Umi Hammer - Povoljan Kineski Android telefon

poruka: 11
|
čitano: 8.907
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Telefon kompanije Umi koji je dual-sim. Radi se o modelu koji nosi naziv Hammer. Posjeduje IPS HD ekran sa dual glass zastitom. Ima cetvero jezgreni procesor Meiatek MT6732 - 105 GHz sa 2GB RAM-a. Interna memorije je 16GB, uz mogucnost prosirenja sa memorijskom karticom maksimalnog kapaciteta 32GB. Kamera je 13 megapikselna uz dvostruki LED blic. Baterija je kapaciteta 2250mAh.

Ovaj telefon mozete dobiti po cijeni od samo 111 EURA koristeci kupon HAMMER na kineskoj prodavnici coolicool klikom na link:http://www.coolicool.com/umi-hammer-...tphone-g-39112

Operating System - Android 4.4.4
CPU MTK6732 64-bit Quad Core, 1.5GHz
GPU Mali T760
RAM 2GB
ROM 16GB
Extended Storage 32GB
Screen type-IPS OGS Full lamination technology
Screen size - 5.0 inch
Screen resolution - 1280 × 720 Pixel
Screen color - 16000K colors

0 0 hvala 0
13 godina

Mah za soma+ kn ima boljih ponuda osim tih kineskih krševa

Moj PC  
0 3 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Umi Hammer - Povoljan Kineski Android telefon

Nisu krsevi, a kupuju se samo 'ime' , telefon kao telefon, tj bio odredjeni procesor ugradjen u LENOVO ili SAMSUNG, isto je. Samo eto dobra stvar sto su znatno jeftiniji dok se ne probiju na trzite, kao i HTC sto je nekad. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 17:46 (BalkanDroid).
13 godina
neaktivan
BalkanDroid kaže...

Nisu krsevi, a kupuju se samo 'ime' , telefon kao telefon, tj bio odredjeni procesor ugradjen u LENOVO ili SAMSUNG, isto je. Samo eto dobra stvar sto su znatno jeftiniji dok se ne probiju na trzite, kao i HTC sto je nekad. 

Kvaliteta izrade je katastrofa. Zagrijao sam se za Elephone P7000 dok nisam vidio na stranici među slikama jednu sliku gdje se vidi da se lajsna odljepila. Toliko o kvaliteti. Za spec. se kinezima nema što prigovorit ali kvaliteta izrade je upitna.

13 godina
BalkanDroid kaže...

Dude, nemaš pojma... Ti kinezi se proizvode u podrumima. Kontrole kvalitete nema, ugrađuju se najjeftinije komponente i nema korisničke podrške. Da ti se pokvari ovo smeće nakon par dana kome ćeš ga na servis nositi?

Asus zen5 dođe stotinjak kn više a miljama bolji telefon

10 godina
neaktivan

Da, to si u pravu. To im je jedina mana, ako se i moze nazvati manom. Ako ga cuvas bices dobro, ako ne, onda jedino Nokia 3310 da prezivi sve.

13 godina

A zašto lupećeš xD

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Maks, ovde na forumu ima gomila ljudi koja je uzela razne "kineske krševe sklopljene u podrumu" i, nećeš verovati, dosta ljudi je krajnje zadovoljno, a slučajno znam i lika iz Škotske koji je zaluđenik za gadgete, i za koga sam izgubio broj tableta koji poseduje, od iPada, preko brand Androida, do Kineza, lik je skoro kupio Elephone P10 i takođe je krajnje zadodovljan.

Postoje krš Kinezi, koji se često kvare, koji lažu na specifikacijama itd, i postoji solidan broj vrlo korektnih proizvođača, koji pokrivaju pun spektar specifikacija i materijala (Ekran dijagonale x i rezolucije y*z? Može! 4G? Može! 64-bit octa core? Može! Aluminijumsko kućište? Može! Gorilla glass? Može! Sonyjev senzor na kameri? Može! ...) Garancija jeste problem, jer većinom nema servisa u Evropi, ali to je već stvar ličnog izbora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 19:11 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Čemu ova tema, da za svakog kineza ide posebna tema nebi se više snašli na forumu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Za svakog kineza postoji 5% skuplji ekvivalent kod renomiranih proizvođača, stoga ja osobno ne bih preporučio nikome te mobitele. Xiaomi je primjer odličnog kineza, to da, ali ovo ostalo npr doge i umi i ultraplus itd itd, 10$ više daš i dobiješ provjerenu marku. Isto ko da kažeš da je lidl marka jednako dobra kao dukat ili podravka npr

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Ako ti smatras da su xiaomi,zte,zopo,asus,lenovo,huawei krsevi od mobitela samo daj i dalje...Zna se da se kojnekakvi elfoni, leagooi dodgevi i osttala smeca ne kupuju....

R33mba#2892
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice