[Tutorial] Postavljanje ringtona na Iphone

poruka: 11
|
čitano: 25.057
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, evo napisat ću jedan mali toturial kako postaviti pjesmu sa vašeg PC-a, da vam svira kao ringtone na iphonu. Kraj je malo zeznut, sam sam se dosta namučio.

Nači postoje 2 načina:-1 način: preko cydie nađete koji ringtone hoćete i samo ga instalirate, to je vrlo jednostavno i mislim da vam ne trebam objašnjavat, ali isto tako nema uvijek pjesme koju vi zamislite:)

-2 način:

1.)U itunes-u nađete pjesmu koju želite kao ringtone(slika 1.) i zapišete ili zapamtite koji pjesme želite da vam svira na mobitelu(npr. od 1:50 do 2:23) na tu pjesmu desni klik i stisnete "get info". Kada vam se otvori taj prozor, odete pod options i tamo dole ćete vidjet "start time" i "stop time" (slika 2.)

2.)U "start time" upišete početak vašeg ringtona i na "stop time" upišete kraj vašeg ringtona i stisnete OK. Kad ste to upisali opet desni klik na pjesmu i klik na "create AAC version".

3.) Odaberete taj ringtone(nači ne pjesmu cjelu nego ovo šta ste sad u AAC pretvorili) i desni klik na to i onda klik na "delete"(slika 3.) i kad vas pita dali želite u potpunosti obrisat stisnite "keep files"(slika 4.)

4.)Sad nađite file, meni se nalazi u My Music-Itunes-Itunes Media-Music(slika 5.)

5.)Sad morate promjenit ekstenziju filea iz m4a u m4r. Po defaultu u Windows-ima 7 je namješteno da se ekstenzije ne pokazuju, tako da ćemo to moram promjenit:) Nači kad ste u tojh mapi odete u lijevo gornjem kutu vam piše "organize" (slika 6.) to kliknite i onda odite na "view" tab i tamo uncheck-ajte "Hide extensions for known file types" (slika 7.) i stisnite "apply" pa "Ok". Evo ga sad bi vaše datoteke trebale imat nastavke i sad samo odete desni klik na ringtone odaberete "rename" i promjenite nastavak iz .m4a u .m4r, ako vas pita bilo šta samo stisnite yes, ok ili nešto drugo.

6.)Sad dvostruki klik na taj ringtone i trebao bi vam se u itunsu otvorit pod "Tones" (slika 8.)

7.)Sad dolazi teški dio. U ovom novom itunsu nemožete jednostavno povuć taj ringtone file sa PC-a na Iphone, jer iz neznam kojeg glupo razloga neda, i onda kada syncate ringtone vam obriše svu muziku, meni je sva muzika sa kompa na iphonu pa nemam s tim problema, ali vi koji imate nešto na pc-u onda nešto na iphonu i tako, to će vam stvarat problem(ja jednostavno syncam sve pa mi na isto dođe. Ako netko zna rješenje ovoga, nači da se jednostavno može povuć ringtone file na iphone bez diranja ičeg drugog bio bih mu zahvalan! Ja na internetu nisam uspio nać rješenje.

8.)Spojite vaš uređaj(iphone,ipod,ipad šta god) na itunes, stisnete na svoj uređaj(slika 9.) i odete pod tones(slika 10.) i stisnete sync tones i sad ćete tu vidit da dolazi do problema jer vam itunes želi obrisat svu muziku sa telefona da bi vam postavio taj jedan ringtone.

Ja sam to rješio tako da sam jednostavno označio da mi synca i muziku i onda mi sve odjenom synca bez ikakve promjene. Bilo bi super kada bi se samo mogao taj ringtone file povuć, ali nažalost nemože se.

9.)Dole samo stisnete apply i čekate da itunes obavi svoje.

Nadam se da sam vam pomogao i da toturial liči na nešto, jer mi je ovo prvi toturial pa baš nisam upućen kako bi to trebalo izgledat:) Ako netko ima primjedbe ili neku sugestiju(pogotovo za ovo prebacivanje) slobodno neka napiše, ja ću uredit post i napisat(ako je jednstavnije i bolje).

Pozdrav, Volvox.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3
slika 4. slika 4.
slika 5. slika 5.
slika 6. slika 6.
slika 7. slika 7.
slika 8. slika 8.
slika 9. slika 9.
slika 10. slika 10.
STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 10:59 (Volvox).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] Postavljanje ringtona na Iphone

vrlo user friendly {#}

ali dobar tutorial, dobro je znat

mijenjam stan od 20 kvadrata za dva manja
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...

vrlo user friendly {#}

ali dobar tutorial, dobro je znat

Bome je:) namučio sam se dok sam sam radio to, tako da mi već stoji isti ringtone 4-5 mjeseci:))

Hvala:))

17 godina

Ima još jedan jednostavniji način. Tko ima jailbreakan iPhone neka preko Cydie instalira samo UnlimTones i u tome programu samo nađe koji ton želi (a ima ih jaaako puno) te ga skine. Nakon što skinete ton odmah ga imate među originalnim tonovima 

Stisni HVALA ako sam ti pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne bi htio zapocet rat, al evo zasto nikad nebih presao na ios. tutoriali za postavljanje ringtona? stvarno?

Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

Ima još jedan jednostavniji način. Tko ima jailbreakan iPhone neka preko Cydie instalira samo UnlimTones i u tome programu samo nađe koji ton želi (a ima ih jaaako puno) te ga skine. Nakon što skinete ton odmah ga imate među originalnim tonovima 

Da to sam napisao gore da se može preko cydie, ali broj je ograničen(trenutno ima oko 1800 ringtonova). Ali ako oćeš baš nešto svoje stavit, moraš ići ovako:)

cecenac kaže...

Ne bi htio zapocet rat, al evo zasto nikad nebih presao na ios. tutoriali za postavljanje ringtona? stvarno?

Nebi prešao na ios jer moraš ringtone stavljat 3 minute umjesto 10 sekundi. A os je optimiziran tolko koliko windows phone 7 i android nikad neće bit, ali dosta o tome, offtopic je a i može flamewar potaknut, a to nitko ne želi:)

15 godina
neaktivan
Hehe, malo sam se nasmijao kad sam vidio naslov ove teme "tutorial za postavljanje ringtona". Ne hejtam iPhone, i sam sam vlasnik navedenog mobitela no i sam Apple je mogao malo izaci ususret korisnicima. :)
Zeppe :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zeppe kaže...
Hehe, malo sam se nasmijao kad sam vidio naslov ove teme "tutorial za postavljanje ringtona". Ne hejtam iPhone, i sam sam vlasnik navedenog mobitela no i sam Apple je mogao malo izaci ususret korisnicima. :)

Apsolutno se slažem, al jbg, šta je tu je, možda u budućnosti:) Njima je cilj da ti preko itunsa kupiš muziku i onda staviš.

14 godina
neaktivan

@Volvox Pa ne bi se bas slozio. Za postavit rington treba mi mozda manje od 10 sekunda. Ios je brzi i optimiziraniji zasad, al ics mu je za petama i android jos raste. Apple je pohlepan i neobazriv prema svojim korisnicima. Kupiti uređaj za suvo zlato i onda morat citat tutorial kako bi promjenio ringtone. no kao sto si sam rekao necemo pokretat flame war.

uzivaj i sve pohvale za tutorial i odvajanje svog vremena za pomoc drugima.

Support the software developers. If you like their products buy them !
15 godina
neaktivan

Najjednostavnije je s ovim programom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 22:16 (matej4792).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice