Umts / Hspda

poruka: 6
|
čitano: 3.131
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Umts / Hspda

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje vezano uz ove pojmove. Potražio sam njihovo značenje na Internetu i pronašao da se manje-više radi o istoj stvari, samo je jedno vezano uz upload, a drugo uz download. Na Bugovim stranicama, kod podržanih frekvencijskih pojasa stoji UMTS, npr. UMTS 900 / 1800, itd., dok na GSMAreni piše HSPDA 900 / 1800, itd. (brojka nije bitna). Sad me samo zanima radi li se uistinu o istoj stvari, samo se Bug odlučio napisati UMTS, a GSMArena HSPDA, ili postoji neka značajnija razlika?

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Umts / Hspda

pda ili dpa

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
16 godina
neaktivan
RE: Umts / Hspda
newbie kaže...

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje vezano uz ove pojmove. Potražio sam njihovo značenje na Internetu i pronašao da se manje-više radi o istoj stvari, samo je jedno vezano uz upload, a drugo uz download. Na Bugovim stranicama, kod podržanih frekvencijskih pojasa stoji UMTS, npr. UMTS 900 / 1800, itd., dok na GSMAreni piše HSPDA 900 / 1800, itd. (brojka nije bitna). Sad me samo zanima radi li se uistinu o istoj stvari, samo se Bug odlučio napisati UMTS, a GSMArena HSPDA, ili postoji neka značajnija razlika?

Zahvaljujem!

To je zapravo skoro ista kod surfanja neta, ali kod UMTS služe za video pozive a i isto koriste za surfanje neta. Ako se net pokriva HSPDA vrlo jak signal onda se odlično surfa se i kad signal malo oslabi pa kad ono automatski pređe na UMTS iako se to koriste Vipove USB sticka i jednako je kao mobitel.

Nenad
16 godina
neaktivan
RE: Umts / Hsdpa
opcom kaže...

pda ili dpa

dpa, moja greška :)

14 godina
neaktivan
Umts / Hspda

da ne otvaram novu temu, kolika je razlika u brzini downloada tj brzini surfanja između umts 2100 i hspda.. ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Umts / Hspda

hsdpa je kao enhchantana verzija umts-a, tako da ce biti hspda brza koliko ja znam a sad neznam za koliko.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice