom cpu-a ili čega već. Radi se o tome da ti naplaćuju paprenu cijenu za uređaj koji je toliko mogao vrijediti kad je izašao sgs4 ili lg g2, a budući da u ovoj grani industrije sve brzo zastarijeva, u skladu s tim i cijene padaju. Ne mogu ove komponente imati istu vrijednost danas kao i prije 8 mjesec kad su se pojavile. Ovaj uređaj bi se trebao prodavati po manjoj cijeni jer ima starije komponente koje ne vrijede više tih novaca.
18 godina
izzy007 kaže...

Hardver je ok, jest da kasne.. Al problem je do MSa tj Nokie, predstavljanje je  bilo u cetvrtom mjesecu, a lansiranje tri mjeseca posle, mozda i duze (zemlje treceg svijeta).

Cijena je skoro pa ok, u ED je bila za 3999kn, bijela, crna je 4300..

Inace je to boljka MSa&Nokie, predstavljanje-izbacivanje proizvoda na trziste...

A da ne govorim kolko 930 ima problema vec sad u startu (purple tint, pregrijavanje, abnormalno trosenje baterije, kamera itd.)..

Vjerujem da ce kasnije revizije mobitela bit bolje za cca 1god. Do onda je bolje pricekat sa kupnjom 930tke..

Bil sam zagrijan za 930 al citajuci iskustva korisnika, ohladio sam se ekspresno brzo..

Nadam se da ce kasnije revizije bit bolje (?)

15 godina
Nadam se da neću biti te sreće pa da ću morati reklamirati uređaj u samom startu.
Ne bih živ ostao na poslu :) ja sam najveći wp fanboy u firmi :)
12 godina
protjeran
izzy007 kaže...
Ne radi se o tome da ja patim za zadnjom generacijom cpu-a ili čega već. Radi se o tome da ti naplaćuju paprenu cijenu za uređaj koji je toliko mogao vrijediti kad je izašao sgs4 ili lg g2, a budući da u ovoj grani industrije sve brzo zastarijeva, u skladu s tim i cijene padaju. Ne mogu ove komponente imati istu vrijednost danas kao i prije 8 mjesec kad su se pojavile. Ovaj uređaj bi se trebao prodavati po manjoj cijeni jer ima starije komponente koje ne vrijede više tih novaca.

SGS4 uopste nema snadpragon 800 SoC,vec Snapdragon S4Pro, koji je generacija prije, a ipak nitko nije pitao sto je unutra, i bio je prodavaniji od G2, bez obzira sto je G2 bio opremljen novim SoC-om...Nadalje, razlika izmedu S800 i 801 je nikakva, zapravo samo u taktovima(i to zanemarivo mala), kod S805 razlika je samo u GPU,a i to se primjeti samo u benchmarku... S800 nije zastarijeli SoC, jer je premala razlika između njega i 801/805,da bi mogao rec kako je S800 zastario... Zastarit ce kada izađe novi 64bit snapy,sa novom ARM arhitekturom, do tada je S800 i tekako aktualan... Isto tako, apsolutno svi proizvodaci prvo predstave uredaj, pa tek nakon minimalno mjesec dana, isti bude dostupan, a dostupnost sirom svijeta bude tek nakon minimalno dva mjeseca..

14 godina
WP8 - Općenito

Imam 930 i kolega iz Berlina također ima 930, nikakvih problema u vidu ekrana, baterije, kamere i sl nismo iskusili. Jedino obojica imamo pojačano zagrijavanje u donjem desnom dijelu mobitela, ali to nije ništa u odnosu kako se kinezi griju. Fon je savršen.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
izzy007 kaže...

Ali zato, bar kod mene u Italiji, Lumia 930 je 549-599 eura a S5 je 699.

Enjoy The Silence
18 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

izgleda da je krenuo cyan za l1520 u americi i l1020 u kanadi

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Mi smo u Ojropi a ne u Americi ;)

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Mi smo u Ojropi a ne u Americi ;)

ma da, tko bi rekao

16 godina
neaktivan
Wolverine kaže...

izgleda da je krenuo cyan za l1520 u americi i l1020 u kanadi

Evo bašgledam{#} 

520 - Francuska,

625 - svigdje

925 - svigdje

1520 - Finska, Mađarska, Engleska

14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Imal Ativ S u planu vo tisučljeće ?

0 0 hvala 0
12 godina
WP8 - Općenito

Izasla je app za lockscreen. http://www.windowsphone.com/it-it/store/app/live-lock-screen-beta/f5685f66-5e43-46f9-b95e-bfc2a4a15de3 Sljaka samo na WP 8.1. Trenutno je jos Beta, pa i nije nesto odlicno. Izbrisao sam ju i tako ce biti dokad ne izadje iz Beta faze. Na 925ici je dosta lagova, i ako netko zeli vratiti classic lockscreen, mora deinstalirati prvo aplikaciju.

Enjoy The Silence

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Ja koristim Live Wallpaper od Samsunga i odlična je, samo se mjenja i sve, ovo mi je pre glupo -,.,-

0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice